TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET


  Saatteeksi:
                              


  Ei ole niin rohkeata, joka sitä ärsyttäisi. Kuka sitten kestäisi minun edessäni? Kuka on minulle ensin antanut jotakin. Joka minun olisi korvattava? Mitä kaiken taivaan alla on, se on minun.

  En saata olla puhumatta sen jäsenistä, en sen voimasta ja sorjasta rakenteesta. Kuka voi riisua siltä päällysvaatteen, kuka tunkeutua sen kaksinkertaisten purimien väliin? Kuka on avannut sen kasvojen kaksoisoven? Sen hammasten ympärillä on kauhu. Sen ylpeytenä ovat uurteiset selkäkilvet, kiinnitetty lujalla sinetillä. Ne käyvät tarkoin toinen toisiinsa, niin ettei ilma välitse pääse. Ne ovat toisiinsa liitetyt, pysyvät kiinni erkanematta. Sen aivastus on kuin valon välähdys, sen silmät ovat kuin aamuruskon silmäripset. Sen kidasta lähtee tulisoihtuja, sinkoilee säkeniä. Sen sieraimista käy savu niin kuin kihisevästä kattilasta ja kaisla tulesta. Sen puhallus polttaa kuin tuliset hiilet, ja sen suusta lähtee liekki. Sen kaulassa asuu voima, ja sen edellä hyppii kauhistus. Sen pahkuraiset lihat ovat kiinteät, ovat kuin valetut, järkkymättömät. Sen sydän on valettu kovaksi kuin kivi, kovaksi valettu kuin alempi jauhinkivi. Kun se nousee, peljästyvät sankarit, kauhusta he tyrmistyvät. Jos sen kimppuun käydään miekoin ei miekka kestä, ei keihäs, ei heittoase eikä panssari. Sille on rauta kuin oljenkorsi, vaski kuin lahopuu. Ei aja sitä pakoon nuoli, jousen poika, akanoiksi muuttuvat sille linkokivet. Kuin oljenkorsi on sille nuija, keihästen ryskeelle se nauraa. Sen vatsapuolessa on terävät piikit, se kyntää mutaa leveälti kuin puimaäes. Se panee syvyyden kiehumaan kuin padan, tekee meren voidekattilan kaltaiseksi. Sen jäljessä polku loistaa, syvyydellä on kuin hopeahapset. Ei ole maan päällä sen vertaista; se on luotu pelottomaksi. Se katsoo ylen kaikkea, mikä korkeata on; se on kaikkien ylväitten eläinten kuningas.>>(Job 41.)                              


  Apokryfinen Danielin kirja (Catholic Bible)14:22-26 jatkaa:

  "-And there was a great dragon in that place and the Babylonians worshhipped him. And the king said to Daniel: Behold thou canst not say now that this not a living God: adore him therefore. And Daniel said: I dore the Lord my God: For is the living God: but that is no living god.
  But give me leave, O king, and I will kill this dragon whitout sword or club. And the king said, I give thee leave. Then Daniel took pitch, and fat, and hair, boiled them together: and he made lumps, and put them into the dragon´s mouth, and the dragon burst assunder."

  Dinosauruksia on elänyt maan kamaralla arvioista riippuen 3800-4200 eri lajia. Niitä on löydetty jokaiselta mantereelta. Vuonna 2004 Antarktikselta löytyi kaksi uutta lajia (*BBC News). Dinosaurusten jälkiä, pehmytkudoksia, ulosteita ja kivettymättömiä jäänteitä on löydetty siinä määrin runsaasti, että evoluutikkojen lörpöttely kymmenien miljoonien ateistivuosien takaisista sauruksista on kerrassaan muunneltua totuutta. Lohikäärmeistä sinällään löytyy menneisyydestä noin 200 kansakunnan kirjoituksia, reliefejä, patsaita, lauluja, kalliomaalauksia ja keraamisia sekä metallisia esineitä.

  Uusi dinolöytö (2007): http://www.yle.fi/uutiset/24h/id76815.html
  linkki  Saatetekstiin liittyen voidaan todeta, että 40:n yliopiston kunniatohtori jo edesmennyt ateistitiedemies prof. Stephen Jay Gould sanoi, että tuo (Job 41.) Raamatun kohta on todellakin kuvaus dinosauruksesta.

  *Stephen Jay Gould; Pandans Tumme, s. 221,
  Ordfrontsförlag, 1987.
  Tätä siteeraattiin mm. Scientific American-lehdessä nro: 12/2000.

  A Bolivian Suarian
  Scientific American. 49:3. 1883

  "The Brazilian Minister at La Paz, Bolivia, had remitted to the Minister of Foreing Affairs in Rio photographs of drawings of an extraordinary saurian killed on (river) Beni after receiving thirty-sis balls. By order of the President of Bolivia the dried body, whith had been preserved in Asuncion, was sent to La Paz." It is twelve meters long (39ft) from snout to point of the tail. which latter is flattened. Besides the anterior head it has, four meters behind, two small but completely formed heads rising from the back. All three have much resemblance to the head of a dog. The legs are short, and end in formidable claws."
  The legs, belly, and lower part of the throat appear defended by a kind of scale armor, and the back is protected by a still thicker and double cuirass. starring from behind the ears of the anterior head, and continuing to the tail. The neck is long, and the belly large and almost dragging on the groud."

