TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  KUKA MINÄ OLEN?

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • Geologia

  Modernia yhteiskuntaa infrastruktuureineen ei olisi ilman sitä, mitä kutsumme geologiaksi.

  Geologiasta ihmiskunta ammentaa niin rakennusmateriaalin kuin valtaosan energiastaankin. Niin tai näin, mm. astronomia on mediakiinnostavuudeltaan vienyt nopeasti geologialta sen yleissivistävän portaan, jolla sen kaiketi tulisi olla varsin hyvällä syyllä. Viime vuosina kiven kiertoon on tullut muutoksia verrattuna 1800-1900 -luvuilla iskostettuihin kiven kiertoon liittyviin "faktoihin", joissa usein liikutaan miljoonissa vuosissa. Graniitin kiertoteoriat kivisysteemissä on pudonnut vuosien varrella vuosisatoihin ja kuukausiin. (Betford et al. 2000)  Geologia tieteenhaarana on peräisin antiikin ajoilta, mutta toisaalta käytännön maailmassa geologia on tunnettu koko ihmiskunnan olemassaolon ajan. Tästä tiedosta kiitämme arkeologien loppumatonta tiimellystä eri maiden viranomaisten ja määrärahojen parissa. Tuhansia vuosia ovat ihmiset kaivaneet kallioista malmia metalleihin, väriaineita (mineraaleja) taiteeseen yms.

  Ateistitieteet ovat ajoittaneet kaivostoimintaa (malmia, piitä, vulkaanista lasia, marmoria, sinooperia, okraa) pitkälle 8000 vuoden päähän eKr. Esim. Rijckholtin piikaivos Alankomaiden eteläosassa on ateistien mukaan n. 5000 vuotta vanha. Se käsittää 25 hehtaarin alueen ja siellä on 5000 täytettyä kaivoskuilua. Kuilut ovat syvyydeltään kymmenestä kuuteentoista metriä.

  Alueelta on louhittu 40 tuhatta kuutiota piikiveä, luultavasti rakennustoimintaan, sillä kirveitä tuosta määrästä olisi tullut n. 150 000 000 kappaletta. Liittyikö tämä jo teolliseksi toiminnaksi nimettävä luolamiesten harrastelija-puuhastelu muinaiseen luolabisnekseen alkeellisten ja vähän yksinkertaisten egyptiläisten kanssa. Samantapaisia piikivi-kaivosalueita on löydetty myös Englannista, Belgiasta ja Ranskasta. Jugoslaviasta on puolestaan löydetty kuparikaivos, joka sijoittuu ateistien mittapuulla 6000 vuoden taakse. Siellä kuparimalmia oli louhittu 20 metriä syvistä tunneleista. Geologin kannalta merkille pantavaa tässä Glavan muinaisessa kuparikaivoksessa on mm. se, että alue on malakiitin ja azuriitin vihreäksi ja siniseksi värjäämä. Kaikkiin näin värjäytyneisiin kohtiin ei ole alettu kuilua kaivamaan, vaan ainoastaan niihin kohtiin, joissa on riittävästi kuparimineraalia hyödylliseen louhintaan. Tämänkaltainen mineralogiallinen tietämys osoittaa, että malmipitoisuuksia osattiin arvioida kiitettävästi. Mm. Iranista on löytynyt vanhimpia kuparikaivostoimintaan liittyviä merkkejä. Myös kivimuotteja on löydetty esihistoriallisista maakerrostumista. Kivimuotteja käytettiin metallityökalujen valmistuksessa ja ne erottaa helposti viimeistellystä pinnasta ja apusaumalevennyksistä.

