TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  KUINKA VANHA MAA ON?


  Sisältää tarkennuksen. Päivitetty 21.03.2009


  Maapallon ikää tieteellisesti arvioitaessa yksikään tutkijaryhmä ei ole kyennyt ottamaan kivi (tai muuta) näytettä kovinkaan syvältä maanpintaan nähden. Peruskalliosta toki, mutta maapallo on kooltaan 12742 x 12357 km. Syvimmätkään graniittikairaukset eivät yllä tähän nähden juurikaan pintaa syvemmälle (14-20km) (*Precambrian Geology of Finland - Key to Evolution of the Fennoscandian Shield. Developments in Precambrian Geology, Vol 14. 2005.,).
  (Kuolan niemimaalla suoraporaus v.1989 12 261 metrin syvyyteen.)
  Yleisesti hyväksytty maapallon ikä on n. 4 550 000 000 vuotta. Käytännössä kuitenkin jokaisesta kuutiosenttimetristä kiveä saadaan erilainen ikä. Tästä usein vaietaan ammattikirjallisuudessa. Varsinkin laavakivissä ongelma on huomattava.

  Asko Käpyahon (2005) väitöskirja ottaa esille kotimaista kamaraa koskevia tieteellisiä julkaisuja seuraavsti: "Arolan leokograniitti on keskirakeinen ja peralumiininen kaksikiillegraniitti, jonka kiteytymisikä on noin 2,69Ga ja jossa on varsin heterogeeninen (useista lähteistä peräisin oleva) zirkonipopulaatio. (Käpyaho et al., arvioitavana). Se edustaa arkeeisille kratoneille tyypillistä, TTG-assosiaatioiden paikalleen asettumista myöhäisempää magmatismia, jonka syntyyn liittyy oleellisena piirteenä orogeenisen kuoren uudelleensulaminen. Arola granodioriitilla (ikä 2734+-3Ma; Hyppönen 1983) on sanukitoidiin viittaava geokemiallinen luonne. Sille ovat tyypillisiä mikrokliinimegakiteet ja suuntautunut, lähinnä biotiitista ja plagioklaasista koostuva perusmassa." (EUROGRANITES 2005) Geologi 1/06.

  http://www.sci.utu.fi/geologia/FIN/FINtutkielmat.html
  http://www.sci.utu.fi/geologia/FIN/pdf/Bornholm1.pdf


  Luomiseen uskovana minun pitäisi kuulemma uskoa maapallon olevan n. 6000 vuotta vanha, mutta jos luen Raamattua niin sieltä löydän ainakin 3 kohtaa jotka puhuvat hyvin vanhan maan puolesta: "...alusta asti, hamasta maan ikiajoista" Snl. 8:22, "...kuin maan, jonka hän on perustanut ikiajoiksi." Job. 20:4. "Alussa loi Jumala taivaan ja maan. 2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.". Maa siis oli olemassa ennen globalisaatiota. Toisaalta suurin osa ns. kovista todisteista puhuu vain muutaman tuhannen vuoden ikäisestä elämästä maan pinnalla. Lisäksi mainitut "ikiaika" kohdat ktn. viittaavat alkukielessä patronyymiseen ikäskaalaan. Vasta 1600 luvun käännöksiin otettiin "ancient" mukaan, josta se on sitten siirtynyt nykypäivään. Ensimmäinen aikakirja 4:22 kutsuu alkukielessä esim. sukuluetteloa "vanhaksi" ei ikivanhanki.
  Kristus sanoo Luukkaan evankeliumissa: ...tältä sukukunnalta vaadittaisiin kaikkien profeettain veri, mikä on vuodatettu maailman perustamisesta asti, hamasta Aabelin verestä Sakariaan vereen saakka..."
  Roomalaiskirje 1:20 kertoo, että ihmiset voivat selkeästi nähdä Jumalan voiman katsomalla "hänen tekojansa" ja että ihmisten on ollut mahdollista nähdä tämä "maailman luomisesta asti". Ei esim. miljoonia tai miljardeja vuosia luomisen jälkeen.
  Ei ole siis sijaa esim. a pre-adamite rebellion, the Pre-Adamic Cataclysm Theory / Ruin-Restoration creationism, the Restitution Theory, teistiselle evoluutiolle, day-age:lle yms. hölynpölylle.

