TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  KIRJAT


  New King James Version


  Vanha kunnon kolmekolme-kolmekasi...


  RAAMATUSSA ei ole takakannen tekstiä, mutta jos olisi, niin ehkäpä siinä olisi jotain seuraavanlaista.

  Raamattu on ihmiskunnan vanhin kokoomateos. Se sisältää 66 kirjaa. Otteita ihmiskunnan merkittävimmistä tapahtumista aina 5747 vuoden takaa. Verta, hikeä tai kyyneleitä ei puutu ja loppukin on toistaiseksi aavistuksen avoin. Raamatussa kuitenkin loppu merkitsee aina uuden alkua. Juonesta voin sen verran paljastaa, että lopussa sulhanen saa morsiamensa ja PAHA saa palkkansa. Raamattu jää ihmiskunnan historiaan, sillä toista näin kurjaa ajanjaksoa ei enää tule koskaan ikinä milloinkaan olemaan, kunhan tämä loppuu. Olemmehan Aadamin sukukuntana tehneet osamme olemalla osana langennutta maailmaa pistävien pensaiden ja myrkkykäärmeiden ajassa markkinavoimien puristuksessa.  Seuraavissa kirjoissa on hyviä tietoja, anekdootteja ja ajatussuuntia. Kirjojen ongema on tietenkin se, että määrätyssä määrin niiden sisältämät asiat ja tiedot vanhenevat, mutta aina jotakin mainiota löytyy vanhoistakin opuksista.
  Evoluutio Kriittinen analyysi,(uusi)painos 2., 2007.


  Usko, tieto ja myytit., 2005


  Tapio Puolimatka
  Usko, Tiede ja Raamattu, 2007
  (Prof. Tapio Puolimatkan uusin Raamatun informaatiota käsittelevä analyysi.) linkki
  Vartiotorni kriittinen katsaus Pasi Turuselta. Lue tämä kirja, jos haluat tietää miksi ovikellossasi roikkuvat "jehovan myyjät" käyttävät Raamattunaan kieliopillisesti tyystin virheellistä "Uuden maailman väännöstä". Turunen selvittää myös kirjassa jehovan myyjien taustoja aina tämän vaarallisen lahkon alkumetreille asti. Kirja luetteloi myös hyvin jeppuleiden useat maailmanloput 1900-luvulta.
  Plate Tectonics: Different View  (Ateistinen illustraatio maailman maisemista)  TEKIJÄ:Patronen, Heikki
  Fysikaalinen teologia : tieteellisen materialismin kritiikki
  (2007) Filosofinen tutkimus materialismin olemuksesta Demokritoksesta Francic Fukuyamaan.


  Takakannessa: "Kun tarkemmin lähestymme Raamatun henkilöitä, huomaamme heissä paljon inhimillisiä piirteitä. Hehän ovat olleet ihmisiä niin kuin mekin. Juuri tätä haluaisin tämän kirjan tuovan esille." (T. Riikonen.)  Ivan Benjaminovitsh Kargel

  Takakannessa: Pastori Ivan Benjaminovitsh Kargell
  toimi hyvin arvostettuna sananjulistaja Venäjällä vuosisatamme vaihteen molemmin puolin. Hänellä oli erikoinen taito selittää pyhiä Kirjoituksia ja jakaa elämän Sanaa Jumalan kansalle. Niinpä hän nauttii kaikissa avankelisissa piireissä uskovain jakamatonta kunnioitusta ja ihailua. Kargelin mainen matka päättyi v. 1938 noin 90 vuoden iässä. Lopputaival oli raskas. Kaikki kolme tytärtä vangittiin ja vietiin teille tietämättömille. Vanhus jätetiin täysin ilman hoivaa. Lopulta hänet itsensäkin vietiin tuntemattomalle vankileirille, josta vapautettiin vasta juuri ennen kuolemaa.

