TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  PELON EVOLUUTIO?


  (Kuva: vaimoli)

  Viihdeteollisuus on tunnetusti käyttänyt hyväkseen ihmisten tai ihmisryhmien pelkoja ja fobioita. (fobia=hallitsematon pelko) Pelkoa on myös käytetty vuosituhansia poliittisena keinona hallita erilaisia sisäisiä ja ulkoisia kansakuntien kiistoja.
  Pelko on yksilötasolla aivan yhtä tehokas väline hallita kuin kollektiivisellakin tasolla. Pelko on yhtä ajankohtainen asia, elettiinpä sitten missä ajassa tahansa.
  Mitä pelko on yksilötasolla?
  Pelko on varmasti kaikille henkilökohtainen kokemus. Tapaus Bodom on ehkä yksi tunnetuimmista tapahtumista, joka muokkasi yksilötason käsitystä telttailijan alitajuisista peloista.
  Pimeänpelko lienee eräs arkisimmista tuntemuksista. Itse muistan törmänneeni pimeänpelkoon noin 4-5 vuotiaana.
  En mennyt pimeään huoneeseen, vaan kurotin valokatkaisijaan huoneen ulkopuolelta.
  Pimeässä huoneessahan saattoi vaania vaikka mikä! Mikä itse asiassa pimeässä ihmistä vaanii? Onko jokaisella oman näköisensä kuviteltu uhkatekijä? Vaaniiko pimeässä jokin musta, suuri petomainen olento, joka on päättänyt illan hämärtyessä jäädä vaanimaan ”uhriaan” ? Minkälaiset piirteet tällä pimeässä vaanivalla olennolla on? Edustaako se anatomialtaan enemmän ihmistä kuin vaikkapa kliseemäistä haamumaista kummitusta? Ja mitä tämän ilkeän olennon sitten oletetaan alitajuisesti tekevän uhrilleen? Hyökkääkö tuo mörkö kita ammollaan vai mitä mistä on kysymys? Jos näin on, niin onko kyseessä kuolemanpelko?
  Mitä sitten auttaa laittaa valot päälle jos se kamalan hirveä olento sitten on varta vasten tullut paikalle ilkeämielisissä tappopuuhissa?
  Onko se olento osannut aavistaa, että juuri tänään sinä astut viileään ja pimeään autotalliin? Seisooko se pimeässä nurkassa tavaroiden keskellä odottaen, että sinä tulet sen kohdalle ja sitten… Miksei se voi listiä sinua yhtä lailla valot päällä? Onko siis pimeässä vaanivalla möröllämme jokin fobia valon suhteen vaiko kenties totuuden?  (Kuva: meikäläinen, 2005)