  Mikään opinkappale se ei ole, mutta ennen kuin Aatamin sukukunta puri banaania Eedenissä niin maa oli jo olemassa Raamatun mukaan. Ihmiskunnan ikä on hyvin suurella varmuudella (sukuluetteloiden antama) n. 5768 vuotta. MtDNA artikkeli Science-lehdessä 1998 arvioi myös mitokondrio-Eevan iäksi n. 6000 vuotta. (* Gibbons, "Calibrating the Mitochondrial Clock", (Science 279 2.2.1998) 28.) Tässäkin asiassa on hyvä katsoa kokonaiskuvaa, enkä nyt puhu paljon mainostetuista "aukoista" ko. luettelossa vaan siitä, että Raamattu on profeetallinen informaatiopaketti. Eli Raamattu katsoo vahvasti tulevaisuuteen.

  Viikunapuun merkin sukupolvi (Israelin valtion syntyminen 1948) on se sukupolvi jonka aikana seurakunta temmataan ennen kuin Pedon merkki / antikristus alkaa kyseenalaisen missionsa ihmiskunnan suurimpana harhauttajana. Noin seitsemän vuotta tempauksen jälkeen Kristus tulee takaisin ja ihmiskunnan suurin sota Harmageddon päättyy. Tämän jälkeen alkaa Ilmestyskirjan mukaan 1000-vuotinen valtakunta jonka jälkeen ihmiskunnan ikä (Aatamin suku) alkaa olla vajaassa 7000-vuodessa. Raamatussa mainitaan, että Jumalalle yksi päivä on kuin 1000-vuotta ja 1000-vuotta kuin yksi päivä.

  Ateistisesta näkökulmasta kristittyjen tempaus saattaa kuulostaa oudolta, mutta tuo tapahtuma toimii myös viimeisenä vihjeenä ateisteille. Kun muutama miljardi ihmistä katoaa maan päältä silmänräpäyksessä niin sitä on aika hankala selittää vaikkapa luonnonvalinnalla tai itsekkäillä geeneillä. Tempaus tapahtuu n. 7 vuotta ennen Harmageddonin taistelun loppua, eli käytännössä Israelin valtion syntymävuosi plus sukupolven maksimimitta 80 vuotta, miinus 7 vuotta vie meidät vuoteen 2021. Raamatun mukaan päivää ja hetkeä ei tiedä kuin Isä (Jumala), mutta muuten meille on annettu selvät "aikain merkit". Lopun ajat on oleva kuten Nooan päivinä ennen globaalia tuhotulvaa. Raamattu ei kehota piiloutumaan kannon alle vaan valvomaan.  Maan sekulaari ikäkäyrä noudattelee kehitysoppiuskonnon teesejä ajassa. William Smithin v. 1815 laatima johtofossiilitaulukko oli aluksi vain miljoonissa vuosissa, mutta lopulta muut evolutionistit hieman venyttivät sitä (saadakseen lisää aikaa sattumalle) n. 600 miljoonaan vuoteen. Vuonna 1969 maan ikää ruuvattiin isolla kammella aina 3,5 miljardiin vuoteen. Vuodesta 1969 vuoteen 2008 ikäarpajaisissa ollaan päädytty 4,55 miljardiin vuoteen.


  Kiteytettynä: Uskon ns. nuoreen maailmaan (n. 6000 v).
  Mutta kavahdan termiä "nuori", koska vertailukohtana on vain pakanallisia fiktiivisiä teorioita.