TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  KOLMANNES SUOMALAISISTA EI USKO KEHITYSOPPIIN


  (Kuvassa: ihmisen ohella moderneja kädellisiä)


  .


  1/3 suomalaisista epäilee evoluutioteoriaa

  Suomen medioissa otettiin syksyn (2006) mittaan esille Science -lehdessä julkaistu kysely, jossa ilmeni, että kolmannes suomalaisista tohtii epäillä suurta ja tabua evoluutioteoriaa.

  Viimeisin uutisointi aiheesta löytyi Helsingin Sanomista 19.12.2006.

  Lehti otsikoi: "Suomalaiset epäilevät yhä evoluutioteoriaa"

  Kirjoittaja (lukion filosofian ja elämänkatsomustiedon opettaja sekä filosofian jatko-opiskelija Helsingin yliopisto) haluaa kaataa tämän kamalan tilanteen koululaitosten syyksi. Opinahjoissa ei kirjoittajan mukaan vouhkata tarpeeksi evoluutio-tursastelusta.

  Tämä on aika absurdi ajatus, sillä alakoulun kolmannelta luokalta tohtorin hattuun asti suomalainen / kansalainen kyllästetään kehitysoppipropagandalla. Hommahan ei tietenkään ala tieteellisen ajattelutavan psyykkaamisella, jota samainen kirjoittaja peräänkuulutti, vaan esim. lapselle opettavasta historiasta.

  Pelkästään Egyptin historiassa olemme tekemisissä tyystin teennäisen (ateistien luoman) historian kanssa. Egyptin historia koostuu ateistipuolella sarjasta dynastioita, joita kronikoimalla pyritään pääsemään tarkasti yli 8000 vuoden päähän. Tämä paljolti egyptiläiseen papistoon kuuluvan Manethon kirjoitusten palasiin perustuva kronologia ei ole tiedettä vaikka jotkin tieteen auktoriteetit niin haluaisivat uskotella.

  Kuitenkin tiedetään, että kaikkia dynastioita ei ole ollut olemassa. Lisäksi koko joukko nokkamiehiä on raapustanut muinaisiin pyramideihin asioita, jotka ovat olleet pelkästään kyseisten hallitsijoiden korvien välissä. Valloituksia, joita on kirjoitusten mukaan tehty, ei ole koskaan tapahtunut. Tämä on aivan tavallista egyptologiassa.

  Se Egyptin historian osa, jota voimme historiatieteellisesti tutkia ja peilata esim. ympärysvaltioiden/ kulttuureiden historian kautta, auttaa antamaan tietoa, joka on paljon lähempänä totuutta. (Toisinaan Egyptin pyramideja ovat olleet rakentamassa tai ohjeistamassa avaruuden pienet vihreät miehet. Tämä on kuitenkin vain sitä kuonaa, jota kehitysoppi tuo muassaan.)


  Kun lapset kahlaavat kouluhistorian kautta biologian tunnille, niin siellä evoluutiopropagandaa sataa lisää niskaan. Vaikka opetussuunnitelman valitsema kirja ei juuri sillä kertaa alkaisikaan sillä, että ihminen on kehittynyt eläinkunnasta, niin on aivan varmaa, että opettaja muistaa asian mainita tunnin aikana useita kertoja, vaikka aiheena olisi mikä. Oikeastaan voidaan sanoa, että kyseinen lapsi ei varttuessaan pääse pakoon kehitysoppi-sössimisestä edes autokoulussa. Koulujen seiniä usein rumentaa kuvasarjat apinoista ihmisiksi, mainokset fraasaavat samaa, luontosarjat ovat aihetta pullollaan, radiosta toitotetaan kehityspuuroa... Miten siis on mahdollista, että joku kirjoittaa Hesariin siitä, että huono kehitysoppi-uskovaisuus johtuu informaation puutteesta?

  Sarjakuvasankari Asterix käytti erästä termiä roomalaista, mutta en taida lainata kyseistä lentävää lausetta tässä.