  Fobioita: http://kauhu.info/?p=fobia


  Kuunneltuani radiosta muutamia vuosia sitten Pekka Saurin yölinjaa, niin karkea arvioni on, että yleisin pelko lienee yksinjäämisen pelko.
  Liittyneekö asiaan, mutta yksinjäämiseen liittyy myös yleisesti akuutit pelkotilanteet.
  Eli käytännössä kohdehenkilö alkaa esim. kuulla askelia talonsa vintiltä.
  Asia on usein kiusallinen, sillä hulluksi leimautumisen pelko on ainakin Suomessa melko korkea ja siksi vain harvat uskaltavat puhua asiasta jälkikäteen. Helposti voidaan heittää, että kyseessä on höyrypäisten ja pelokkaiden hörhöjen ongelma, mutta todellisuudessa vastaavia kokemuksia on kaikissa yhteiskuntaluokissa.
  Jossain tuntemissani tapauksissa nämä askelten äänet ovat saattaneet vaivata ihmisiä vuosikaudet. Jossain tapauksissa sähköt ovat menneet poikki hieman askelien kuulumisen alkamisen jälkeen. Eräässä tapauksessa (näitä en siis ole mitenkään erityisemmin keräännyt tai haalinut) on käynyt niin, että tuo pelottava melun aiheuttaja on käynyt ihmisen kimppuun niin että uhri on saanut mustelmia. Tieteellisesti asia selitetään voimakkaalla eläytymisellä pelko/trauma tilanteeseen. Jokut kauhua kokeneet henkilöt eivät toivu kokemistaan peloista kuin puhumalla niistä uudelleen ja uudelleen. Jotkut taas suhtautuvat näihin pelkoihin vain ylimielisesti.
  Helsingin teknisen korkeakoulun tiloissa (Hietalahden tori) järjestettiin vuonna 1893 koe ”yliluonnollisesta”. Tutkijaryhmä halusi testata onko mitään perää Elizabeth D´Esperancen (1855-1919) väitetyissä meedion kyvyissä. Kun spiritistä istuntoa oli kestänyt kotvan aikaa hävisi D´Esperancen alaruumis.
  Tapauksen jälkeen Désperance joutui mielenterveyssyistä lepohoitoon kahdeksi vuodeksi. *(Aavetaloja, Aaltonen Sami; Kustannus osakeyhtiö Nemo 2002).
  Ylipäätään Suomessa ja maailmalla spiritismiin sekaantuneet ihmiset ovat kohdanneet surkean lopun. Monet nuoret ja tyhmät lähtevät etsimään jännitystä elämään kutsumalla paikalle pahan, mutta lopulta pahan henkivalta tekee elämästä sietämätöntä kauhua, jolloin uhri yleensä päättää päivänsä oman käden kautta tai viiltelee itsensä jauhelihaksi. Jotkut selviävät leikistä elinikäisellä mielenterveys hoidolla.
  Pimeyden puolelle aikoinaan siirtyneet enkelit tarjoavat myös ihmiselle pelon ohella valkeuden enkeleiksi puettua ”valoa”. Monissa uus-uskonnoissa palvotaan enkeleitä täysin suruitta, vaikka Raamattu kieltääkin sen. Enkeli mainitaan Raamatussa 287 kertaa, ja jokaisella kerralla enkelit toimii Jumalan käskyläisenä, viestintuojana.
  Luuk.2:9>> ”heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa." Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat: "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!"
  2. Piet. 2:10 >>”ja varsinkin ne, jotka lihan jäljessä kulkevat saastaisissa himoissa ja ylenkatsovat herrauden. Nuo uhkarohkeat, itserakkaat eivät kammo herjata henkivaltoja, vaikka enkelitkään, jotka väkevyydeltään ja voimaltaan ovat suuremmat, eivät lausu heitä vastaan herjaavaa tuomiota Herran edessä.. Mutta niin kuin järjettömät, luonnostaan pyydystettäviksi ja häviämään syntyneet eläimet, niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa, saaden vääryyden palkan; he pitävät nautintonaan elää päivänsä hekumassa; he ovat tahra- ja häpeäpilkkuja; he herkuttelevat petoksissaan, kemuillessaan teidän kanssanne; heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia. He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa, mutta sai rikkomuksestaan ojennuksen: mykkä juhta puhui ihmisen äänellä ja esti profeetan mielettömyyden. Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu. Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon, ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on. Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi. Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä. Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa."
  Pimeyden puolelle siirtyneet enkelit ovat myös mitä todennäköisemmin vastuussa monenlaisista ”ufo” kokemuksista, joita etenkin niitä etsivät kohtaavat.
  (Kuva: meikäläinen, 2005)


  Henkilökohtainen suhtautuminen kauhuun ja pelkoon:

  Itse pelkään moniakin asioita. Täytän auton pissapoikaa miltei fanaattisen usein, tankkaan kun bensaa olisi jäljellä vielä 15 litraa; varaan ruokaa jääkaappiin ”joltain varalta”, lataan kännykän varmuuden vuoksi taas, yksi kynä taskussa ei riitä, pitäisiköhän kamera ottaa varmuuden vuoksi? Herätyskello täytyy laittaa soimaan 05:10 vaikka 05:25 ehkä riittäisi, otan liivin taskuun yleistyökalun, jos sattuu tarvitsemaan, yhteen taskuun laitan kaiken varalle rahaa, jos sattuu tarvitsemaan, yhdessä taskussa on senkin varalta pieni taskulamppu, avaimenperässä lämpömittari. Lompakosta puolestaan löytyy kaikkea hyvin tarpeellista, kuten purukumipaketin kuitti ajalta jolloin pyörä keksittiin, jäsenetukortteja ties mihin, käytetty elokuvalippu Matti elokuvaan, lentokentän parkkilipuke…Peloista ehkä akuutein on hammaslääkärin alitajuinen pelko. Usein huomaan lykkääväni hammaslääkäriin menoa ilman loogista syytä. Odotushuoneessa olen ärtynyt ja ryppyiset aikakausilehdet lähinnä hermostuttavat lisää. Paikan kelmeä tuoksukaan ei ole omiaan vähentämään ketutusta. Silmään kihoaa tippa viimeistään silloin kun suriseva pora iskeytyy hampaan vihlovaan kohtaan.
  Aikoinaan, kun ”kärsin” pimeän pelosta siinäkin määrin, etten tohtinut mennä esim. pimeään metsään, aloin pohtia, voiko pelon voittaa. Tavallaan pelkäsin kohtalaisesti pimeään metsään menoa vielä 11-vuotiaana vaikka olin kulkenut esim. kouluunkin 7-vuotiaasta alkaen aamuhämärässä. Eniten pelkäsin susia, vaikka ei niitä tietenkään enää täällä kulkenut 80-luvulla.
  2000-luvulla kuitenkin luin Helsingin Sanomista kuinka GPS- paikannuslaitteella varustettu hukka oli hiippaillut vain 100 metrin päästä silloisista leikkialueista.  Nyttemmin susia on yleisesti tavattu pitkin Mäntsälää, Vantaata, Vihtiä, Espoota, Nurmijärveä ja Sipoota. (*UM Riistapäällikkö Reijo Orava)
  Ensimmäisellä kerralla kun uskaltauduin yksin metsään, olin melko ylpeä itsestäni.
  Kun luontoa oppi sitten hiljalleen tuntemaan niin, ketun tai hirvenkin saattoi helposti yllättää sen huomaamatta. Tosin esim. hirven kannattaa antaa ihan rauhassa jatkaa askareitaan jos siihen törmää nokakkain.
  Kauhuun suhtaudun sikäli nöyrästi, että tiedän melko suurella todennäköisyydellä sen, että mitään kovinkaan pelottavaa (globaalit katastrofit poisluettuina) ei tapahdu silloin kun olen fyysisesti hyvin levännyt ja suht. valmistautunut ”kaikkeen”. Ikävät tilanteet sattuvat yleensä täysin odottamattomasti. Otetaan nyt esimerkiksi vaikkapa väkivaltainen ryöstö tai sen yritys. Voisin melkein vannoa, että jos minut ryöstetään täysin odottamattomasti, niin luulen pelkääväni. Jos taas ryöstäjät ovat epäpäteviä ja huomaan heidän aikeensa ajoissa, niin sitten yritän ainakin olla pelkäämättä ja toimitan heidät viranomaisille, etteivät he yrittäisi ryöstää samana yönä ketään toista.
  Suoraan voin sanoa senkin, että jos katson kauhuelokuvan esim. syksyisenä yönä, niin voi olla, että ei ensimmäiseksi tulisi mieleen mennä telttaan nukkumaan tai vierailulle autioituneeseen kartanoon. Kauhuelokuvissa usein leikitellään peruspeloilla ja turvallisuuden tunteen säröittämisellä.  Kotikunnassani on ollut rauhallisempaa ”kummitusjuttujen” suhteen kuin esim. Vihdissä. Pitäjän tunnetuin kummitusjuttu lienee tapaus Hurujelmi. Hurujelmi oli eläissään (1800-luvulla) tuomari. Kuoltuaan ukon hauta-arkku painoi niin paljon, ettei sitä saatu hautapaikkaan miesvoimin. Paikalle haettiin kaksi hevosta, jotka saivat arkun vedettyä nippa nappa hautapaikan partaalle. Eläimet olivat vaahdossa ja lopen uupuneita. Tapauksen silminnäkijät sanoivat, että arkussa painoi miehen tekemät synnit, väärät tuomiot. Vihdissä on samanlaisia tapauksia.