  "Pyhä Henki, joka yhä vielä kirkastaa meille Kristuksen, seuratkoon tämän kirjan mukana ja antakoon sen valon, joka näyttäytyy näissä ´tulevaisten varjoissa´, runsaasti loistaa ja tuottaa lukijoille sanomatonta siunausta."

  ISBN 952-5114-08-2


  Vapaamuurariutta kriittisesti tutkiskeleva yleiskatsaus. Mitä kätkeytyy "maailman suurimman salaseuran" pakanallisten riittien taakse?

  Kuva ja Sana 1995 (Moody Press 1990)
  Toimittanut suomeksi: Leo Meller  Leijona ja kyyhky on omaelämänkerrallinen pirteä katsaus Kenraali Hägglundin mittavaan sotilasuraan.
  On myönnettävä, että kirjan sisältö antoi ainakin minulle tyystin uuden kuvan ko. miehestä. Primitiivisestä sotilaallisesta pönkeydestä ei näkynyt jälkeäkään.
  Hyvää luettevaa vaikka jo aliupseereillekkin.
  Tosin, kirjan alussa tahtoi ajatukset luisua siihen, että missä määrin on vielä hyvän maun mukaista kehua omaa sukuaan ja sen saavutuksia...
  Mutta, ei mies ilmeisesti tehnyt sitä ainakaan kovin kireällä pipolla.


  Virtahepo olohuoneessa on 90-luvun Hellsten klassikko.


  Tietäjä-sarjan ensimmäinen "jäänmurtaja". Veikeä "tietäjä" astuu kaavoihin kangistuneen terapeutin hieman yksioikoiseen arkeen. Lukija saattaa kuitenkin pian kysyä: Onko tietäjä kirjailijan pään sisällä, vaiko todellinen mies?

  Takakannessa

  Kirja, jossa sekä kirjoittaja että lukija tempaistaan johonkin täysin ennalta arvaamattomaan - haastetaan kokemaan ja ymmärtämään, kutsutaan yhä syvemmälle itseen, sisimpään, sieluun.

  Eräänä talviaamuna Tommy Hellsten saa kirjeen tuntemattomalta mieheltä, joka pyytää häntä kirjoittamaan kirjan puolestaan. Hellsten on innoissaan: on tapahtumassa jotain todella outoa ja erilaista.
  Edessä on jännittävä seikkailu.
  Mies, Einariksi nimetty, vie kirjoittajan tilanteisiin, jotka saavat hänet ensin hämmennykset valtaan. Einarin esimerkki ja puheet vapauttavat hänet kuitenkin uudenlaiseen toimintaan, rohkeampaan elämään.


  Tietäjä on väkevä tarina kahden ihmisen kohtaamisesta, joka havahduttaa luopumaan teeskentelystä, jättämään valheellisen elämän, tulemaan näkyväksi ja avautumaan rakkaudelle. Tietäjässä Tommy Hellsten luotaa keskeisimpiä ajatuksiaan uudella tavalla.

  WSOY 2002  Tietäjän silmin


  Takakannessa

  Einari haastaa jälleen näkemään, vapautumaan ja uskaltautumaan rohkeampaan, valheettomampaan elämään.

  Tietäjä-teoksessa alkanut erikoinen ja yllätyksellinen prosessi Tommy Hellstenin ja Einarin välillä jatkuu. Kirjailija temmataan taas keskelle tapahtumia, jotka saavat hänet ensin ymmälleen, mutta johtavat sitten syvempään ymmärtämiseen ja oivallusten tekemiseen.

