TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  AUTOT


  (Nissan Murano)

  "YHDEN IHMISEN LOMALENTO THAIMAAHAN ON ILMASTOVAIKUTUKSILTAAN SUUREMPI KUIN HENKILÖN KOKO VUODEN AUTOILU".
  *IS 31.01.07
  Suomessa uuden auton kuluttajahinnasta on veroa yhteensä yli 42%. Toisaalta Suomalaisella autoverotuksella tai sen järjettömyydellä ei tunnu olevan mitään rajaa. Veroasioiden sekaisinolon syyksi ei kelpaa ajanpuute, sillä autoasiat ovat hiponeet hulluuden syvää kuilua jo kymmeniä vuosia.

  Missä muussa maassa lisätään pick-upin lavaan 5 senttiä tai missä muussa maassa höylätään rekan kontin kyljestä 5 senttiä pois? No tasoittaahan se tietenkin tilannetta.

  Kun uudistuksia tehdään niin järkevää olisi suosia nimenomaan uusia autoja, sillä ne saastuttavat vähemmän ja ovat keskimäärin turvallisempia.

  On totta, että järjellä ei ole mitään tekemistä autoverotussysteemin kanssa. Jos haluat esim. Hiluxin (tai vastaavan neliveto pick-upin) viisipaikkaisena, niin jokainen penkki maksaa 100 euroa sinulle vuodessa.
  Pakettiauto, josta maksetaan 100 %:n suuruinen autovero (täysi autovero), voi sisältää istuimia sekä ohjaamossa etuistuinten takana että umpinaisessa tavaratilassa. Kuljettajan lisäksi istuinpaikkoja voi olla enintään kuudelle matkustajalle. Auto voi olla pakettiauto, jos sen kantavuus on suurempi kuin autoon tyyppitodistuksessa hyväksyttyjen matkustajien lukumäärä kerrottuna 68 kilolla. Kantavuuteen lasketaan matkustajien paino mukaan, jos kantavuuden tulee olla enemmän kuin kaksi kertaa tuo matkustajien paino. Pakettiauton lavan pituus pitää olla 185 cm. 5 paikkaisissa pic-upeissa lavan pituus on yleensä noin 150 cm tai alle. Vielä kultaisella 90 luvulla pakettiautoissa sai olla vain väliaikaiset lisäistuimet 35% verolla. Niissä ei kuitenkaan saannut olla fyllejä kuin pari tuumaa. Rangaistiinko lisätyynystä istumalihasten alla? En tiedä, mutta lainsäätäjän prioriteetit ovat olleet sanoin kuvaamattomat. Tuolloin yritettiin myös hankaloittaa tavallisen ihmisen arkea kaikilla pakettiauto vippaskonsteilla. Kasikympin lätkä, väliseinä, lisäistuimet selkä menosuuntaan ja muuta dorkaa joka oli jopa hulluudeksi melko hullua.
  Pakettiautot jaetaan nykyisin kahteen ryhmään: 35 %:n autoveron saaviin pakettiautoihin ja täyden autoveron pakuihin. Verotuksen määrää tavaratilan koko. Jos umpinaista tavarankuljetustilaa on vähintään kolme kuutiometriä autoverolain määräysten mukaisesti mitattuna, pakettiautolle määrätään 35 %:n vero. Tällaiseen autoon saa asentaa tilapäiseen käyttöön istuimia, mikäli tavaratila on riittävän suuri. Ne asennetaan ohjaamon taakse tavaratilaan selkä menosuuntaan (idiotismia). Tavaratilan ja ohjaamon välillä ei tarvitse enää olla seinää tai verkkoa. (valtava myönnytys, kumartakaamme syvään.)
  Jos saisin itse valita minkä tahansa auton, niin ottaisin nelivetoisen (lyhyt malli) automaattivaihteisen Hiacen, jossa olisi istumapaikat viidelle ja loppu tila saisi jäädä tavaratilaksi. Kyseiseen autoon olisi asennettu toimiva (huoltoystävällinen) pohjapanssari ikäviä kiviä silmällä pitäen. Autossa olisi Webasto, ilmastointi ja lisäkaukovalot.


  BIO/ VAIHTOEHTOPOLTTOAINE ?

