TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  LUONNONVAKIOISTA


  Jos jotakin varmaa voidaan näkyväisestä matemaattisesti todentaa, niin se on entropia. Entropia eli epäjärjestyksen kasvaminen on luonnonvakio. Tätä vastaan on esitetty kömpelöitä omiin jalkoihin sotkeutuneita nolla-argumentteja, mutta evoluution kannalta ikävä matemaattinen fakta on, että epäjärjestys lisääntyy jatkuvasti. Lukijan ei tarvitse kaikella kunnioituksella uskoa minua, siksi lainaan maailmankuulua nobelistia ja kosmologia professori John D. Barrow: ta.

  "Entropia näyttää aina kasvavan suuremmaksi, kun luonnossa tapahtuu jotain. Siinä ei ole oikeastaan mitään kummallista. Työpöydän tai lastenhuoneen järjestys muuttuu ajanmittaan yhä suuremmaksi epäjärjestykseksi - mutta ei koskaan päinvastoin." (*Tieteen Huiput WSOY: Maailmankaikkeuden alku.)

  "Emme pääse jäljittämään maailmankaikkeuden lämpöhistoriaa loputtoman pitkälle menneisyyteen. Tietyssä kohdassa alamme saada mahdottomia tuloksia, jotka viittaavat sellaisiin lämpöjakaumiin, jotka eivät luonnonlakien mukaan voi olla peräisin mistään niitä edeltäneestä jakaumasta. Lämpöä koskeva teoria pakottaa meidät joko uskomaan, että maailma on luotu jonakin tiettynä hetkenä, tai sitten meidän on oletettava, että luonnonlait ovat ennen olleet toisenlaiset kuin nykyisin." (*William Jewons v. 1873). Jewons kirjoitti tämän 50-vuotta ennen kuin maailmankaikkeuden laajentuminen havaittiin tieteellisesti.

  "Kun menemme ajassa taaksepäin, tulemme yhä järjestäytyneempään maailmaan. Lopulta päädymme ajanhetkeen, jossa kaikki aine ja energia on niin järjestyksessä kuin se vain voi olla. Sen pidemmälle menneisyyteen emme pääse. Olemme tulleet ajan ja avaruuden janalla ylittämättömään pisteeseen, jota voimme kutsua vain sanalla "alku". (*Astrofyysikko: Arthur Eddington.)

  Barrow kuitenkin jatkaa ja muistuttaa, että entropia ei ole niin nopeata kuin vuosikymmeniä sitten uskottiin.

  "Nykyisen maailmankaikkeuden entropia on hämmästyttävän pieni. Huomaamme sen siitä, ettei energia ole jakautunut maailmankaikkeuteen lainkaan sekavasti. Maailmankaikkeus on siten edelleenkin varsin järjestynyt, vaikka sen entropia onkin kasvanut yhtäjaksoisesti viisitoista miljardia vuotta. Siinä on jotain omituista. Tämän mukaan maailmankaikkeuden on täytynyt olla alussa erittäin järjestäytynyt ja jokin hyvin perustuva symmetrian tai järjestyksen periaate on määrännyt se erikoisen rakenteen." (*Tieteen Huiput WSOY: Maailmankaikkeuden alku.)

  Kun vaimo on matkoilla niin epäjärjestys varsin empiirisesti lisääntyy, mutta mitä lisääntyvä epäjärjestys kertoo mm. ihmiskehon 20 tuhannen bio-ohjelman kokonaisiästä. Eli kauanko ihmiskunta selviäisi entropian vakiosta?

  Fysiologiset säätelymekanismit eivät yksinkertaisesti kestä heikentymistä pidemmälle menneisyyteen kuin joitakin tuhansia vuosia. Esim. Solun ulkopuolisessa nesteessä on 3 500 000 kertaa enemmän natriumia kuin vetyioneja. Jos muutamme tätä vakiota niin ihminen kuolee.

  Veren monitorointi ei onnistu rikkinäisillä "laitteilla". Veren automaatioanturit pitävät huolen niin kalsium, kaljumi kuin natrium pitoisuudesta hyvin tarkasti. Jos valvonta pettää niin sydän pysähtyy. Tämä systeemi toimii yhteistyössä keuhkojen, sydämen ja munuaisten kanssa. Ylipäätään homeostasian evoluutio on asia johon ei ammattikirjallisuudessa kiinnitetä huomiota juuri lainkaan.


  Luonnonvakioiden räplääminen ei luonnistu hävittämättä maailmankaikkeutta, sillä luonnonvakiot eivät ole suhteellisia. Miljoonasosankin heitto suuntaan tai toiseen niin hiiltä ei voisi olla eikä DNA voisi kahdentua. Atomin ydinvoimaakaan ei voi muuttaa, sillä se vaikuttaisi kaikkeen. Einstein kirjoittikin luonnonvakioista: "Se mikä minua tosissaan kiinnostaa näissä on se, että olisiko Jumala voinut tehdä maailman toisella tavalla". Astrofyysikko Fred Hoyle puolestaan kirjoitti: "Enpä usko, että kukaan tiedemies, joka tutkii tätä todistusaineistoa voisi olla huomaamatta, että nämä kaikki ydinfysiikan vakiot ovat harkitusti suunniteltu, jotta saataisiin esim. alkuaineet."

  Onko maapallo sattumalta täällä kaikkeuden kolkassa?


  Kirjassa Rare Earth: Why Complex Life is Uncommon in the Universe Peter Ward ja Donald Brownlee laskelmoivat mm. sen, että maapallo on aika uniikki pallo maailmankaikkeudessa.

  Kristikuntaa on pidetty sivistyneistön puolelta vähän hassuna kun on puhe maapallokeskeisestä maailmankaikkeudesta, mutta ainakin maapallon sijainti on juuri oikea, oli se sitten äärettömyyden keskellä tai laidassa.

  Sata miljardia galaksia ja yksi paikka missä maapallo voi elää ja olla. "Todennäköisesti näyttää siltä, että maapallo on ainoa lajiaan". Maapallon kiertoreitti on sijoitettu siten, että se on suojattuna liialta säteilyltä ja alkuainekasauma ja radioaktiivisten aineiden määrä on juuri oikea että esim. laattatektoniikka toimii. Kuu on juuri oikeassa paikassa, samoin maan kallistuskulma on juuri oikea. Jupiter on juuri oikeassa paikassa torjumassa meteoriitteja ja asteroideja. Painovoiman, ilmakehän ja magneettikentän taso / voimakkuus on juuri oikea.

  Carl Saganin kaltaiset heitot siitä, että maailmassa on varmasti sata miljoonaa maapalloa ovat ainakin viimeisimmän tiedon mukaan pelkää huu-haata, millä ei ole mitään sen kummempaa pohjaa kuin "musta tuntuu" jutuilla ylipäätään.