  Professor Gilveti, who examined the beast, thinks it is not a monster, but a member of rare or almost lost species, as the the Indians in some parts of Bolivia use small earthen waves of identical shape, and probably copied from nature".

  Lohikäärmeitä (dinoja) henkilökohtaisesti nähneitä miehiä löytyy myös Raamatun ulkopuolelta. Heihin kuuluvat mm. luonnontutkija Edward Topsel v-1608, tutkimusmatkailija Marco Polo v-1200, Propertius, filosofi & biologi Aristoteles joka oli myös ns. perfektionisti, Roomalainen "akateemikko" Pliny vanhempi, Aelianus 250 jKr, D´Argensola, Posidonius, Igatius, Johannes Damaskolainen joka oli kirkkoisä.) El Edrisi, Filostratus, Herodos "doorilainen", Lucan, Markus Attilius Regulus, Svetonius, antiikin ajan Srabo (joka oli ns. osa-aikainen tiedemies ja kuvasi puolestaan lentäviä käärmeitä eli tutummin lentoliskoja).

  Lentävistä liskoista kirjoittivat myös jo mainitut Pliny, Aristoteles, Aelianus, Lucan, sekä Ammianus 400 jKr, Mela 100 eKr., Josephus 1500 eKr., Solinus, Cicero 100 eKr., tieteilijä, tutkija, filosofi, taiteilija, julkkis, Leonardo Da vinci, Scaligerus, Megasthenes, Isidorus, Pifagetta, Gessner, Bellonius, Scaliger ja Cardan sekä arvon herra Josefus.

  Eräitä maineikkaimpia "länsimaisia" lohikäärmeen surmaajia ovat olleet mm. St. George, Uther, St. Filip, St. Martta, St. Florent, St. Cado, St. Maudet, St. Romain, St. Paul, St. Keyne, St. Mikael, St. Clement, St. Samson, piispa Sylvester, Arkkipiispa Donatus sekä Beowulf.


  Rosa


  "Siegfrid Slaying the dragon Fafnir."

  Muinaiset kalaliskot / jättiläismerikäärmeet, jotka elivät ateistivuosissa mitattuna n. 200-miljoonaa vuotta sitten hyppäävät reelingin yli hämmästyttävän lyhyen aikaa sitten.


  Maailman suuret arvoitukset/ Olaus Magnuksen kuvauksen mukaan.

  Englantilainen kirjapainaja William Caxton kirjoittaa vuonna 1484 jKr. merikäärmehavainnoista mm.Italiassa. Kertomukset ovat varsin seikkaperäisiä tapahtuma-ajoista ja kyseisten olentojen fyysisten ominaisuuksien puolesta. Omalla ajallaan Aristoteles kertoi merikäärmeiden kuuluvan käärmeiden ryhmään, joskin maakäärmeet edustivat isompaa lajihaaraa. Brittiläisessä Columbiassa uiskenteli Ogapogo otus, joka täytti sekin hirviön tuntomerkit.


  Queenslandin pohjoisosasta Australiasta on kantautunut perimätieto
  Yarraba nimisestä vesieläimestä jolla on pitkä kaula, suuri kroppa ja evät.
  Otuksesta tehty muinainen kuva antaa ymmärtää, että sitä myös metsästettiin.

  Kiinanmeressä puolestaan pullikoi merikäärmeitä jotka erittivät rannikoille "ambraa". Eräs saariryhmä onkin nimetty tuon merikäärmeiden syljen mukaan Macaon tiennoilla. Vastaavasta kellertävästä "mädistä" on myös kuvauksia mm. v. 1860 julkaistuissa Folklore of China, History of the Ming Dynasty (käännös; Notes of the Malay Archipelago and Schappen, FP Smith; Contribution to Materia Medica and natural History of China. London. Shanghai and London 1871).

  http://www.wsoy.fi/koulu/reaali/historia/aika/suomi/kauhut.htm mukaan v.1539 ilmestyneen Olaus Magnuksen Carta Marinan mukaan merihirviöt olivat peräisin Norjasta. Ne olivat 30-60 metriä pitkiä ja ne hyökkäsivät laivojen kimppuun tyvenen aikana. Ne nukkuivat päivisin meriluolissa ja hyökkäsivät yöllä myös rannalla laiduntavan karjan kimppuun. Hirviöiden varalta laivan perässä riippui kelloja, joiden kuminan arveltiin pelottavan merihirviöt pois. Osaksi tätä perua ovat vieläkin laivoissa nähtävät laivakellot.


  lohikäärmekolikko 1. drago (?)


  Lohikäärmemedaljonki muutaman vuosisadan takaa.


  Lohikäärmekolikko


  Vaakuna Liettuasta.