  Raamattu, kauhu ja Valo
  VT

  Psalmi 23:4>Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa
  Jes 14:9 Se herättää haamut sinun tähtesi
  Sanal. 21:15> Vanhurskaalle on ilo, kun oikeutta tehdään, mutta väärintekijöille kauhu. Ihminen, joka eksyy taidon tieltä, joutuu lepäämään haamujen seuraan
  Sanal. 9:18> Eikä toinen tiedä, että haamuja on siellä, että hänen kutsuvieraansa ovat tuonelan laaksoissa.
  Sanal. 2:18> Sillä hänen huoneensa kallistuu kohti kuolemaa, hänen tiensä haamuja kohden. Ei palaja kenkään, joka hänen luoksensa menee, eikä saavu elämän poluille.
  Psalmi 88:11> Joka päivä minä huudan sinua, Herra, ja ojennan käteni sinun puoleesi. Teetkö sinä ihmeitä kuolleille, tai nousevatko haamut sinua kiittämään?
  Job 25: 5> Haamut alhaalla värisevät, vetten ja niiden asukasten alla. Paljaana on tuonela hänen edessänsä, eikä ole manalalla peitettä. Pohjoisen hän kaarruttaa autiuden ylle, ripustaa maan tyhjyyden päälle. Hän sitoo vedet pilviinsä, eivätkä pilvet halkea niiden alla. Hän peittää valtaistuimensa näkyvistä, levittää pilvensä sen ylitse. Hän on vetänyt piirin vetten pinnalle…
  Jes>. 4:14 Pelko ja vavistus yllättivät minut, peljästyttivät kaikki minun luuni. Tuulen henkäys hiveli kasvojani, ihoni karvat nousivat pystyyn. Siinä seisoi - sen näköä en erottanut - haamu minun silmäini edessä; minä kuulin kuiskaavan äänen: \'Onko ihminen vanhurskas Jumalan edessä, onko mies Luojansa edessä puhdas?