  Tällä kerralla tarkastelun kohteena ovat muun muassa miehenä ja naisena olemisen vaikeus sekä tasa-arvotaistelu yhteiskunnallisena ilmiönä. Rakkauden kiehtova teema nousee kuin taustaksi kaikelle, mitä kirjassa tapahtuu. Koska Einari havannoi aikamme keskeisiä ilmiöitä ulkopuolisena, hänen näkökulmansa ovat provosoivia ja hätkähdyttäviä. Samalla hänen sanomassaan on kuitenkin ajatonta viisautta ja ihmisyyden syvää kunnioitusta.  Tietäjän kylä on Tietäjä-sarjan toistaiseksi viimeinen kirja. Salaisuuden verhoa raotetaan sen verran, että tietäjän kotikylä saaristossa tulee kissana pöydälle. Tietäjän menneisyyttä ja kotioloja selvitellään. Päättääkö kaupunkilaistunut terapeutti jättää hektisen arjen taakseen ja jäädä tietäjän asuinseudulle? Vai onko tarinamme terapeutti saanut jo kaiken, ja onko nyt aika muuttaa tuo kaikki ahneen ekonomian pohjattomaan kitaan sopivaksi paltuksi?

  Jäämmekö odottamaan neljättä osaa vaiko "Tietäjä -kynistä", Tietäjä -tee-paidoista ja Tietäjä -tv-sarjasta muodostunutta YLE-Shop -tuotesarjaa?

  Itse toivoisin neljättä osaa. Osaa, missä toteutettaisiin Tietäjän teesejä suomalaisessa räntäsateessa puun ja kuoren välissä.

  (Takakannessa)

  Toivon, ettei kukaan tarvitsisi tätä kirjasta. Kuitenkin pelkään ja tiedän, että monet ovat joutuneet kärsimään tässä kuvatun kaltaisten ihmisten eli luonnehäiriöisten tähden ja tarvitsevat siksi apua.

  Näiden kärsimysten lieventämiseksi ja mikäli mahdollista ennalta ehkäisemiseksi yritän kuvata luonnehäiriöisen ihmisen tuntomerkkejä ja persoonallisuuden piirteitä sekä luonnehäiriön syitä. Pyrin myös selvittelemään, miksi luonnehäiriöisiä voi olla hengellisissä yhteisöissä, voivatko he olla uudestisyntyneitä kristittyjä ja ennenkaikkea sitä, miten heihin olisi käytännössä asennoiduttava. Lisäksi kirjanen laajemman kirjallisuuden käyttöön.
  ...................................................................
  Omasta puolesta voin suositella tätä erinomaista kirjasta kaikille, jotka joutuvat esim. työpaikallaan olemaan tekemisissä "narsistisen persoonallisuushäiriön" omaavan henkilön kanssa! (NPH)
  NPH:n kanssa voi olla erittäin raskas tulla toimeen, sillä kyseessä on tila johon ei mitkään normaalin sosiaalisen maailman fundamentit päde.  Bill Cosby, Isän homma (WSOY 1986)


  Bill Cosby, Rakkauden nimissä (WSOY 1989)


  Bill Cosby, Poika on poika (WSOY 1993, alkup. 1991)

  FIKTIO  Eoin Colfer, Artemis Fowl (2001) WSOY

  (Takakannessa)
  "Pysy loitolla, ihminen. Et tiedä minkä kanssa olet tekemisissä."

  12-vuotias Artemis Fowl on tunnetun rikollissuvun nuorin vesa. Kun Artemis kaappaa rohkean menninkäiskomisario Holly Shortin panttivangikseen, maan alla asustavien keijujen, maahisten ja peikkojen yhteisrintama uhittelee päihittävänsä kevyesti nokkelan pojankoltiaisen. Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonta HAL huomaa kuitenkin pian kohdanneensa hämmästyttävän älykkään vastustajan. Artemis uskoo päässeensä käsiksi maanalaisiin rikkauksiin, mutta juuri silloin HAL muuttaakin pelin sääntöjä...  Eoin Colfer: Artemis Fowl; Tehtävä pohjoisessa (2002) WSOY

  (Takakannessa)
  Hiidet ovat hankkineet energianlähteekseen ihmisten keksimiä, mutta maan alla kiellettyjä kapistuksia. Keijokomisario Holly Short on varma, että 13-vuotias suurrikollinen Artemis Fowl on salakuljetuksen takana. Hänet on viipymättä kaapattava kuulusteluihin.