  Keskiajalla Ranskalaisia maanviljelijöitä häiritsi mm. Shaggy-niminen lohikäärme. Otus makoili viljapelloilla ja hätyytti kylän lapsia. (*Usborne world of the unknow monsters: Carey Miller 1977)

  Vuonna 1660 Sinbadia terrorisoi mm. Roc jättiläislintu Arabiassa.

  Kiinanmeressä laivoja kerrotaan terrorisoinneen muuan Hai Ho Shang merihirviö. Kun laiva lähestyi otusta, sanotaan sen haisseen palaneilta höyheniltä.

  Kreikassa kerrottiin oleilevan merkillisiä otuksia Mediterranean meressä 2000 tuhatta vuotta sitten.

  Vuonna 1852 kerrottiin merihirviöstä väli-Amerikan itäpuolella. Laivat Monongahela ja Rebecca Sims New Bedfordista purjehtivat Cap Hornin kautta Amerikan ohi kun väli-Amerikan kohdalla he törmäsivät merkilliseen noin 45 metriseen otukseen. Monongahelan kapteeni Seabury lähetti kolme venettä otuksen perään harppuunat aseinaan. Miehet harppuunoivat otuksen kaulaa, mutta ennen kuolemaansa se ehti murskata kaksi muuta venettä. Otus oli liian iso laivan kannelle mukaan otettavaksi, joten Rebecca Simsin kapteeni määräsi, että otukselta on irroittettava sen pää. Sen mahtavissa leuoissa oli kertojien mukaan hampaita 12 kappaletta.

  Vuonna 1881 Skottilainen kalastusalus kohtasi merikäärmeen 140 km päässä rannikosta. Miehistö ihmetteli kun joku hahmo rikkoi aaltoja. Pian näkyikin osa olennon päästä. Otus katseli hetken laivaa ja laivan miehistö katseli otusta silmiin. Sitten se alkoi tulla vauhdilla kohti. Laiva pyrki poispäin, mutta otus lähestyi vauhdilla. Kun otus oli tarpeeksi lähellä eräs miehistön jäsen ampui sitä kiväärillään. Otus sai osuman ja alkoi kieriä meressä niin, että kalastusalus meinasi kaatua. Alus lähti uudelleen pakenemaan ja onnistuikin. Illan tullen he eivät enää nähneet sitä.
  Turkkilainen uurna 530 eKr Kuva: Thomas H. Carpenter´s 1991 book Art and Myth in Ancient Greece: A Handbook.
  Etelä-Amerikan Nasca-intiaanien haudoista löydettiin näitä koristekiviä kaikkiaan 1100kpl. Vuonna -1571 Peruun suunnanneet Espanjalaiset valloitusjoukot kertoivat palattuaan paikallisten asukkaiden tavasta kaivertaa kiviin merkillisen näköisiä otuksia. Vuonna-1930 tohtori Cabrera löysi myös useita näistä seremoniakivistä. Nykypäivänä näitä "dinosaurus kiviä" saa ihastella esim. Liman Yliopiston tiloissa. Evoluutikot eivät hyväksy näitä eivätkä lukuisia muita esim. keraamisia dinosaurusveistoksia todisteeksi Homo sapiens-lajin yhtäaikaisesta olemassaolosta maan kamaralla. Heidän mukaansa taitelijat ovat tuhansia vuosia sitten nähneet liskojen fossiileja ja näistä päätelleet otusten ulkonäön. Käytännössähän kivettyneet luut eivät lennä, eivätkä varsinkaan taistele tai syö. Mutta, eivät evoluutikot halua tätä ymmärtää, koska se romahduttaisi kehitysopin ja monta kymmentä tuhatta joutavanpäiväistä nollatutkimusta dinosauruksista joutuisi paperisilppuriin.


  Pueblojen äkäinen lohikäärme  Papukaijan-nokka dinosaurus
  Kuvat: Tieteen Kuvalehti 8/2004 & Tiede 7/2004
  Etelä-Amerikan Nasca intiaanien haudoista on löytynyt yli 17 000 kpl keraamisia pieniä dinosauruksia esittäviä esineitä.
  Basellin kaupungintalon seinäornamentti 1500-luvulta (Sveitsi)

  V-708 Ranskalainen lohikäärme
  (Maailman nähtävyydet WSOY)
  Teotihuacanin lohikäärmeitä
  Muinainen Egyptiläinen paletti
  Kuningas Nar-Mer:in omaisuutta muinaisuudesta

  Kuvat: The Ancient Near East in Pictures  Kuvat: Moortgart, Anton, The Art of Ancient Mesopotamia 1969, plate 292 (Apatosaurusko?)  Lentoliskon muotoiseksi valmistettu rukous-tikku

  Kuvat: Matitou Spirings, Colorado "Indian prayer stick" jolla on lentoliskon pää. (pterodacty).