  Ainakin toistaiseksi veronalle raapii rajusti biopolttoaineita hyödyntävän biilin konepeltiä, mutta moni asiaan vihkiytynyt ainakin odottaa tilanteen järkevöitystä. Ja toivossahan on hyvä elää.
  Bioöljyissä (rypsi ym.) on omat mm. pakkaseen liittyvät ongelmansa ja etanolissa taasen rassaa sen valmistukseen kuluva energia, jota nykyisellään 3-5 kertaa enemmän kuin vanhoissa fossiilisissa menovesissä. Ruokaherneen hyödyntäminen energiaksi on tällähetkellä vähäsaasteisin vaihtoehto. Lämpöpuolella puolestaan suositelluin lienee hake.

  (Helsingin Sanomien artikkelin mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on nyt pienimmillään "200 miljoonaan vuoteen". Olisiko siis ihme, jos kyseinen pitoisuus olisi nousussa joka tapauksessa?)

  (Bioetanoli-Biodiesel-Maakaasu-Maakaasu metaanihydraateista-Biokaasu-Vety-Sähkö-Hiilipohjainen diesel-ulosteesta polttoainetta)

  On laskettu, että mikäli Suomen 2 600 000 henkilö- ja pakettiautoa tankkaisi etanolia, joka tuotettaisiin puusta, pöpelikköä joutuisi parturoimaan 75% Suomen nykyisestä metsäpinta-alasta. Jos taasen kulkisimme kaikki Tarjoustaloon ohramehun voimalla (ohrasta tiristetty etanoli), niin ohrapeltoa tarvittaisiin 3,6 miljoonaa hehtaaria, eli 1,4 miljoonaa hehtaaria enemmän kuin peltoja on yhteensä. Toisaalta jonkinlainen kulkuneuvo on saatu toimimaan esim. lehmän kakalla, mikä sinällään on varsin empiirisesti uudistuva luonnonvara.
  Tällä hetkellä tavallinen (bens.) pikkuauto, jolla körötellään 20 000km/v tuottaa hilidioksidia saman verran kuin 6 ihmistä/ vuosi.
  Vaihtoehdot eivät tietenkään rajoitu edellämainittuihin, sillä periaatteessa vain mielikuvitus on rajana. Jos sarjatuotantoon löytyy esim. jokin luonnostaan mielettömällä vauhdilla kasvava vesikasvi, niin ongelman yksi ratakaisu saattaisi ratketa. Levillä on myös pitkään pyritty tuottamaan itseään vetyä. Autolehdet ovat myös puhuneet Brasilialaisesta palmuöljystä, jota voi kaataa sellaisenaan diesel auton tankkiin.

  Mutta entä fossiilisen öljyn ympärillä leijuva käryävä valtapolitiikka?


  .


  (Kuvan auto on rekisteröity pakettiautoksi)
  Nelivetoiset mallit ovat maavaraltaan 40 mm korkeampia kuin takatuupparit.


  .


  NISSAN NOTE  Nissan Note, 2006

  Nissan Note (2006) on Renaultmaisen näköinen pieni tila-auton tai sellaisen mukaelma. Note on helppo hallita, se on hiljainen ja takapenkkiläisillä on mukavasti tilaa. Silti auton ulkomitat ovat varsin kaupunkimaiset. Koska manuaalivaihtoiston välityssuhteet ovat hieman samankaltaiset kuin esim. Renault Scenicin niin ainakin minä ottaisin Noten automaattina. (Nissanin automaattivaihteisto.)

  Note ei ole mikään raketti, mutta tavallinen tarhaan-töihin-kotiin-tarhaan-töihin-kotiin perhe luultavasti ehtii vaivatta perille. Moottoreista voi valita joko 1,4 tai 1,6 bensa. Tai sitten 1,5 Di.

  Nissan harvoin tekee nättiä autoa, mutta ehkä yhteistyö ranskiksiin on auttanut asiaa. En ole ranskis fani empiirisistä syistä, mutta muotoilunhan he osaavat todella hyvin.

  Suomessa Noten lähtöhinta on piirun auki 18 000 euroa, mikä on kilpailukykyinen taso vastaavan kokoluokan perhekotteroihin.

  (Autoverouudistuksen jälkeen (1,4 bens) Noten lähtöhinta on 16 539 euroa.)

  (1.6 81 TEKNA Automaattivaihteistolla (Nissanin alkuperäisellä automaattilaatikolla) 23 584 euroa.)


  .


  .


