TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  KUKA MINÄ OLEN?

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • NOOAN PÄIVIEN VEDENPAISUMUS  Kuva linkki


  *Tieteen Kuvalehti 07/2009 s.17
  Paljon on kirjoitettu Nooan aikalaisten saamasta armon ajasta. Tuona aikana valmistui maailman kuuluisin alus tai tutummin arkki. Nyt kuitenkin pureudumme tapahtuman niihin seikkoihin, joita ateistit sanovat saduksi tai huu-haaksi. Se mitä saamme selville Raamatun perusteella on se, että arkin tarkoitus oli pelastaa Nooa perhekuntineen eläimiä unohtamatta. Arkilla tai sen matkustajilla ei ollut tarvetta purjehtia kilpaa tai ylipäätään mihinkään tiettyyn kiintopisteeseen. Juurikin tämän vuoksi arkkiin ei päde varsinaisen puulaivarakentamisen ehdot ja mittakriteerit. (Arkin mitat: 157x25x15m) Emme tiedä varmuudella perustuiko arkin arkkitehtuuri elastisuuteen (kuitukasvirakenne), lauttamaiseen periaatteeseen, "kantosiipi" tyyppiseen kokonaisuuteen vai "arkkumaiseen" arkki muotoon, jonka voimakas kestävyys pohjautui miltein ampiaispesämäiseen kennorakenteeseen (satoja "huoneita".) 1. Moos 6:14 "...rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa. 15. ja näin on sinun se rakennettava: kolmesataa kyynärää olkoon olkoon arkin pituus, viisikymmentä kyynärää sen leveys ja kolmekymmentä kyynärää sen korkeus. 16. tee arkkiin valoaukko, ja tee se kyynärän korkuiseksi, ja sijoita arkin ovi sen kylkeen; rakenna siihen kolme kerosta, alimmainen, keskimmäinen ja ylimmäinen."

  (Raamatullisen aikaskenaarion mukaan vedenpaisumus tapahtui n. v.1656 jälkeen Aadamin syntymän.)
  ------ ------ ------- -------- -------- --------- --------- -------- ------- -------
  Sukutaulu :
  Aadamille syntyy Seet Aadamin ollessa 130 vuotias. Seetille syntyy Enos, Seetin ollessa 105 vuoden ikäinen. (on vuosi 235.) Enokselle syntyy Keenan, Enoksen ollessa 90 vuotias. Keenanille syntyy Mahalel, Keenanin ollessa 70 vuotias. (on vuosi 395.) Mahalelille syntyy 65 vuoden iässä Jered. (on vuosi 460.), Jeredin ollessa 162 vuotias, hänelle syntyy Hanok. (on vuosi 622.), Kun Hanok oli 65 vuoden ikäinen, syntyi hänelle Metusalah. (on vuosi 687.)
  Metusaleh = Kun hän kuolee, se on tuleva. Metusalahille syntyy Lemek, Metusalehin ollessa 187 vuoden iässä. (on vuosi 874.), (Aadam kuolee vuonna 930.) Lemekin ollessa 182 vuotias, syntyi Nooa. (on vuosi 1056.) (Lemek elää kaikkiaan 777 vuotta.)
  Kun Nooa oli 500 vuoden ikäinen, syntyi hänelle Seem, Haam ja Jaafet. Kun vedenpaisumus alkoi rytinällä, oli Nooa 600 vuoden ikäinen. Eli 1056 + 600 = vuosi 1656 jälkeen Aadamin ilmaantumisen maapallolle. (Eli 4115 silloista vuotta sitten. v.2012)
  Kristus syntyi maailmaan vuonna 3759 jälkeen Aadamin "ilmaantumisen".