  Kuparista voidaan sanoa sekin, että nykyinen Kypros on saanut nimensä lat. cuprum = kupari. Suurin osa antiikin ajan kuparista louhittiin juurikin Kyprokselta ja tavalliseen pronssiin tarvittava tina saatiin Cornwallista, jossa myös oli jonkin verran kuparia saatavilla. Hopeasta voidaan mainita se, että 2489 vuotta sitten päätti Ateenan kansankokous käyttää laivaston valmistukseen 100 talenttia eli 2626 kg hopeaa. (Neljä vuotta myöhemmin tämä laivasto kukisti persialaisten laivaston Salamiin taistelussa. * Edelman, Nils Teoksen nimi: Viisaita ja veijareita geologian maailmassa / Nils Edelman ; [suomentanut Terra Firma oy] ; [suomennoksen tarkastaneet Marjatta ja Veikko Okko] ; [piirrokset Viking Nyström])

  Jotta kaivostoimintaa voitiin suorittaa, oli fyysisen työn tekijöillä myös oltava selvyys sekoitemetallien ohella raudan jalostuksesta. Sataa kymmentätuhatta tonnia piikiveä ei esim. louhita ihan millä tahansa huonolla raudalla tai ainakaan pronssilla. Toki tämä on ristiriidassa ateistien teorian kanssa (kivikausi, pronssikausi, rautakausi-höpellys), mutta toisaalta tiedämme varsin hyvin, että tuo teoria perustuu vain siihen, että oletetaan ihmisen kehittyneen jostain eläinkuntaan kuuluvasta otuksesta (tyhmästä viisaaksi). Valitettavasti ateistien teorialle ei löydy tukea luonnosta vaan heidän tiedejulkaisuistaan, joita ovat puntaroimassa toiset saman maailmankuvan omaavat ihmiset. Se, mitä luonnossa todellisuudessa tapahtuu, on eliölajien tuhoutuminen vähä vähältä. Yksikään eläin ei ole muuttumassa terveemmäksi, viisaammaksi yms. Toki esim. hiirellä on pienemmät aivot kuin valaalla, mutta kumpikaan ei ole toistansa viisaampi.

  Galiculan ajalta tiedämme, kuinka pitkällä materiaalitieto oli mm. Nemi-järven alusten rakenteen vuoksi. Aluksen pohja oli komposiitti-materiaalia. Siinä oli puun ohella lyijylevyjä, kuparinauloja, villaa ja vedenpitävää ainetta. Aluksen/alusten kannella oli kultaa, betonia, marmoria, kuparia, pronssia, rautaa ja lasia. (Aluksen katolla oli kultalevyjä.) 70-metrinen huvipursi kannatteli 600 tonnin kansikoristeita.


  ----------------------------------------------------------------
  KUINKA VANHAA KIVI ON?


  ISOTOOPPI OLETETTU PUOLIINTUMISAIKA SYNTYVÄ ISOTOOPPI

  14C 5737 vuotta. 14N (typpi-14) (Hiili-14 -menetelmä ei sovellu kiven iän arvioon, ellei kyseisessä kivessä ole hiiltä)
  40K 1 250 000 000 vuotta. 40Ar, 40Ca
  87Rb 48 600 000 000 vuotta. 87Sr
  147Sm 106 000 000 000 vuotta. 143Nd (neodyymi)
  232Th 3 900 000 000 vuotta. 208Pb
  235U 700 000 000 vuotta. 207Pb
  238U 4 400 000 000 vuotta. 206Pb

  Radioaktiivisten isotooppien suhteet: (K-Ar, Rb-Sr, Sm-Nd, Re-Os, Lu-Hf, U-Th-Pb)
  --------------------------------------------------------------------------------------------

  "As much as 80% of the potassium in small sample of an iron meteorite can be removed by distilled water in 4,5 hours"
  *Rancitelli, L.A., and D.E. Fisher, "Potassium-Argon Agen of Iron Meteorites," Planetary Sciences Abstracts, 48th Annual Meeting, p.167
  --------------------------
  "In conventional interpretion of K-Ar age data, it is common to discard ages which are substantially too high or too low compared whith the rest of the group or whith other available data such as the geological time scale."
  *Hayatsu, A., "K-Ar Isochron Age of the North Mountain Basalt, Nova Scotia," Canadian Journal of Earth Sciences, Vol. 16 April, 1979, pp. 973-975  Yosmite

  Kivien ikää arvioitaessa emme missään tapauksessa puhu empiirisestä tieteestä.