  1960-luvulla löydetty pieni muinainen kultainen veistos Etiopiasta.  Kööpenhaminan Pörssitalon lohikäärmetorni 1000-luvulta.
  LEONARDO LISKO
  77:n-MILJOONAN KEHITYSOPPIVUODEN TAKAA


  Montanasta löytyi kesällä v. 2000 Brachylophosaurus canadensis eli sorsalisko. Lisko oli löytöhetkellä melkoinen yllätys tutkijoille, sillä tämän 2000 kiloa painaneen ja seitsemän metriä pitkän liskon vatsalaukku sisältöineen oli säilynyt! Tutkimusryhmä antoi liskolle nimeksi Leonard. Lisäksi liskon ihoa, lihaksia, selkäharja ja varpaiden anturat olivat säilyneet. Lisko palloili maan päällä kehitysopin mukaan n. 77-miljoonaa vuotta sitten! (*Tieteen Kuvalehden web-versio 4/2003)

  Lisko oli ennen äkillistä kuolemaansa nauttinut ateriakseen mm. neulasia, magnolian terälehtiä sekä runsaasti saniaisia. Jokainen joka on eläissään haravoinut syksyllä lehtiä, ja kenties kasannut ne johonkin maakuoppaan tai kompostiin on varmasti tehnyt muutamia kenttähavaintoja mitä tulee lehtien nopeaan katoamiseen. Mikrobit nimittäin hajottavat muutamassa vuodessa tuollaisen muutaman kuution lehtimassan. Ei siihen aivan 77-miljoonaa vuotta kulu. Toki pehmytkudokset korvautuvat mineraaleilla, mutta se ei muuta asian problematiikkaa suhteessa "miljooniin vuosiin".


  Leonardon ihokudosta


  TYRANNOSAURUKSEN VERISOLULÖYTÖ v. 1988


  Montanasta löytyi vuonna 1988 Tyrannosaurus rexin 90% säilynyt kivettymätön luuranko, nivelin toisiinsa yhä kiinnittyneenä. Luiden iäksi arvioitiin 80 miljoonaa vuotta. Löydöstä vastasi 38 vuotias molekyylipaleontologi Mary Schweitzer.
  Schweitzer aloitti luitten tutkimisen eläimen reisi- ja sääriluista. Luuleikkeistä selvisi nopeasti, että luuydin oli yhä kohtalaisen tuoretta. Lähempi tarkastelu paljasti luuytimessä pieniä pyöreitä soluja joissa oli tuma. Solut tunnistettiin verisoluiksi. "Ihoni nousi kananlihalle, sivan kuin olisin tarkastellut modernia luuleikettä", kertoo Schweitzer vuonna 1993 Science-lehdessä."En tietenkään voinut uskoa näkemääni ja sanoin laboratorion teknikoille: Nämä luuthan ovat 65 miljoonan vuoden ikäisiä, kuinka verisolut voisivat säilyä niin kauan?"
  Gayle Callis joka on luiden erikoistutkija, näytti näytteitä tieteellisessä kokouksessa, missä eräs patologi oli sanonut hänelle ohimennen: "Tiedätkö, että tässä luussa on verisoluja?" Pian tämän jälkeen Mary Schweitzer näytti luuleikettä maailman kuululle paleontologi Jack Hornerille,
  joka toimi mm. Jurassic Park http://www.jurassicpark.com elokuvien neuvonantajana, sekä dinosaurustutkimuksen opettajana USA:ssa. Horner katsoi näytteitä ja sanoi: "Arvelet siis, että tässä on verisoluja?" Johon Mary vastasi "En". "No yritäpä sitten todistaa, että ne eivät ole verisoluja", vastasi Horner. (Earth Magazine, June 1997 s. 55-57)
  Jos siis kyseessä olivat tuoreet verisolut, niistä olisi löydyttävä hemoglobiinia, eli happea kuljettavaa valkuaisainetta. Kun eläin menehtyy, vuotaa hemoglobiinia soluista ulos ja aluetta ympäröivät kudokset värjäytyvät punaisiksi. Kyseisestä Tyrannosauruksen luusta valui runsaasti tätä punaista nestettä kun luita huuhdeltiin. Hemoglobiini sisältää myös hemi-molekyylejä, jotka muodostuvat biologisista porfyriini-molekyleistä. Näihin molekyyleihin veren rauta sitoutuu. Hemin olemassaolo luunäytteessä todistettiin laser-tutkimuksilla.


  Kuva © Mary Schweitzer / Earth Magazine, June 1997

  Paikalle saapui myös hra. George Poinar http://www.uky.edu/ArtsSciences/Geology/webdogs/amber/people/george.htm joka tutki dinosaurusten luita ja totesi yksikantaan, että näiden luiden kollageenivalkuaisaineverkon aminohappojen suhde täytti tietyt aikaehdot, joiden mukaan eri saurusten luut olivat vain joitakin tuhansia vuosia vanhat. Saman totesi Mary Schweitzerin avuksi kutsuttu Indianapoliksen syöpätieteiden professori Mark Marshall http://www.biochemistry.iupui.edu/personnel/Marshall/ joka oli immunologian asiantuntija. Montanan yliopisto teki pienen käytännön pilan professori Marshalille ja tutkimusryhmä antoi hänelle 40 vuotta sitten kuolleen hevosen luun sekä Tyrannosauruksen luun ja pyysivät arvaamaan kumpi on kumman. Professori ei pystynyt sanomaan, kumpi on humman! Tutkittuaan T-Rexin luun hemoglobiinin hän tuli samaan päätelmään kuin G. Poinar vuotta aikaisemmin; luun maksimaalinen ikä oli todellakin maksimissaan joitakin tuhansia vuosia. Tämän seikan todisti puolestaan se, että rasemisaatio alkaa tuhoamaan eläviä soluja heti eläimen kuoltua, riippumatta olosuhteista!