  (4115 vuotta= Raamatun ensimmäisen ilmoituksen mukaan, jota periaatetta käytetään Raamatun ilmoituksen tradionaaliseen tutkimiseen. Yleisessä aihepiirin keskustelussa käytetään myös usein 4,5 tuhatta vuotta.)  Bill Cosby kertoo Nooasta: http://www.youtube.com/watch?v=52wXFJjkubI
  Kohokuvioitu Nooa
  World Wide Flood asiaa
  linkki

  Biblicalgeology
  linkki


  linkki  Kuva: Johan Huibers, Hollanti 2006 (Luvalla: 9.04.2006)
  Huibersin rakentama Arkki on viidennes oikeasta Nooan Arkista.
  Huibersin Arkin koko: 70x13,5x9,5m


  (Huibers Arkki sisältä)  (Huibers Arkki sisältä)

  300 jalkainen puulaiva n. sadan vuoden takaa.


  .


  .


  .


  .


  .


  .


  ChinaZhengHeShip
  (Kiinalaiset tutkimusmatka-alukset olivat hyvin massiivisia 1400-luvulla. 134 metrisiä.
  Verrokkina Kolumbuksen paatti.)

  Evolutionistit ja kreationistit ovat järjettömän pitkään väitelleet siitä, riittääkö maapallon vesivarannot aiheuttamaan globaalin vedenpaisumuksen. Olen ehkä tyhmä (miten niin ehkä?), mutta maapallon vedestä on käytännössä esillä vain 10-15%, loput on maankuoreen imeytyneenä. Kaikki W alkuiset mineraalit kykenevät imemään vettä 1-3,3 painoprosenttia. (*Kivet & Mineraalit) Geologit ovat arvelleet, että esim. Waldsleyitemineraalia on maapallon vaipassa 125 km vahvuinen kerros. Tuo kerros pitää sisällään tuota mineraalia 60%. On laskettu, että mikäli maan vaipassa olisi tuota mineraalia vaikkapa 0,05% niin sinne pystyisi imeyttämään 30 kertaa maapallon valtamerien vedet (*Illinois University: Jay Bass, *Bergeron, L., Deep Waters, New Scientist 155(2097):22^S26, August 30, 1997. ). Lisäksi tietyt mineraalit voivat varastoida maanalaisen paineen avustamana vettä 1000 celsiusasteen lämpötilassa.

  13/1999 Tieteen Kuvalehti s.32-34

  ”Käsityksiä maapallon ominaisuuksista on jouduttu tarkistamaan viimevuosina. esimerkiksi nestemäistä vettä on löydetty paikoista, joissa sen pitäisi höyrystyä, ja eliöitä esiintyy syvällä Maan pinnan alla...”

  ”Suuri vesivarasto:
  maapallon pinnan alla on todettu olevan paljon vettä. Määrän on arviotu ylittävän moninkertaisesti valtamerien vesimäärän. Pinnan alainen vesi on kuumaa, mutta se ei höyrysty kovan paineen vuoksi. Maan pinnan alla oleva vesi on todennäköisesti sitoutunut pisaroiksi tai esiintyy yksittäisinä molekyyleinä.”

  ”Pitkään pidettiin mahdottomana, että maan sisällä on vettä sekä vapaina molekyyleinä että pisaramaisina yhdistelminä. Pitkään pidettiin mahdottomana, että Maan sisustan kuumissa oloissa voisi esiintyä vettä. Käsitystä on jouduttu tarkistamaan tarkistamaan sen jälkeen, kun Smyth tutki wadsleyitiksi nimettyä (Wadsleyit = Mg,Fe2+)2SiO4 ) 400-700 kilometrin syvyydessä esiintyvää mineraalia, joka kostuu hapesta, piistä ja magnesiumista. Smyth havitsi, että wadsleyiitissä, jota muodostuu vain yli tuhannen asteen kuumuudessa, voi olla vettä. Syvällä Maan uumeneissa wadsleyiittikappaleeseen kohdistuu niin suuri paine, että se estää vettä höyrystymästä. Myöhemmin kävi ilmi, että muutkin syvällä Maan sisällä esiintyvät mineraalit voivat sisältää vettä.”
  Tämän skaalaan piirretyn kuvan sininen alue kuvaa 125 km vahvuista kerrosta maapallon vaipassa, jossa vesipitoisia mineraaleja on n. 60%. (Okei, okei, en ole taiteilija, eikä minulla ole evoluutikkojen tapaan sponsorina sellaista pienyritystä kuin Microsoft.
  TÄLLÄ HETKELLÄ VESI PEITTÄÄ 70% MAAN PINNASTA.