  Jos joku tutkija / instituutio esittää jotain vuosia jonkin analysoitavan kiven kohdalla, kyseessä on asia, johon ainakin itse suhtaudun voimakkaalla varauksella.

  Nyt kysymys ei ole siitä, että pitäisin kaikkia tieteen menetelmiä tapana hankkia apurahoja nollatutkimukseen, vaan kyse on kiven iän mittauksen epävarmuustekijöistä. Jokaisessa tutkimuksessa on 50%:n mahdollisuus mennä metsään niin, että rytisee, eikä kiven iän arviointi ole tästä poikkeus.

  Jos jokin tiedeyhteisö tai yksittäinen henkilö on tästä perustellusti erimieltä, niin otan toki vastaan risuja.

  Risuja odotellessa on kuitenkin tarpeellista pohtia, voiko esim. radioaktiivisesti hajoavien isotooppien kohdalla tutkija laittaa päänsä pölkylle siitä, ettei esim. kyseinen analysoitava näyte ole kuumentunut maapallon historian aikana yli 300 C asteeseen tai ettei esim. jokin happo ole liuottanut vaikkapa graniitin sisältämää uraania pois. (Uraani puoliintuu lyijyksi tunnetulla nopeudella. Puoliintumisaika tarkoittaa aikaa, jonka kuluessa puolet lähtöaineesta on muuttunut toiseksi aineeksi.)

  U 238 muuttuu lyijyksi (Pb 206) kolmentoista välivaiheen avulla, lähteestä riippuen noin 4,4- 4,51 miljardin vuoden aikana. Lisäksi kohteesta voi poistua tai tulla lisää lyijyä mielin määrin.

  Big Bang -teorian mukaan meteoriitit ovat saman ikäisiä kuin Telluksemme. Kuitenkin esim. Allende meteoriitin analysoinneissa on saatu julkisuuteen 50 erilaista tulosta, alkaen 4,48 miljardista vuodesta aina 10,4 miljardiin vuoteen.

  Kaikessa ajoituksessa on oikeastaan sama ongelma. Mikäli otamme vaikkapa kalliokairaus-pötkylästä iänmääritysanalyysin senttimetrin välein, saamme aina erilaisen arvion. Tulokset menevät vielä sekaisemmiksi, jos lähettäisimme saman kappaleen vaikkapa sataan eri maahan analysoitavaksi. Arvommeko kenties arvalla sen, minkä maan laboratorio on oikeassa? Arpa saattaisikin olla sen kokeen tieteellisin osa.

  Rubidium 87:n (87 Sr/87Rb) hajoaminen strontiumiksi 48,6 miljardissa vuodessa ei ole sen varmempi keino. Jos isokroni analysoidaan kiven sisältämistä mineraaleista, arvot poikkeavat usein toisistaan ja muusta kiviaineesta. Jotta isokroni olisi tarkempi/ tieteellisempi menetelmä, jonkun olisi näytettävä toteen, että 86 Sr ja 87 Sr osuudet olisivat jo alunpitäen yhtä suuret kaikissa ajanmäärityksen kohteena olevan kallion mineraaleissa. 87 Sr esimerkiksi rikastuu helposti kalsium-pitoisiin mineraaleihin. Sinällään tiedemiesten ei ole vaikea todeta maapallon olevan miljardeja vuosia vanha, sillä he eivät käytä kiven iän määrityksessä muita kuin pitkän ajan metodeja. Sen sijaan jo kymmeniä vuosia on onnistuttu mittaamaan kiven sisältämiä ainepitoisuuksia todella tarkasti, eikä siitä kukaan ole edes toista mieltä.