  1,6 automaatti Noten sisustaa


  Noten mittaristoa


  Noten tavaratila


  Noten tavaratilan syvyys kasvaa parikymmentä senttiä kun valepohjan nappaa irti.
  HMS 2006


  Helsinki Motor Show 2006/12


  Uusi Corolla (2007) Sedan. Pituus 4,54 m, leveys 1,76 m, korkeus 1,47 m, akseliväli 2,6 m, tavaratila 450 l.

  Autoverouudistus hinta n. 21 400 euroa.
  ......................................

  Luotettavimmat käytetyt autot ovat japanilaisia
  23.11.2007 07:53

  Japanilaiset autot pyyhkivät muilla pöytää, kun kyse on käytettyjen autojen luotettavuudesta.

  Britanniassa perjantaina julkistetun luotettavuuskartoituksen tuloksissa yhdeksän kymmenestä kärkiautosta on japanilaisia.

  Kaikkein luottavimmaksi käytetyksi automalliksi brittiläisen autolehden ja vakuutusyhtiön tekemässä kartoituksessa osoittautui Toyota Corolla. Vuosina 2000-2002 valmistetuista Corolloista vikoja löytyi vain kolmesta autosta sadassa.

  Toiseksi selvisi Hondan katumaasturi CR-V ja jaetulle kolmannelle sijalle saman merkin HR-V sekä Toyotan Celica.

  Ainoa ei-japanilainen kymmenen parhaan joukossa oli saksalaisen BMW:n 3-sarjan Compact-malli, joka sijoittui kuudenneksi.

  Listan häntäpäätä pitää italialaisen Alfa Romeon GTV vuosilta 1996-2003. Alfoissa vikoja oli 97 autossa sadasta.

  Tutkimusta varten analysoitiin tiedot 35 000 autosta. Eri valmistajia oli 26 ja malleja 133.

  STT


  Uusi Toyota Auris (ex-Corolla)

  Auriksen mottivaihtoehdot ovat: 1,4 VTT-i, 1,6 VVT-i, 2,0 D-4D ja 2,2 D-CAT, jossa kiihtyvyys o-100km/h on 8,1 s. Auris (2007) on kasvanut pituutta Corollan töppömalliin nähden 4 cm, samoin korkeutta ja leveyttä 5 cm.

  Autoverotusuudistus hinta (3 ov.) 18 596 euroa.


  Nauriksen virallinen hymy poikkeaa pesotin irvikissamaisesta kokohymystä.  Marsua hieman kookkaampi C1


  Yli 70 tuhannen euron Subaru Tribeca 4x4


  Uusi (mataloitettu) Honda CR-V


  CR-V


  CR-V:n naama


  Ufomainen Honda Civic


  Avo-Micra


  Nissan Primera


  Volvon uusi C30 takaa päin


  Volvo C30


  Volvo C30
  Nissan Qashqai


  Uusi Nissan Q... Qashqai. Nimestään huolimatta tämä ei ole jokin eksoottinen pelottava hyönteinen, vaan maaliskuussa 2007 Suomeen myyntiin tuleva "crossover-malli", jossa on yhdistetty katumaasturin ja henkilöauton hyviä puolia. 1,6 & 2,0 bens. tai 1,5& 2,0 Di.

  Saatavina etu tai nelivetoisena. (ALL MODE)


  Kaskaisen kuskin penkki on muhkeaa tekoa.


  Qashqain pituus= 4315mm
  Leveys= 1783mm
  Korkeus= 1606mm
  Tankki= 66 lit.


  Qashqain takapenkkiläisillä ei ole järin mahtavia polvitiloja. Kuskin penkki on täysin takana, jolloin kaikki yli 175 senttiset joutuvat valitettavasti ahtaalle.


  Nissan Qashqain 410 litrainen tavaratila on kookkaampi mitä auton päältäpäin voisi äkkihätäisesti päätellä.


  Mahtuu vaikka isompikin kauppakassi...Kokoomuslaisenkin.


  Kaskaisen ohjaamossa ei törmää mihinkään hienosteluun. Vaihdekepukan konsoli töksähtää etukonsoliin kuten 90-luvun nisukoissa. Muotoilussa ei ole mitään yritystä esim. Toyota Auriksen vastaavaan (hienompaan)verrattuna.


  Qashqaissa on kymmenen pisteen peilit!!!

  Toisaalta, en ole aivan varma pitääkö tehdä kokonainen uusi autotyyppi, jotta saataisiin kunnon peilit?


  Qashqain pohjasuojalevy on asiallinen.
  Maavaraa on 200 mm.
  Vanha tuttu Nissan X-Trail (pikku maasturi.)