  Vaikka kaikki kuusi tutkimusryhmää jotka tutkivat löytöä olivat täysin ateistista kantaa edustavia, niin silti löytöä alettiin epäilemään ja Mary Schweitzerin ns. evoluutiokelpoisuus oli veitsenterällä. Löytöhän puhui niin voimakkaasti kehitysopin vaatimia miljoonia vuosikymmeniä vastaan (sekä liskoista nisäkkäisiin-kehitysoletusta vastaan), että löytö oli samaa tasoa kun lentävä lehmä tai puhuva peruna vaaleanpunaisen virtahevon ohjaamassa golf-autossa.

  Ääriateistiset tiedeyhteisöt alkoivat levittää sanaa näytteen kontaminaation (saastumisen) mahdollisuudesta, mutta väitteet tyrmättiin mm. tutkimuksilla joissa selvisi veren aminohappojen korkea D-enantiomeerin määrä, eli raseemisuutta oli havaittavissa. Tämä kertoo näytteen olleen tuhansia vuosia vanhaa nykytietämyksen puitteissa. (Proc. Natl. Acad. Sci USA, Vol 94 June 1997, s. 6291-6296) (hemoglobeenin "elävyys" todistettiin myös 2 kk kestäneillä rottakokeilla)

  (*Vapaa lainaus: P. Reinikainen 2003 Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu.)


  Ihmisen tumattomia veren punasoluja.  Tyrannosauruksen ehyttä kollageenia.
  © CRC 2001 Mark Armitage CRSQ Vol 38 No 2 pp 61-66 Septemper 2001

  The journal Science (24.12.1993 s.2020-2023) raportoi ankannokka sauruksen luista Montanasta. Luut olivat niin tuoreita soluja myöten, että raportti vertasi niitä kananluihin.

  Vuonna 1961 raportoitiin puolestaan dinosaurusten luista muodostuneesta luukasasta Alaskassa. Löydöstä vastannut geologi totesi, että luut eivät olleet fossiloituneita.
  *(Journal of Paleontology, vol 61 no. 6, 1986-7, pp 198-200.

  Colville joen uomasta löydettiin 90-luvulla niin ikään (jäätyneitä) dinosauruksen luita, jotka eivät olleet fossiloituneet lainkaan. Löytäjä kuvaili niitä: "as light as balsa wood and look as fresh as yesterday´s dog bones." *(Don Lessem, Omni, Jan. 1990, p. 32.)

  Maaliskuussa 2005 uutisoitiin Tästä Tyrannosauruksen katkaistusta reisiluusta, joka oli osittain kostea, pehmeä ja elastinen. Kyseinen yksilö möllötti maakerrosajoituksen perusteella n. 70 000 000 ateistivuoden ikäisessä kerrostumassa. Todellisuudessa löytö oli joitakin satoja tai tuhansia vuosia vanha. *(www.msnbc.msn.com/id/7285683/)  Oxfordshiressa Lohikäärmekukkulan lähistölle tehtiin muistomerkki St. Georgen kamppailusta. Kalkkikiveen hakattu liskonlantio-lohikäärme on 111 metriä pitkä.
  (* Muinaisten kulttuurien arvoitus 1988 951-1-17457-6)


  (Dinon luu) Kuva, 2004: Berkeley\'s UCMP Paleontological Museum.


  Lohik....Dinosaurusten löytöpaikkoja.
  (*Dinosaurukset: Gummerus 2004)


  MERIHIRVIÖIDEN NIMIÄ YLEISESTI

  (muinaiselta ajalta)

  Auvekoejak, Balena, Beisht Kione, Camahueto, Chann Derketo, Fastitocalon, Flying fish, Golden Dragon Naga Mas, Hafgygr, Hai Ho Shang, Hare, Havstrambe, Imap, Umassoura, Keto, Kih Tiau, Kraken, Margygr, Marine Boar, Marine Sow, (Mokele-Mbembe 1800-1956), Monoceros, Monoceros Marinus, Nuckalevee, Orc, Parata, Phorcys, Pongo, Roshwalr, Rosmarus, Ruszor, Sahab, Scolopendra, Scylla, Sea Buddist Priest, Serra, Sinach, Skrimsl, Sykraken, Te Tuna, Telchines, Tumu-Ra’I-Fuena, Tursus, Wihwin, Wiwilemekw, Yagim, Yannig, Zaratan.

  MERIKÄÄRMEIDEN NIMIÄ YLEISESTI

  (myös muinaiselta ajalta)

  Cirein (Afanc, Ollipheist) Croin, Curtag Mhor a’, Huain, Rager, Ruki, Sjoorm, Skrimsl, Uile Bheisd a´Chuain, Yofune-Nushi.