  MINERAALIEN KOOSTUMUKSEEN PERUSTUVA LUOKITTELU


  Alkuaineet
  Sulfidit
  Oksidit
  Hydroksidit
  Fosfaatit
  Halogenidit
  Sulfaatit
  Nitraatit
  Silikaatit, joissa alajako kidekemiallisen rakenteen pohjalta
  - jalosilikaatit
  - ketju -"-
  - nauha -"-
  - verkko -"-
  - hohka -"-

  Tavallisimpia mineraaleissa esiintyviä
  alkuaineita: Si O Al Fe Ca Na K Mg


  (Graniittia)
  Kivenkova fakta on se, että jos graniitti sulaa ja jäähtyy, niin sen rakenne muuttuu eikä se ole enää graniittia, vaan rhyoliitta (rhyolite).
  Tämä on ehkä ongelmallista kehitysopilliselle skenaariolle, jossa maapallo oli aluksi sulaa tavaraa. Maapallolla on melko paksu graniittikuori.


  Niille, jotka luottavat kovan tieteen sanelemiin yhtä koviin faktoihin, muistutettakoon, että kivien iänmäärityksistä löytyy ihan julkisia ristiriitoja. Arizonassa Sunset Craterin laava oli peräisin vuodelta 1065 ja sen iäksi saatiin kalium-argon -menetelmällä 210 000 -250 000 vuotta. Mt. Rangitoto puolestaan purkautui 1700-luvulla ja sen analyysit näyttivät kahta puolin 485 000 vuotta.

  Hawajilla v.1801 purkautuneen tulivuoren laava sai puolestaan iäkseen kaikkea 1600 000 vuodesta aina 2,96 miljardiin vuoteen, keskiarvon ollessa 1,41 miljardia vuotta. Oahun kraaterijärven iäksi saatiin kaikkea 400 000 aina 3,3 miljardiin vuoteen (ka. 845 milj.v).

  Lava from the 1801 Hawaiian volcano eruption gave a K-Ar date of 1,6 Million yars old1,6 Million years old.
  *Funkhouser and Naughton, Journal of Geophysical Research, vol 73, July 15, 1968, p. 4601.)

  Basalt from Mt. Etna, Sicily ( Lava 122 BC) gave K-AR age of 250 000 years old.
  *Dalyrmple, G.B., 1969 40Ar/36Ar analysis of historic lava flows. Earth and Planetary Science Letters, 6-47 55) - (Impact#307 Jan. 1999)

  Basalt from Mt. Kilauea Iki, Hawaii (Lava 1959 AD) gave K-AR age of 8 500 000 years old.
  *Impact#307 Jan. 1999)

  Basalt from Mt. Etna, Sicily (Lava 1964 AD) gave K-AR age of 700 000 years old.
  *(Impact#307 Jan. 1999)


  Basalt from Mt. Etna, Sicily (Lava 1972 AD) gave K-AR age of 350 000 years old.
  *-//-

  Merienalaisista tulivuorista, jotka ovat purkautuneet 1800-luvulla, on saatu mm. 4,6 km syvyydestä 21 000 000 vuotta, 3,4 km syvyydestä 12 000 000 vuotta, 1,4 km syvyydestä 0 vuotta.

  Helium-4 -kelloilla puolestaan emme saa maan tai peruskallion ikää juurikaan yli 10 tuhannen vuoden ikäiseksi. Maankuoren radioaktiiviset isotoopit tuottavat hajotessaan heliumia. (Maan sisus lämpenee samalla.) Helium, jota syntyy kaiken aikaa, kulkeutuu maan sisuksista keveänä kaasuna ilmakehään. Heliumin määrän vuotuinen lisäys tunnetaan, ja onkin laskettu, että ilmakehässä pitäisi olla n. 3000 kertaluokkaa nykyistä suurempi määrä helumia, mikäli maapallo olisi ollut olemassa lähimankaan 4,6 miljardia kehitysoppi-vuotta. Ensimmäiseksi esitettiin, että heliumia katoaa avaruuteen nopeasti suuria määriä, mutta melko päteviä vasta-argumentteja tähän esitettiin jo vuonna 1976 opuksessa: H. Craig - J. E. Lupton/Earth and Planetary Science Letters, Vol. 31, 1976.