  Artikkeli väittää myös varsin virheellisesti, että evoluutioteoria on testattu totuus. Sitä se toki on, mutta ainostaan evoluutikkojen luomassa virtuaalitodellisuudessa. Kaikessa evoluutiotutkimuksessa on mukana älyllinen toimitsija, se ei siis peilaa tilanteeseen, jossa maailma olisi Luojattomassa filosofiassa. Vai mitä tapahtuisille vuotuisille evoluutiotutkimuksille, jos rahahanat suljettaisiin kautta maailman? 

  Helsingin Sanomien artikkeli antaa myös ymmärtää, että evoluutiokritiikin voi samaistaa epäsivistyksen ohella taikauskoon ja ”amerikkaliseen ID propagandaan”. Oikeastaan voidaan sanoa, että pelkästään tuon ajatuksen takia juttu otettiin Hesarin ”tiede-osioon”.

  Mutta onko edes se totta, että evoluutiota kritisoivat taikauskoihin mieltyneet sivistymättömät tahot?

  Yleistäminen ei ole muodissa, mutta sadat akateemisen tutkinnon omaavat ovat allekirjoittaneet kehitysoppia epäilevän adressin, ja esim. mies, joka Puolasta kajautti lokakuussa (Maciej Giertych), että evoluutioteoria on puppua, sattui olemaan Puolan euroedustaja, metsänkasvatustieteen professori ja entinen Puolan tiedeakatemian genetiikan laitoksen johtaja. Heppu järjesti Brysselissä mepeille evo-kriittisen seminaarin, jossa hän kertoi mm. miten hän ei genetiikan huippututkijana koskaan löytänyt mitään tukea evoluutioteorian mukaiselle eläinlajien kehittymiselle, päinvastoin.
  Seminaaria olivat järjestämässä myös mm. tohtori Dominique Tassot, joka on johtajana organisaatiossa nimeltään Centre d`Etude et de Prospectives sur la Science (C.E.P). C.E.P. on organisaatio, joka koostuu 700:sta ranskankielisestä tiedemiehestä, intellektuellista ja eri alojen edustajasta, jotka kritisoivat evoluutioteoriaa tieteellisistä syistä. (Suomessa: Tieteellisen kreationismin seura)

  Euroopan ulkopuolelta voidaan mainita tietenkin järjestöt kuten ISCID (The International Society for Complexity, Information, and Desing), joka koostuu akateemisista luoduista (http://www.iscid.org/ tai Discovery Institute http://www.discovery.org/). Doverin oikeudenkäynti vuonna 2005 päättyi siihen, että tuomari Jones kopioi vastaukseensa materiaalia yhdistykseltä, joka vastustaa luomisoppia. Tästä ei kuitenkaan Suomen evoluutioteorian edessä rähmällään oleva media kerro kuin sen, että oikeudenkäynti koitui evoluutikkojen voitoksi.


  Evoluutikkojen kunniaksi on kuitenki mainittava, että he ovat saanneet levitettyä omaa huuhaataan melko tehokkaasti. En ole tietenkään varma, mutta luulen asiaan liittyvän sen, että mediat julkaisevat ainoastaan kehitysoppia jumaloivia artikkeleita, joita painokoneet ulostavat hysteerisellä volyymilla. Hulluinta näissä evoluutiopositiivisissa höpönpöpötys-artikkeleissa on niissä toistuvat psykologiset ”sedimentit”.

  -Olet tyhmä ja epäsuvaitseva, jos et usko kehitysopin uskontunnustukseen.
  -Vastustat tiedettä, jos et usko polveutuvasi kivistä tai suotursaista.
  -Olet vähemmistössä, jos et usko ja suullasi tunnusta kehitysoppia akateemisissa kissanristiäisissä.
  -Jos et usko kehitysoppiin, uskot salaliittoteorioihin.
  -Mediassa toistuva psykologinen siivu on yleensä sekoitus edellä mainittuja, ja sen lisäksi useita kertoja kuukaudessa ilmestyvissä artikkeleissa toistetaan varmuuden vuoksi: Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta! Evoluutioteoria on totta!
  Aikoinaan jo eräs erittäin kuuluisan valtakunnan kanslerin yhtä kuuluisa propagandaministeri käytti samaa taktiikaa massaan.