  MERIKÄÄRMEITÄ, LOHIKÄÄRMEITÄ & VASTAAVIA HIRVIÖITÄ KANSAKUNNITTAIN


  ANATOLIA: Ullikummi, Upelleru

  ASSYRIA: Dragon, Lama, Lamassu, Lion-Griffo, Utukku, Apep, Typhon

  ARMENIA: Agog-Magog, Azrail, Basilisk, Beast, Cockatrice, Dev, Horses of the Sun (Enik, menik ja Senik, Odz-Manouk, Shar-Mar, Svara, Tapagöz, Tork, Vishap

  AUSTRALIA: Aranda, Bobi-bobi, Bulaing, Bulugu, Dhakhan, Galeru, Good Hoop, Hobyah, Jarapiri, , Lightning Serpent, Rainbow Serpent, Taipan, Universal Eye, Wanambi, Wulungu, Yara-ma-yha-who, Yero, Yulunggu, Yurlunggur

  AMERIKKA: Fire Dragon, Thunderbird, Gaasyendietha, Ancient Serpent, Big Fish of Iliama, Big man eater, Bmola, Gather-on-the-water, Great horned Serpent, Fillyloo, Kitchi-at´Husis

  ALASKA: Kogughpuk

  BABYLONIA: Anzu, Bel, Celtes, Derketo, Galathes, Girtablili, Kingu, Lamassu, Mushussu, Sphinx, Tiamat,Tuyscon Gigas, Zu

  BELGIA: Antigonus, Bullebak, Druon, Gayant, Golath, Kludde

  BURMA: Avagrah, Graha, Keinnara, Nagini, Besandi, Nyan Tantigaha

  CANADA: Great Serpent of Hell, Horned Serpent, Sea-Serpent of Memphremagog, Serpent

  CARIBIAN SAARET: Ayida, Rainbow Serpent

  (EUROOPAN LOHIKÄÄRMEET-MERIKÄÄRMEET YLEENSÄ: Aspis, Draconcopedes, Dragon-Tygre, Drake, Dragon-wolf, Flying Serpent of Isa, Vurm, Wyvern, Snake Griffon)

  ETELÄ-AFRIKKA: Aigamuchas, Aigamuxa, Ga-gorib, Hai-uri, Kholomodumo

  EGYPTI: Aapep, Akhekhu, Amam, Amermait, Ammit, Androsphinx, Apis, Bennu, Buchis, Bukhe See, Bull of Meroe, Criosphinx, Epaphus, Griffin, Gryllus, Hap, Harmachis, Hieracosphinx, Hor-em akhen, Hydrus, Ka-en ankh Nereru, Mafedet, maka, Mehen, Menuis, Merwer, Mnevis, Namtar, Nehebkau, Ouroburos, Sutekh, Uraeus

  GRÖNLANTI: Adlet, Auvekoejak, Az-i.wu-gum-ki-mukh-ti, Disemboweller, Erqigdlit, Havstrambe, Imap Umassoursa, margygr

  LIBYA: (Sea Borak)

  MESOPOTANIA: Abgal, Anzu, Capricornus, Chamros, Derketo, Candareva, Girtablili, Hedammu, Griffin, Humbaba, Huwawa, Illuyankas, Imdugud, Khumbaba, Kingu, Labbu, Lakhamu, Lakhmu, Lotan, manticore, Mushussu, Semurv, Senmurv, Sinam, Sirrursh, Sphinx, Symir, Zu

  PERSIA: Azi Dahaka, Azidahaka, Asdeev, Ass (Three-Legged), Chamrosh, Conopenii, Cynocephali, Dahak, Ganj, Geush Urvan, Glycon, Gosh, Hadhayosh, Kar-Fish, Karkadan, Khara, Koresck, Onyx Monoceros, Phoenix, Senmurv, Simurgh, Sinam, Symir, Thu´ban, Zaratan

  POLYNEESIA: Flaming Teeht, Serpent, Rainbow Serpent, Te Tuna

  (muinainen) SUMERIA: Abgal, Amphitrites, Anzu, Apkallu, Bull of Heaven, Capricornus, Dragon, Erashigal, Gandareva, Goat –Sea-, Gudanna, Humbada, Kulili, Kundrav, Lama, Suhur-mas, Tiamat, Zu

  KELTIT: Fire-Drake, Dragon of Erebor=Smaug, Dragon, Ancalagon the Black

  TANZANIA: Pamba

  MUUT AFRIKAN MAAT: Aido Hwedo, Da, Dan Ayido Hwedo, Groot Slang, Iriz lma, Abada, Migas, Rainbow Serpent, Oshumare, Sasabonsam

  INTIA: Ahi, Kaliya

  ISRAELIN KANSA: Behemoth, Leviathan, Dragon, Serpent, Livjatan, Rahab, Tanin, Serpent of Eden

  ITÄVALTA: Dard, Lady of Lake Traun, Mistress of the Lake, Monoceros Marinus, Tatzelwurm