  X-Trailin (2,0& 2,5 bens.- 2,2DCi-Di) sisustaa ja nippeleitä.
  Uusi Land Rover Freelander2 4x4 Terrain Response (jatkuva neliveto.)

  2,2 bens. tai 3,2 Di. Hinnat alk. 48 500 euroa.

  Sisältä Freelander on suurentumisestaan onnettoman ahdas. Pienessä alle 20 000 euron tila-autossa tai jopa henkilöautossa on paljon väljemmät sisätilat. Muutoin Freelander ei ole niin taaksenpäin epämuodikkaasti kenollaan kuin esim. 124 000 euron Range Rover Sport.


  Freelanderin sisustaa... Nätti on, täytyy sanoa.

  .


  Range Rover Sport 4x4.
  Hinnat: 78 000-124 000 euroa.
  Kulutus: 10-16 litraa/100km. (4,4 V8)
  Uusi Skoda Roomster!


  Skoda Roomster. 1,4, 1,6, tai 1,4 TDI, 1,9 TDI.
  .
  Roomsterin takatila on muuntuva...


  Muuta


  Volkswagen Caddy


  Golf Plus muovisine voimansiirtokomponentteineen


  Golf Plussan sisätilat eivät ole kovin "ihmeelliset" näyttävästä mainoskampanjasta huolimatta...


  Mitsubishi Pajero 4x4
  Pajeron pohjaa...


  Mitsubishi L200 Club Cab Triton (Pick-Up) 4x4 2,5 Common-Rail DI-D.
  Teho 136 hv/ 314 Nm. L200:ssa on luokkansa pienin kääntösäde (5,9m,)Päästöjen suhteen Moottori on Euro 4-normin mukainen.

  L200 Triton on saatavissa joko kiinteällä voimanjaolla 50% + 50% tai säätyvänä viskokytkin versiona (Invite).
  Nelivetoon voidaan siirtyä alle 100km/h nopeuksissa.
  Vetovaihtoehdot: 2H (Nopea takaveto), 4H (Nopea neliveto), 4HLC (nopea neliveto ja keskustasauspyörästön lukitus), 4LLC (hidas neliveto ja keskuspyörästön lukitus).
  Uudessa L200:ssa on Reinforced Impact Safety Evolution -turvarakenteeseen perustuva (syvävedetty) runkorakenne.


  L200 4x4 vm. 2006
  Verrokkina, Mitsubishi L200 4WD Double Cab 2,5Di vuosimallia 1989-1995


  Verrokkina Mitsun L200 Club Cab 4WD vm. 1987-1989...1995


  L200 vm. 89 sisustaa


  L200 (1992) Diesel moottori  Mitsubishi L200 4WD Club Clab. Vuosimalli 2005-2006


  Mitsubishi L200 4WD Club Cab. Vuosi(kori)malli 1997-1998


  Mitsubishi L200 4WD Club Cab. Vuosi(kori)malli 1995-1997


  L200 4WD Club Cab 1989-1995


  Mitsubishi L200 Double Cab 4WD vm. 1995


  Mitsubishi Double Cab 2WD vm. 1989-1995


  Mitsubishi L200 2WD Double Cab 1986-1989


  Mitsubishi L200 2WD 1978-...


  Mitsubishi Colt Pic-up 2WD, vuosimallia 1968
  Mitsubishi Lancer


  Dodge Caliber
  Muhkean Caliberin tavaratila vastaa pienen japanilaisen kulkupelin kokoluokkaa.
  Ratin takaa on vaikeuksia hahmottaa auton keulan äärilaitoja.


  Dötsi Caliberin sisustaa...


  Pesotti 307 SW
  .


  Be´soo 407 SW


  Seat Altea XL on kasvanut entisistä mitoistaan 18 cm  X-Type


  ...Jokin kottikärry


  Toyota Hilux 4x4 Double Cab


  Hiluxin vipstaakeja  Toyota Land Cruiser 4x4  Toyota Avensis
  Vanhempaa kalustoa  Täyttä höyryä


  .


  .  .


  T-Ford


  .

  1960 Luvulta


  Panhard PL 17 Tigre 60hv, 2syl, 805kg, hn: 145km/h

  .