  Samoihin aikoihin löydettiin kallioperästä useiden kilometrien syvyydestä zirkon-kiteiden sisältä hukassa olleet heliumit. Kiteissä oli tutkijoiden mukaan säilöttynä toistaiseksi 1,5 miljardin vuoden (normaali hajoamisen) heliumit. Heliumatomit syntyvät uraanin hajotessa, ne "imeytyvät" tai varastoituvat hetkeksi näihin kiteisiin ennen kuin nousevat ilmakehään. Useimmissa kiteissä oli yli 58% helium-4 -atomeja. Asianosaisten tutkijoiden laskujen mukaan radioaktiivinen hajoaminen olisi tapahtunut 4-14 tuhatta vuotta sitten nopeana reaktiona, kuin purskahduksena.

  Geologisilla laseilla katsottuna näemme, että "tieteellisillä mittareillakin" jotain voimakkaasti maapallon historiaan vaikuttanutta on tapahtunut joitakin tuhansia vuosia sitten. Raamattu puhuu vedenpaisumuksen yhteydessä "suurien syvyyksien lähteistä", jotka aukenivat.

  Lähteitä:

  -Apinasta ihmiseksi: J. Valste 2. painos . Painovuosi: 2004 . Pehmeäkantinen . Kirjastoluokka: 5641 . ISBN: 951-0-26538-1
  -Edelman, Nils Teoksen nimi: Viisaita ja veijareita geologian maailmassa / Nils Edelman ; [suomentanut Terra Firma oy] ; [suomennoksen tarkastaneet Marjatta ja Veikko Okko] ; [piirrokset Viking Nyström]
  -Accelerated nuclear decay: A viable hypothesis? D. R. H 2002
  -Nature, Vol 179 No 213/57
  -D.C. Lowe, Problems Associated with the Use of Coal as a Source of 14C Free Background Material, Radiocarbon, 1989, 31:117-120.
  -Differential helium retention in zircons; implication for nuclear waste management, Geophysical Recearch Letter 9.
  -Geochemica et Cosmochimic Acta, Vol 40, 1976
  -The Age of Australian Uranium, Vol. 4/1981
  -The Age of the Earth´s Atmosphere
  -Tieteen maailma: Fysiikan lait; Helsinki Media 1990
  -Williams AR, Long-age Isotope Dating Short on Credibility," Creation Ex Nihilo Technical Journal, 1992, 6(1):2-5

  -http://origins.swau.edu/papers/dinos/yellowstone/default.html
  -http://www.creationresearch.org/crsq/articles/32/32_4a1.html
  -http://www.answersingenesis.org/creation/v21/i2/yellowstone.asp
  -http://www.grisda.org/georpts/1701.htm
  -http://info.hartwick.edu/envirsci/Careers/portfolio/fieldst/grandc.html
  -http://ourworld.compuserve.com/homepages/dp5/tecto.htm
  -http://tccsa.tc/adventure/2004_dig/


  Esimerkkejä ja tekstejä kivien ikämittauksista

  http://www.helsinki.fi/~pjojala/Dating_Game.html
  http://www.yle.fi/teema/tiedeuutiset/vanhinkivi.shtml
  http://www.nic.fi/~jlindell/genesis.htm#2
  http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa2/16.htm
  http://www.christiananswers.net/creation/menu-age.html
  http://koti.mbnet.fi/ohboy/files/kehitysoppi.pdf
  http://avoinelama.fi/~hingo/kirjoituksia/hiili14.html
  http://kotisivu.mtv3.fi/geoarc/susiluola.htm
  http://www.gsf.fi/domestic/lehtiin/2003/lt030617.htm
  http://www.ursa.fi/yhd/komeetta/mars.htm
  http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/tiede/38113.html
  http://fi.wikipedia.org/wiki/I%C3%A4nm%C3%A4%C3%A4ritys  Saari siirtyi hetkessä kymmeniä metrejä:
  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1348971

  Australiakuvat: (2005) Marika Laine