  ISO-BRITANNIA: Allocamelus, Bistern Dragon, Dragon at Uffigon, Dargon of Saint Leonard´s Forrest, Druggen Hill Boggle, Grendel, Worm, Lambton Worm, Loathly Worm, Oliphaunt, Scatha the Worm, Smaug the Golden, Snark, Wode Worm of Linton, The Dragon of Wantley

  JAPANI: Dragon of Izumo, Eight-Forked Sepent of Koshi, Kiyo, Oriental Dragon, Serpent of Koshi, Serpent of Omi

  KIINA: Fu-TS´ANG, FEI LIAN, AZURE DRAGON, Blue Dragon. Muita Kiinalaisia hirviöitä: Ao Chin, Ao Kuang, Ao Shun, Begdu San, Celestial Stag, Chan, Ch´ang Hao, Chang Lung, Wang, Chiai Tung

  KREIKKA: Epimetheus, Epidaurian Dragon, Dragon og Ladon, Enyo

  RANSKA: Occidental Dragon, Queen of the Waters, Ravenna Monster, Serpentin Vert, Tarasque

  RUOTSI: Drake, Gulon, Serpent King, Stoorworm, Storsjöodjuret

  UNKARI: Beast, Sarkany

  EESTI: Phantom of the Lake, Pisuhänd, Tulihänd, Vanapagan

  KOREA: Dragon-Carp

  MALESIA: Kultainen Naga lohikäärme (Golden Dragon naga), Rainbow Serpent, Ri, Serpent

  VENÄJÄ: Baba Yaga, Firebird, Serpent, Chudo-Yudo

  NORJA: Havfine, Havest, Huld, Kraken, Marine Sow, Trol Fisk, Sahab, Rosmer, Nykkjen

  SCOTLANTI: Hebridit, Shetlannin saaret: Arachd, Arrach, Athach, Aughisky, Bannach-ninhe, Beithir, Long Lankin, Monster of Loch Awe, (Loch Nessin hirviö), Neugle, Uisge, Uile, Bheisd´a Shackle

  SVEITSI: Apotharni, Butatch-ah-Ilgs, Elbst, Nix, Serpent of the Reuss, Stollenwurm

  THAIMAA: Con Tram Nu´o c, Galon, Makara, Naga, Serpent

  ZAMBIA: Lightning Monsters  PYHÄ YRJÄNÄ (St. George)  Ritareista kuuluisimpiin kuuluva Pyhä Yrjänä syntyi Kappadokissa vuonna 303. 17-vuotiaana hän liittyi ratsuväen sotilaaksi ja pian hänet tunnettiin urheudestaan. Kerran hän tuli Selem-nimiseen kaupunkiin, jonka lähettyvillä eli dinosaurus/ lohikäärme. Sille oli joka päivä syötettävä yksi kaupungin asukkaista, joiden kohtalon arpa ratkaisi. Sinä päivänä, jolloin Pyhä Yrjänä tuli kaupunkiin, oli arpa osunut kuninkaan tyttären Cleolindan kohdalle. Pyhä Yrjänä päätti, ettei prinsessa saisi kuolla, ja hän päätti tappaa tuon liskon.


  Vasemmalla 65-miljoonaa ateistivuotta sitten maapallolta hävinneen Tyrannosaurus rexin alaraaja. Oikealla on Paulo Uccellon v. 1435 maalaaman linnunlantiolisko lohikäärmeen alaraaja. :o  Pyhä Yrjänä n. v. 1420 jKr. P. U

  Taiteilijoiden näkemys linnunlantioliskojen näköisistä lohikäärmeistä ja niiden siivistä saattaisi saada kimmokkeen esim. Spinosauruksen selkäpurjeen tyyppisistä elementeistä. Museoiden asiantuntijat nollaavat lohikäärmekuvat sillä, että lohikäärmeen siivet olisivat ns. kuudes raajapari, mutta käytännössä kyse voi olla "rikkinäisen puhelimen" aiheuttamasta erheestä. Eikä tämän päivänkään tietoyhteiskunnassa informaation kulku ole aina täysin aukotonta. Yritysmaailmassa asian tiimoilta eräät tahot myyvät luentoja, jotka saattavat kestää parikin päivää.


  Ks. iso kuva alempaa.


  Pyhä Yrjänä & lohikäärme taideteokset painottuvat 1100-1400 luvuille. Ensimmäiset hirmuliskot identifioitiin länsimaissa neljä sataa vuotta myöhemmin. Richard Owen (1804-1892) lanseerasi legendaarisen nimen hirmulisko (v.1841).
  St. George & lohis vuodelta 1525 Tanskan Kansallismuseo  George & iso lohikäärme 1100-1200 jKr. Ruotsin valtion historiallinen museo.  Tyypillinen St. George & lohikäärmes myöhäiseltä keskiajalta.

  v. 1435 P. Uccello *Lontoon taidemuseo


  Seetripuumainen häntä?


  PS.


  Tanin

  Taannoin Raamatun dinosauruksia kritisoitiin erilaisilla keskustelufoorumeilla. Kritiikin eräänä lähtökohtana oli se, että koska behemotille (karjaa) ja leviatanille (valas) löytyy vastine nykyhepreasta. Mukaan vedettiin myös venäjänkielinen vastine behemotille = virtahepo.