  Jes. 14:9 > Tuonela tuolla alhaalla liikkuu sinun tähtesi, ottaaksensa sinut vastaan, kun tulet. Se herättää haamut sinun tähtesi, kaikki maan johtomiehet, nostattaa valtaistuimiltansa kaikki kansojen kuninkaat. Kaikki he lausuvat ja sanovat sinulle: \'Myös sinä olet riutunut niin kuin mekin, olet tullut meidän kaltaiseksemme.\' Alas tuonelaan on vaipunut sinun komeutesi, sinun harppujesi helinä; sinun allasi ovat vuoteena madot, toukat ovat peittonasi.
  UT.
  Mark 6:49> Mutta nähdessään hänen kävelevän järven päällä he luulivat häntä aaveeksi ja rupesivat huutamaan; sillä kaikki näkivät hänet ja peljästyivät. Mutta heti hän puhutteli heitä ja sanoi heille: "Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen; älkää peljätkö." Ja hän astui venheeseen heidän tykönsä, ja tuuli asettui.
  Matt. 14:26>:"Se on aave", ja huusivat pelosta. Mutta Jeesus puhutteli heitä kohta ja sanoi: "Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen; älkää peljätkö." Pietari vastasi hänelle ja sanoi: "Jos se olet sinä, Herra, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten." Hän sanoi: "Tule." Ja Pietari astui ulos venheestä ja käveli vetten päällä mennäkseen Jeesuksen tykö. Mutta nähdessään, kuinka tuuli, hän peljästyi ja rupesi vajoamaan ja huusi sanoen: "Herra, auta minua." Niin Jeesus kohta ojensi kätensä, tarttui häneen ja sanoi hänelle: "Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?
  …………………..
  Raamattu mainitsee kauhun 89 kertaa.
  Kauhuun ja pelkoon ei kuitenkaan tarvitse alistua, sillä ihminen voi kaikissa tilanteissa turvautua Kristukseen. Ihminen saattaa joutua pelottelun kohteeksi esim. pahojen henkien taholta, mutta yleensä sen tarkoitus on vain viedä ihmisen huomiota pois Kristuksesta. Tiedän tapauksia, joissa ihmisiä on peloteltu ns. pahojen henkivaltojen taholta esim. tuottamalla pelottavalta kuulostavia askeleita tai joskus jopa koskemalla ihmistä fyysisesti. Ihmisen ei kuitenkaan kannata omin voimin lähteä riivaajia karkottamaan huushollistaan, vaan aina on käännyttävä Jeesuksen Kristuksen pelastavan veren ja sovitustyön puoleen.
  Mat 10:7 >Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: \'Taivasten valtakunta on tullut lähelle.\' Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.
  Keitä ovat ”pahat henkivallat”?

  Raamatussa riivaajat ja pahat henkivallat ovat yksioikoisesti perkeleen (Lusiferin) ja hänen enkeleidensä puuhia. Raamattu sanoo, että perkele on murhaaja alusta asti. Hän kääntyi pois Jumalan oikeamielisyydestä. Raamattu ilmoittaa, että ikuinen kadotus on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä. Raamatun alkulehdillä käärmeen sanotaan viekoitelleen Eevan pois Jumalan tahdosta. Lankeemus ei astunut voimaan vielä siinä vaiheessa kun, Eeva teki väärin, vaan vasta siinä vaiheessa, kun Aadamkin teki Jumalan tahtoa vastaan. Tällä hetkellä elämme lankeemuksen tilassa kuolevaisina. Tätä ei onneksi enää kestä kauan.
  Maailman julmaa pahuutta on pidetty sivistyneistön piirissä pitkään varmana merkkinä siitä, ettei ole olemassa mitään hyvää Jumalaa. Kukaan kristitty tuskin välttyy pohtimasta joskus tätä. Moni kysyy: Miksei Pyhä Jumala poista Lusiferia ja hänen enkeleitään? Miksi ensimmäisten ihmisten annettiin langeta ja samalla vievän maapallon kohti varmaa tuhoa? Miksei Jumala tee mitään?
  No, Jumala teki. Hän antoi poikansa, ettei yksikään hukkuisi vaan saisi elää ikuisesti.
  Onko valoa?
  Vielä en ymmärrä, miksi tämän pahuuden annetaan jatkua näinkin pitkään. Luulen, että kyseessä on suuri universaali ”ennakkotapaus”, jonka voittaja on oikeamielisyys. Kun tämä on ohi ja Lusifer on poistettu kuvioista koittaa loputon aika, jonka aikana ei ole mitään millä mikään mahti maailmassa voisi kapinoida Jumalaa vastaan. Minä en ole luonnut maailman sääntöjä ja voin siksi vain uskoa, että tämä mieletön luomakunnan kärsimys on jokin sellainen asia jolla lyödään viimeinen niitti pahuuden hävittämisen ”arkkuun”.
  Kol 1:15 >...ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.
  Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen. Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa. Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut.
  Raamattu sanoo: Älä pelkää, 365 kertaa.
  Ilm. 1:17 > "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen, ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet. (Jeesus.)
  (Kuva: meikäläinen, 2006)