  Nooan tiimille vesi toimi suojana mullistuksen aikana. Paitsi suojaa vesi myös tarjosi hyvin laajan ravinnonsaantimahdollisuuden eläimille, sillä useissa maailman kolkissa kasvaa erittäin ravinnepitoisia leviä.
  Jotkin näistä levistä kasvavat 1,3 metriä vuorokaudessa, mikäli niistä leikataan pintakasvustoa pois.


  Mistä vedenpaisumusvesi tuli?


  Raamattu puhuu syvyyksien lähteistä, jotka aukesivat. Lisäksi tietenkin satoi 40 vuorokautta. On arveltu, että sade muodostui siitä, että maata verhonnut vesihöyryvaippa kondensoitui ja satoi alas. On myös arveltu, että Raamatun pitkät ihmisiät pohjautuisivat tuohon vesihöyryvaippaan, sekä silloiseen ehyempään magneettikenttään ja otsonikerrokseen. Se olisi hyvinkin suojannut ihmisten biologista perimää ionisoivan kosmisen säteilyn aiheuttamilta haitallista mutaatioilta. Mitokondriotutkimus etenee hitaasti, mutta siitä tiede on yhtä mieltä, että mitokondrio eli solun "voimalaitos" on avain "ikuiseen nuoruuteen". Niin kauan kuin solujen pattereissa riittää "Duracell-ruutia", niin niin kauan ihmisen solut jaksavat uusiutua kuin nuorella ihmisellä. Tämän vuoksi Raamatulliset pitkät ihmisiät eivät ole ongelma "järkevään Raamattu uskoon".
  Evolutionistit argumentoivat usein aivan oikein, että jos ilmakehässä olisi ollut vettä globaalin tulvan verran mukaan lukien liki 9 km korkea vuoriston osa, niin se olisi tehnyt elämän mahdottomaksi maan päällä. Lisäksi he niin ikään muistuttavat aivan oikein, että kun höyry tiivistyy vesipisaraksi, se tuottaa lämpöä, jolloin moinen hyper-rankkasade olisi kuumentanut ilman tappavaksi.
  Siksi "syvyyden lähteet", joista Raamattu oli varsin tietoinen tuhansia vuosia ennen tutkijoita on syytä mainita puhuttaessa vedenpaisumuksesta.


  Ps. 104:"6. Sinä peitit sen syvyyden vesillä kuin vaatteella: vuoria ylempänä seisoivat vedet. 7. Mutta ne pakenivat sinun nuhteluasi, sinun jylinääsi ne juoksivat pakoon; 8. vuoret kohosivat ja laaksot laskuituivat paikkoihin, jotka sinä olit niille valmistanut. (korkeimpien vuorien ei siis ole tarvinneet olla lähellekkään nykyisissä mitoissaan.)"


  (Orginal) King James:

  Psalms 136:6 ”To him that stretched out the earth above the waters”.

  Genesis 7:11-12 ”In the six hundredth years of Noah´s life, in the second month, the seventeenth day of the month, the same day were all the fountains of the great deep broken up, and the windows of heaven were opened. And the rain was upon the earth forty days and forty nights.

  Job 38:8-11 ”Or who shut up the sea whit doors, whwn it brake forth, as if it had issued out of the womb? When I made the cloud the cloud the garment thereof, and thick darkness a swaddlingband for it, And brake up for it my decreed place, and set bars and doors, And said, Hitherto shalt thou come, but no further: and here shall thy proud waves be stayed?


  Kuva: © CSE
  Canopyteoriassa ajatellaan, että suurimmaksi osaksi vedenpaisumusvesi oli alkujaan maankuoren alapuolella, josta se suuren geologisen mullistuksen yhteydessä "pursui" maan pinnalle, muodostaen kaiken muun mullistuksen ohella nykyiset meret.