  TANNIYN = DRAGON = LOHIKÄÄRME = DINOSAURUS

  Modernissa Hepreankielessä

  Tanin = krokotiili
  T anim = monikko shakaalista
  Tanot = ei nykyheprean vastinetta
  (VT:ssä ensimmäinen monikko käytössä)

  Suomennosvirheitä asian suhteen on sattunut sillä KR 1938
  käännöksessä lohikäärmekohdat (22 krt.) on käännetty esim. aavikkosudeksi.
  Leviatan muodot on käännetty virheellisesti nykyheprean mukaan valaaksi /
  krokotiiliksi ja behemot kohdat mm. virtahevoksi.
  Käännösvirheitä seuraamalla huomataan, että Tanim jonka piti tarkoittaa monikkoa
  shakaalista tai aavikkosudesta onkin käännetty yllättäen käännetty krokotiiliksi. (Jer 41:33).
  Hepreassa suuren voi sanoa yksikössä tai monikossa.
  Yksikössä Tanin tarkoittaa jotakin suurta.
  Esim. Jer 51:34 on suuri otus, joka voi nielaista ihmisen edes purematta.


  Behemot

  Vaikka Behemot on nykyhepreaksi karjaa ym. niin yksinkertaisinkin havainnoitsija ei voi välttyä epäilyltä sen suhteen, että muinaishepreaksi asia olisi myös niin.
  Job 40:1 ”Katso Behemotia, jonka minä loin niinkuin sinutkin; se syö ruohoa niinkuin raavas.
  Katso, sen voima on lanteissa, sen väkevyys vatsalihaksissa.. Se ojentaa jäykäksi häntänsä kuin setripuun, sen reisijänteet ovat lujiksi punotut.”
  (Seetripuu on paksuudeltaan 2 metriä ja pituudeltaan 25-30 metriä).
  VT:ssä on 15 kertaa monikko yksikön sanasta behemot.
  Kääntäjät ovat yleensä ottaneet vapauden suomentaa ko. otuksen jopa norsuksi.

  Job 40:19
  He is the chief of the ways of God

  Job 41
  1 Can you draw out Leviathan with a hook, Or snare his tongue with a line which you lower?
  2 Can you put a reed through his nose, Or pierce his jaw with a hook?

  18 His sneezings flash forth light, And his eyes are like the eyelids of the morning.
  19 Out of his mouth go burning lights; Sparks of fire shoot out.
  20 Smoke goes out of his nostrils, As from a boiling pot and burning rushes.
  21 His breath kindles coals, And a flame goes out of his mouth.


  Leviatan

  Leviatan on käännetty milloin krokotiiliksi milloin valaaksi. Modernissa Hepreassa se onkin valas, mutta alkukielinen Leviatan on elämäntavoiltaan paljon merkittävämpi kuin mikään 80 lajista tunnettu valas. Se mm. puhaltaa tulta ja on agressiivisempi kuin mikään valas. Genesis 1:27 Ja Jumala loi suuret merieläimet. (Hepreassa Taninim = suuret.) New King James kääntää kohdan valaaksi. Valaat eivät tosin yleensä liikuskele kiinteällä maaperällä. Lisäksi itse Jumala nostaa ko. otuksen ikään kuin pisteeksi iin päälle keskustelussaan Jobin kanssa.  Jeremiah 14:6

  And the wild asses did stand in the high places, they snuffed up the wind like dragons; their eyes did fail, because there was no grass.


  Genesis 1:29-30

  29 Then God said, "I give you every seed-bearing plant on the face of the whole earth and every tree that has fruit with seed in it. They will be yours for food.

  30 And to all the beasts of the earth and all the birds of the air and all the creatures that move on the ground— everything that has the breath of life in it— I give every green plant for food."
  And it was so.


  Genesis 9:3

  Everything that lives and moves will be food for you. Just as I gave you the green plants,
  I now give you everything.


  (Kaikki dinosaurukset olivat alkujaan kasvissyöjiä)
  T. rexillä on hampaissaan sahalaita, joka sopii kuin tehty juuri kasvien repimiseen.
  .

  .

  Kuvassa hedelmälepakon purukalusto. Kyseinen otus ei syö lihaa.


  .

  Kyseinenkään otus ei syö kuin hedelmiä.


  .


  Is a Brontosaurus Roaming Africa´s Wilds?
  *The New York Herad Feb. 13. 1910

  .

  "There Cold be Dinosaurs"
  Saturday Evening Post, Jan 3 1948
  .

  Mm. Kongon alkuperäisasukkaat ovat vuosisatoja nähneet soilla kookkaita liskonlantioliskoja. He ovat myös syönneet otuksen lihaa aina 1900-luvulle asti.
  .


  "No human being has ever ever seen a live dinosaur." NG Jan 1993 p. 142

  National Geographic (1993) julkaisi artikkelin, jossa todetaan yks´kantaan, että ihminen ja dinosaurukset eivät ole eläneet samaan aikaan. Saman lehden artikkeli oli kovasti huolissaan tammikuussa 2008 Suomen jääkarhukannasta.