  Fiat 600 Multipla
  28,5 hv, 4 syl, 720kg, 6,7l/100km, hn: 95km/h


  BMW 501


  Goggomobil T400 Limousine


  Goggomobil Isar 700 Kombi
  30hv, 2 syl, hn: 100km/h


  Hansa 1100


  Mercedes Benz 300 automatic


  Skoda Oktavia Super


  Volvo PV 544 60hv, 4 syl, 1040kg, hn: 155km/h


  Saab 95 Farmari 38 hv, 3 syl, 1000kg, hn: 135 km/h.


  Saab 96 42hv, 3 syl, 895kg, hn: 140km/h.

  .


  Skoda Felicia 53 hv, 4syl, 1280 kg, hn: 140km/h.

  .


  Triumph TR3 100hv, 4syl, 940kg, hn:177km/h.

  .


  Austin 850 Seven 37hv, 4syl, 570kg, hn: 130km/h.

  .


  Trabant 18hv, 2 syl, 630kg, hn: 90km/h.
  .


  Triumph Herald Saloon 37hv, 4syl, 760kg, hn: 115km/h.
  .  TOYOTA HIACE


  Toyota Hiace, vuosimallia 1974-1977. Ensimmäinen Hi-ace rynni kohti uusia seikkailuja ainoastaan Carinan 1,6 litran bensakoneella. Diesel vaihtoehdot tulivat myöhemmin.


  Toyota Hiace, vuosimallia 1977-1983


  Toyota Hiace, vuosimallia 1983-1989


  Hiace, v.mallia 1983-1989 Käyt.ot v. 1986. ajo km: 420 000


  Toyota Hiace, vuosimallia 1989-1995
  Kyseinen malli on varmasti katukuvassa nähdyin menneinä vuosina. Tehoton, mutta sitäkin voimakasäänisempi dieselkone, joka sinänsä on luotettava sai aikaan sen, että illalla tiesi ajaneensa Hiacea. Korvin huminan taso korreloi ko. mallissa ajettuihin kilometreihin.


  Toyota Hiace, vuosimallia 1995-2006. Luotettava ja yksinkertainen paku/minibussi, jossa ei ollut mitään ylimääräistä. Korimalliuudistus (v.1995) toi helpotusta aikaisempien mallien hyttimeluun. Ysiviis malliset Hiacet kannatti kunnolla ruostesuojata, sillä muutoin ne kärsivät erittäin nopeasti pahoista korroosiovauriosta. Lisäksi 90% ko. malleista alkoi ruostua korkealta kyljistäkin ilman sen kummempaa syytä. Muuten mainio ja helppokäyttöinen vuosikerta.


  Toyota Hiace 4x4, vuosimallia 2006-.... Koriuudistuksen myötä herää ehkä kysymys, että onko keulan uudella ilmeellä yritetty kopioida volkkarin transportterin keulaa, vai mistä on kyse kun etuajovaloista on pitänyt suunnitella miltein autoa isommat? Vanha oli tyyllikkäämpi...ugh.  Ferrari


  Ferrari 360 F1 Spider

  Teho 400 hv

  Yhdistetty EU-kulutus 18.3 l/100 km

  Pit: 4,512m
  Leveys: 1,922m
  Korkeus: 1,234m
  Omamassa: 1520kg
  Vääntö: 465 Nm


  Huippunopeus 300 km/h
  Kiihtyvyys (0-100/kmh) 4,5 sek


  Ensivuoden mallissa 340km/h mittariin tulee 60km/h lisää. Uuden Ferrarin hn= 400km/h.
  Lasin alla neljäsataa heppaa

  Hummer H2


  6.0 -litran V8-moottori, pituus 482 cm, leveys 206 cm, korkeus 198 cm, omamassa 2 909 kg, vetokyky yli 3,1 tonnia.
  Teho 325 hv

  Mazda 3


  Mazda 3
  5ov. 1,4 bens.


  .


  .


  Mazda 3 on keskikokoinen (1,4, 84 hv, 122 Nm, 169km/h, 4,415 m) perus henkilöauto, jossa on mukavasti tavaratilaa, mutta ajomelua on kuvattu runsaammaksi kuin esim. saman kokoluokan Renault Meganessa.

  Mazda on luotettavuustilastoissa valoisalla puolella.


  10 pisteen ja 346 litran syvä tavaratila ja tasaiseksi kääntyvät penkit suosii kaikentyyppisiä käyttäjiä!


  Kolmos Masan sisusta on perin konservatiivinen...

  BMW 320 Cabriolet


  BMW 320 Cabriolet automatic, 170hv, hn 222km/h.