  Tulivuoren purkauksesta 70% on vettä. Tuo vesi saattaa olla alkuperältään satojen kilometrien syvyydestä.


  (Kuva: Nina Nalli, 2005)
  *Guinness: Uskomaton luonto / 1999 Helsinki Media.

  "Syvyyksien lähteet aukenivat"


  Uudessa-Seelannissa mitattiin v. 1903; 460 metriä korkea Waimangu geisirin purkaus.


  Kuun merkitystä vedenpaisumuksen yhteydessä ei pidä väheksyä.
  "vesi nousi 15 kyynärää yli korkeimpien vuorien"  VUORISTOISSA ON LAIVALASTEITTAIN MERIELÄINTEN JA KORALLIEN (14C) TUOREITA FOSSIILEJA. http://www.radiocarbon.org/

  Mt. Everestin merieliö fossiilit ovat myös radiohiileltään tuoreita. Emme tiedä kuinka matalia tai korkeita vuoret olivat n. 4112 vuotta sitten Nooan päivinä. Mt. Everest ja moni muu vuoristo kohoaa koko ajan. On arveltu, että mannerlaatat repeytyivät irralleen alkumantereesta juurikin vedenpaisumus katastrofin yhteydessä. maan kuoresta on löydetty 50 000 tulivuoren kraatteria. Myös iridiumia on havaittavissa suuria määriä maakerroksissa. Tutkijat puhuvatkin suuresta globaalista katastrofista, joka tappoi maaeläimet ja 80% vesieläimistä yhdellä kertaa kauan sitten.


  Everestiltä löydettyjä merieläinfossiileja.
  Jos simpukka kuolee luonnollisesti, se aukeaa.
  Kuva © K.A.H 2008
  Simpukoiden ohella Mt. Everestin alueelta on vuosikymmeniä sitten löydetty mm. meduusojen fossiileja.


  Andit


  Kivettyneitä ostereita 3,2 km korkeudessa Andeilla.
  Kuva: drdino.com


  Kalkkikiviesiintymissä näkyy selvästi muinoin tapahtuneen katastrofin synnyttämä iridium kerrostuma. Iridium kerrostumissa tavataan eripuolella maapalloa pieniä kuulamaisia kasautumia sanidiinia ja göthiittiä. Myös kvartsikiteitä ja nokea on samoissa kerrostumissa. Jokaisen sanidiini & göthiitti kuulan sisällä on tunnetun levän ruoti.
  Olivatko muinaiset ihmiset liian "kehittymättömiä" rakentaakseen Arkin? Tähän voi vastata vain ne rauniot ja muinaisen arkkitehtuurin ja ongelmanratkaisun taidonnäytteet, joita eripuolilla maailmaa rakennettiin aikana ennen "Pekka Niskaa", ennen nostureita, sähköä, hydrauliikkaa yms.

  The length of the ark shall be three hundred cubits, the breadth of it fifty cubits, and the height of it thirty cubits. 16. A window shalt thou make to the ark, and in a cubit shalt thou finish it above; and the door of the ark shalt thou set in the side thereof; with lower, second, and third stories shalt thou make it.


  "Maapihkaa"


  1 Moos 6:14 (Kirkkoraamattu) "Tee itsellesi arkki honkapuista, rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa." (Kuvan miekkonen ei ole Nooa.)

  King James. 14. "Make thee an ark of gopher wood; rooms shalt thou make in the ark, and shalt pitch it within and without with pitch."


  Maapihka-lammikko
  Tuhansia vuosia vanha Gilgamesh taulu nro 11. puhuu globaalista vedenpaisumuksesta, josta vain Utnapisthim perheineen pelastui suuressa laivassa, jonka hän oli rakentanut globaalia tulvaa silmällä pitäen. Ut...Utnap...Utnapisthimille oli annettu käsky rakentaa suuri "laiva":

  "Oi Shuruppakin mies. Ubar-Tutun poika, revi maahan talosi ja rakenna laiva, luovu rikkaudesta, etsi kuolemanjälkeistä elämää, halveksi omaisuutta, pelasta henkesi. Vie kaikkien elävien siemen laivaan, jonka rakennat. mittaa sen ulottuvuudet hyvin."