  Kuten nokkela lukija ehkä huomaa, en itse paljoa perusta haisevasta roskasta, jota kutsutaan kehitysopiksi.

  Tiedän toki, että aina yhtä varoissaan oleva ja tehokas kirkkoinstituutiomme mieltää kehitysopin ristiriidattomaksi Raamatun ilmoituksen kanssa, mutta todellisuudessa kirkossa ei ole kovin montaa sellaista miestä päättävässä asemassa, jotka ymmärtäisivät, mitä tuo ristiriidattomuus reaalimaailmassa tarkoittaisi. Oma kantani kuitenkin on, että jos kirkko ja sen piispat uskovat tapahtumasarjaan, jossa jokin luoja leikkii avaruusbiljardia miljardeja vuosia ja sen jälkeen hän siirtyy leikkimään mikrobeilla miljardeiksi vuosiksi saadakseen randomilla aikaiseksi käsittämättömän ja samalla epätieteellisen tapahtumasarjan, josta on tuloksena bakteeri ja sen kaverit muuttuu dinosaurukseksi ja lopulta veronmaksajaksi, niin hyvä on. Eikö tämä porukka, joka ei kuitenkaan edes auta suunnattomalla varallisuudellaan niitä, jotka sitä tarvitsisivat, kuitenkin voisi siirtyä jonkin yksityisen ryhmän edustajiksi?

  Kirkkoinstituutin ”jumalaa” ei Raamattu tunnusta tai tunnista. Maailmankaikkeuden suunnitelmallisuuden ovat havainneet useat historian merkittävät keksijät ja tiedemiehet. Tiede sinänsä on kristinuskon tuotosta. Sen perusteella on loogista olettaa Jumalan luoneen ymmärrettävän ympäristön / kosmoksen ihmiselle.

  Raamatussa on toistuvia viittauksia luonnonlakeihin. Esim. sähkömagneettisen voiman vahvuuden suhde painovoiman vahvuuteen on 10^36 (=
  1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000) Jos painovoima olisi 3000 kertaa vahvempi, olisi vain miniuniversumeja, lyhytikäisiä tähtiä, metrien mittaisia planeettoja ja vain mikroskooppiset eliöt voisivat kestää painovoiman. Jos se olisi heikompi, tähdet eivät olisi tarpeeksi kuumia fuusion syttymiseen (muutos vastaisi tuumaa universumin kokoluokassa).

  Universumin laajenemista kiihdyttävän voiman arvo (kosmologinen vakio) on erittäin pieni. Onneksemme se on noin 1/10^53 –osa siitä mitä sen odottaisi olevan, muutoin galakseja ja tähtiä ei olisi. Massa on jakautunut universumissa juuri sopivan tasaisesti. Jos massa olisi liian tasaisesti jakautunutta, tähtiä ei olisi. Jos se olisi liian epätasaisesti jakautunutta, olisi vain mustia aukkoja. Jos atomien ytimissä vaikuttava vahva vuorovaikutus olisi 50% heikompi suhteessa sähkömagneettiseen voimaan, protonit ja neutronit eivät kiinnittyisi toisiinsa (epävakaa deuterium) ja universumissa olisi vain vetyä. Puolen prosentin muutos tuhoaisi hiilen tai hapen tähdissä.

  Ja silti, Kirkko puoltaa ajatusta kuolemalla luovasta luojasta, sillä eihän kehitysoppi ole muuta kuin kuolemaa. Usein hurskastellaan, että kehitysopin ei tarvitse ottaa kantaa alkusyntyyn, mutta se on lähinnä käsien pesua. Kehitysoppi sisältää kokonaisuudessaan paljon muutakin roskaa kuin pelkästään sen nolla-arvon ”tieteenä”.