  Bemarin kolmesataa kaksikymppinen automaatti on erityisen mukava, tukeva-alustainen ja ketterä neljän hengen kulkupeli. Moottoritienopeuksissa ajomelu on suunilleen samaa tasoa kuin jaappanilaisessa perusautossa 30km/h nopeudessa. Ensimmäinen asia kiihdyttäessä tulee mieleen, että jos tämä on 170 ratsua, niin mikä matalaliitokone on Bemarin 500 heppainen malli?


  Citroen C4 Picasso

  C4 Picasso on 459 cm pitkä, 183 cm leveä ja 166 cm korkea keskikokoinen ranskalainen tila-auto.
  Keskustelupalstojen mielipiteissä on huomattavissa Picasson mukavuus, mutta jälleen kuten aina ranskanpullissa, pikkuvikojen lista tuntuu olevan kattava. Picassot eivät ole ainakaan suomessa sytteneet tuleen kuten syksyllä 2006 C4 teki.
  Itselleni oli melkoinen pettymys se miten näin kookas auto on niin pieni sisältä. Takapenkkiläisellä on polvet tiukasti etupenkin syvennetyssä selkänojassa!!! En ehkä osaa edes kuvitella miten näin kookkaasta autosta on saatu niin ahdas, mutta ehkä se on osa ranskalaista ajattelua. Kuljettajan pukilta ei hahmota nokan reunoja lainkaan. En tiedä kumpi siihen vaikuttaa; syvä tila lasin ja ratin välissä vai eksoottinen nokan muotoilu? Picassojen kaatuilu jyrkissä kaarteissa matalissakin nopeuksissa on aiheuttanut useiden kauppojen peruuttamista.  FIAT GRANDE PUNTO  Fiat Grande Punto 1,4
  Pituus, 4030 mm
  Leveys, 1687 mm
  Korkeus, 1490 mm
  Akseliväli, 2510 mm
  Raideleveys, edessä/takana 1473/1466 mm.
  Tavaratila, min/max (VDA), 275/1030 dm3.
  Renkaat, 175/65 R 15  Grande Punton (1,4 bensa) moottori.
  NISSAN TIIDA

  Nissan perheen uusi tulokas suomeen on tietenkin Tiida. Tiidassa on ilmeisesti haluttu yhdistää keskiverto henkilöauto ja tila-auto yhdeksi kokonaisuudeksi. Tiidan sisäkorkeus on suurempi kuin normaalin henkilöauton, mutta ei taas mikään älytön, kuten joskus tila-autoissa tuppaa olla. Tiidan kuljettajan paikan suunnitelussa on otettu huomioon ne asiakkaat, jotka eivät halua istua kuin montussa muuhun autoon nähden. Siitä 10 pistettä. Korkea istuma-asento ja hyvät peilit auttavat esim. parkkihalleissa turvallista peruuttamista. (ilman tutkaakin).
  Sedanin tavaratilaan sopii helposti esim. lastenvaunut.


  NISSAN TIIDA (ELOKUU 2007)


  Nissan Tiida hatchbackin sivuprofiili on saannut aika paljon vaikutteita 5-ovisesta Peuqeot 307:stä. Silti en oikein sisäistänyt mikä rooli mustalla aika hontelolla muovireunalla on Tiidan alareunassa? Onko se kiveniskuja varten vai sitä varten, että aurinko haalistaisi sen pian harmaan kirjavaksi... Ei kaikkea voi tietää.


  Tiida sedanin takarontti on tilava. 500 L.

  (Uudessa Corollassa (2007) on 450 litran vetoinen tavaratila.)


  Tiida Hathcbackin takarontti ei ole järin syvä. Toisaalta takapenkki liikkuu eteenpäin 24 cm, jolloin tavaratilan koko kasvaa 300 litrasta 425 litraan.


  Tiidan pohjasta ei roiku mitään irtonaisia osia kuten esim. usein näkee Fiateissa.


  Tiidan matkustajille aukeneva näkymä ei ole markkinoiden linjakkain, mutta ei nyt pahakaan.


  Vanhan ajan hanskalokeroita ei enään tehdä, mutta jotenkin niihin kaipaisi monessakin automerkissä selkeää tilaa eikä vippaskonsteilla täytettyä lokeroa jossa voi jäähdyttää vaikka tunteitaan.


  Tiidan peilit ovat hyvät.

  Nissan Tiidan koeajo: linkki