  Tulvasedimenttiä Mesopotamiasta


  Nooa siis joutui laittaamaan pätäkkää tämän ihmiskunnan tärkeimmän rakennelman tekoon. Koko omaisuutensa. On myös erittäin todennäköistä, että Nooa oli kunnioitettu, jos ei muuten niin varakkuutensa takia. Ja ilmeisesti tämän vuoksi Nooa kykeni maksamaan hyvin työväelleen Arkin tekemisestä. Niin hyvin, ettei paikalliset bultsarit tuikanneet tervattua arkkia tuleen kesken kaiken. Koska Arkki oli kolmikerroksinen, sen lattiapinta-alaksi muodostui 11200 m2.


  Muinainen rakennustaito
  (suhteessa arkin tekniseen toteutukseen)


  Pääsiäissaarten järeitä patsaita liikuteltiin muinoin pystyasennossa, ilman koneita.

  Paikallisessa kielessä patsaat "kävelivät" paikoilleen.


  ...hattu päästä! -En voi, se painaa 2,5 tonnia! -naama näkkärille, hiljaa rivissä.


  Aksumin Steele 20,60 m / Graniittia. (paino:270 tonnia.)  Sesostris I:n obeliski 20,41m  Abusirin pyramidit 5. dynastia. Sahara. Sahuran pyramidin edessä oli aikoinaan myös temppeli, jossa oli basalti lattiat, sekä graniitti sokkelit. Kuvan pyramideissä jotka kuuluvat vanhimpiin pyramideihin on myös graniittisokkelit.
  Pepi II:n pyramidi


  Djoserin pyramidi


  Amenemhat III:n musta tiili pyramidi  Amenemhat takaa päin kuvattuna.  Gizan pyramidit *Egypti Faaraoiden maa.

  Yllä: 4. Dynastia (ateistivuosia) "2585-2511" eKr. Mykeroksen pyramidi etelästä kuvattuna. Edustalla on kuninkaan pieni kultapyramidi sekä kuningattarien kaksi porraspyramidia. Khefrenin ja Kheopsin pyramidit ovat Mykerinoksen pyramidin takana.


  Sneferun punainen pyramidi. "2605 eKr".  Kheopsin pyramidin 229 metrin leveys ja 146,6 metrin korkeus erottuu hyvin, kun verrokkina on turisteja. (Egypti)  Ramses II:n Kolossi,
  Kuvan miekkonen nojailee miljoonan kilon painoiseen graniittipatsaaseen.
  Kyseistä kivilaatua ei löydy lähimpiin kymmeniin kilometreihin koko tienoolta.
  (*Kuva: Maailman seitsemänkymmentä ihmettä / Otava 2000: Chris Scarre.)  Tämä 21 metrin mittainen kivipylväs sai Egyptologit ja evoluutikot aikoinaan sekaisin, sillä vastaavien kivimassojen irroittamiseen ei riitä puukiilojen tai edes pronssikiilojen aineen lujuus. Tämänvuoksi louhos josta tämäkin muhkea satojen tonnien painoinen pylväs löytyi nimettiin Mons Claudianuksen louhokseksi. Tämä perustuu olettamukseen, että maailman sivistys on kehittynyt asteittain puun ja kiven käytöstä raudan käyttöön. Kivikiilojenkin käyttöä on ehdotettu, (kuten doleriitin) mutta käytännössä kaikkien kivilaatujen murtolujuus on mitätön.  AMENOFIS III:n juhlapiha (EGYPTI 1370 eKr.)  Ramses II:n kuolon temppeli (Länsi-Theba 1260 eKr.)


  Medinet Habun korkeaportti (Länsi-Theba 1155 eKr.)


  PETRAN LUOSTARI (Jordan 200 jKr.)  COLOSSEUM   Italia: Rooma


  Suurin Antiikin ajan amfiteatteri. Colosseum sai alkujaan nimensä suuresta neron patsaasta. Colosseumin rakennustyöt aloitti Vespanius, ja ne valmistuivat 1. vuosisadan lopulla jKr. Ovaalin muotoinen Colosseum on kooltaan 188m x 156m. Areenan mitat ovat: 76m x 46m. Tilaa 45 000 katsojalle. *(Tietojätti, Gummerus 1999.)


  Tämä Assuanin louhoksessa lepäävä obeliski jäi kesken noin 1400 eKr. Materiaalina punagraniitti. Mittaa tällä esityksellä on 41 metriä, se painaa 1 150 000 kg eli se vastaa 380 norsun painoa. Pystyyn nostettuna se olisi ollut 13 kerroksisen talon korkuinen. (*Egypti Faaraoiden maa / Könemann)
  MACHU PICCHU

  (Etelä-Amerikka / Inka kulttuuri 500 eKr. )


  Machu Picchu sijaitsee 112 km luoteeseen Inkojen pääkaupungista Cuzcosta, joka oli rakennettu jättiläiskokoisen puuman muotoon. Inkat taisivat graniitin työstön ja käsittelyn yhtä hyvin kuin Egyptiläiset.
  MEKSIKO

  TEOTIHUACAN PYRAMIDIT


  2286 metrin korkeudessa oleva Teotihuacanin Aurinkopyramidi Meksikossa.
  Pyramidin pohjan jokainen sivu on 225 m.
  Korkeus: 70 m.  Aurinkopyramidin vieressä oleva Kuun pyramidi.
  -pohjan sivujen pituus 145 m.
  -korkeus: 42 m.
  -Atsteekkien mukaan sen huipulla on ollut n. 20 tonnin patsas.


  Teotihuacan käsittää n. 2,35 tuhatta hehtaaria rakennettua aluetta Meksikossa. Vuonna 1971 arkeologit löysivät vahingossa Auringonpyramidin alta noin 100 metriä pitkän luonnon luolan. Ei tiedetä ketkä aluetta hallitsivat, sillä kun atsteekkien löytäessä paikan, se oli jo ollut raunioina 700-vuotta. Tässä kaupungissa valmistettuja maljakoita on kuitenkin löydetty kaikkialta Meksikosta.  Saksaywaman, Peru


  120-200 tonnin palikoita.
  (Akvedukti: Korkeus: n. 50 m.)


  Antiikin ajan Akveduktit ovat n. 50 km pitkä holvikaarivesijohtojärjestelmä, jolla pystyttiin kuljettamaan vettä laaksojen, vesiväylien ja vesivoimalaitosten yli ja ohi 17 jKr. Vuoden 900 paikkeilla vesikanavat olivat kalkkeutuneet umpeen.
  Moche-intiaanien pyramidi


  Japanilainen pyramidi


  Akropolis / Kreikka

  Kiinanmuuri. Kiinan ja Mongolian rajalla. Pituus: "lähteestä riippuen" 5000-5700km.


  Egyptin Steelet, Menhiret ja Obeliskit ovat mietityttäneet tutkijoita sillä nämä 6- 30,43 metriä korkeat ja satoja tonneja painavat taideteokset ovat vaikeasti muotoiltavaa graniittia. Asiaa ei ole helpottanut se, että nämä kivipiikit ovat valmistettu ateistisen aikaskenaarion mukaan pronssikaudella, ennen teräksen "keksimistä". Asia joka suhteessa ristiriidassa kehitysopin kanssa, sillä mikäli pronssista aikoo saada graniitin veistoon sopivaa metallia, joutuu sen jalostamaan hyvin monimutkaisen prosessin kautta.

  Mitä tulee ateistiseen kehitysoppiin ja ns. kivikauteen, pronssikauteen ja rautakauteen; niin Kuningas Tutankhamenin muumioidusta ruumista löytyi teräksinen tikari sydämeen iskettynä. Heppu eli ja kuoli pronssikaudella! Samaisen miekkosen kalloon oli isketty takaapäin sillä röntgenkuvissa paljastui v. 68, että noin 5 cm syvyydessä pään sisällä oli iso luun kappale. Tutkijoiden mukaan kallossa oli myös jälkiä samanaikaisesta verenvuodosta, eli isku oli tapahtunut miehen yhä eläessä.  Kuvat: Egypti / Faaraoiden maa: Regine Schulz & Matthias Seidel. 2. Muinaisen maailman salaisuudet/ Brian M. Fagan: Otava 2003  Tutankhamenin valtaistuimen kultakuvaelma sekä koruja.

  Egyptiläisten tai heidän ammattiväkensä taidot jalometallien ja jalokivien jalostamisessa olivat käytännössä vähintään yhtä korkeatasoista kun tämän päivän seppien työ. Etenkin kun otetaan huomioon, ettei muinaisilla sepillä ollut sähkötyökaluja tai plasma- laserleikkureita.


  NOOAN AIKOJEN VEDENPAISUMUS
  JÄTTI LÄHTEMÄTTÖMIÄ JÄLKIÄ MAANKAMARAAN  Saharaa
  (Saharassa on paljon fossiileja)  Afrikasta


  Afrikasta


  Danakilia


  Monument valley  Kesken arkirutiineja sedimentteihin fossiloituneita merieläimiä on runsaasti fossiilirecordissa. Evoluutikot ovat arvelleet, että dinosaurukset haudannut globaali katastrofi tappoi 80% meressä elävistä eläimistä


  Paikoilleen ikuistettu mustekala
  Grand Canyon on yksi muistomerkki vedenpaisumuksesta. Sen pohjasedimentit ovat iältään väärässä järjestyksessä kehitysopin suhteen.
  Kuva: Walt Brown


  Poimuttunutta vuoristoa Kanadasta. Poimuttuminen syntyi kun alkumanner Peleg alkoi erkaantua vedenpaisumuksen jälkeen. Atlannin valtameren yhä mullistuksesta elastinen pohja työntyi ja poimuttui vuorijonoiksi. Alkukielinen VT toteaakin 1 Moos 10:25: "Toisen nimi oli Peleg, sillä hänen aikanansa maailma jakautui." (Peleg on Hepreaa, ja tarkoittaa: jako)


  Vedenpaisumuksen jälkiä Australiasta  Ayers Rock: Australia  Bunge Bungle, Kimberley Australia


  Italia
  KESKI-WALES


  ESPANJA (ORDESLAAKSO)  Rhonda kanjoni: Espanja
  Norja

  Kehitysoppisadun mukaan kanjonit ja muut mahtaisat maisemat ovat syntyneet satojen miljoonien vuosien saatossa.

  Niin tai näin St. Helensin räjähdyksen mullistus / jälkimullistukset tuotti kerroskivilajeja kaikkiaan 180 metriä. Parhaimmillaan sedimenttejä syntyi 8 metrin vahvuinen kerros yhdessä iltapäivässä.  Utah: USA ja alla Et. Afrikasta.  Englannista.  Pohjois Afrikasta.  Suomesta  Vedenpaisumuksen jälkimullistukset jäämassoineen hioivat mm. kivistä savea.

  Hiidenkivi: Nurmijärven Kyläjoentien varrella.
  Parkkusen teoria


  Pirunpellon penkoja (Turun Sanomat 1.11.2009)

  Kansantieteilijä Keijo Parkkunen, 83, nauraa. Ei ilkeästi eikä pirullisesti, vaan niin kuin hyvälle vitsille nauretaan: -Pitkäkorvat sanovat, että pirunpellot ovat muinaismerien rantoja, joissa laineet ovat pyöritelleet rantakiviä. Tässäkin Runosmäen Nunnavuoren laella on kiviä hehtaarin laajuisesti neljän metrin paksuudelta. Tämä olisi muka syntynyt laineiden pyörityksestä.