  Sillä välin Artemis on saannut lunnasvaatimuksen, jonka mukaan hänen kauan kadoksissa ollutta isäänsä pidetään vankina kylmässä pohjoisessa. Ratkaistakseen jäätävän haasteen Artemis aikoo hankkia yllättävän liittolaisen...


  Eoin Colfer: Artemis Fowl; Ikuisuuskoodi (2003) WSOY

  Artemis on saannu käsiinsä keijujen huimaa tekniikkaa ja rakentanut sen avulla hämmästyttävän supertietokoneen. Se on niin ihmisille kuin keijuille vaarallinen pirunnyrkki, ja Artemis tarjoutuu pitämään vekottimensa hetken aikaa pois markkinoilta, jos vain hinnasta sovitaan. Pian nuori rikollisnero ja henkivartija Butler huomaavat kuitenkin aliarvioineensa kauppakumppanin, hämäräperäisen amerikkalaisen IT-miljardöörin kyvyt pahemman kerran. Vähintään yhtä huolestuttavaa on, ettei huipputekniikan väärinkäyttö jää huomaamatta keijuiltakaan.  Eoin Colfer: Artemis Fowl; Opalin kosto (2005) WSOY

  Keijut pyyhkivät Artemis Fowlin muistista kaiken, mitä nuori rikollisnero sai selville heidän maailmastaan. Vahinko vain, että nyt Artemiksen apua tarvitaan - kipeämmin kuin koskaan.

  Koomasta herätetty tonttunainen Opal Koboi ei tunne sääliä käynnistäessään uuden, kauhistuttavan hankkeensa. Komisario Holly Short lavastetaan murjaajaksi, ja seuraavaksi tähtäimessä on itse Artemis Fowl...
  Mutta muistaako Artemis enää lainkaan, mistä nämä eriskummalliset olennot ilmestyivät hänen elämäänsä?


  Eoin Colfer: Artemis Fowl; Kadonnut siirtokunta (2006) WSOY (2007)

  --
  Hyvät ystävät,

  tunnette varmasti nuoren rikollisneron nimeltä Artemis Fowl. Uskokaa tai älkää, hän on viimeinkin kohdannut arvoisensa vastustajan. (Valitettavasti tiedän hänen hermostuvan tällaisesta väitteestä.)

  Itsekin hämmästyin kuultuani, että eräs nerokas tyttö on päässyt selville keijuista. Hän on vähintään yhtä lahjakas kuin Artemis ja aikoo pyydystää yhden keijuista tarkempia tutkimuksia varten. Vaarallisimman kaikista keijuista. Demonin.

  Mitä luulette keijujen arvelevan asiasta? Salaiseen erikoisyksikköön kutsun saanut Holly Short on tapahtumien käänteestä yhtä yllättynyt. Hän seuraa tiiviisti Artemiksen liikkeitä, mutta joku näyttää ehtineen keijukansan kahdeksannen suvun jäljille ensin.

  Demoneja pitää aloillaan vain aikaloitsu, joka on kymmenentuhatta vuotta vanha ja osoittanut viime aikoina heikkenemisen merkkejä. Vapauduttuaan demonit kylväisivät varmuudella tuhoa ja hävitystä ihmisten keskuudessa. Se on estettävä!

  Tapahtumia seurattuani pelkään kuitenkin pahoin, että ratkaisun avain on hyvää vauhtia karkaamassa Artemiksen ja Hollyn käsistä... mutta se ei voi olla mahdollista, eihän? Ja kuka kumma on Billy Kong?

  Ehkä tästä kannattaisi huolestua Suomessakin. Pitäkää varanne!

  Aikamatkaileva ystävänne,
  Eoin Colfer  David Baldacci, Kunnian vartijat Gummerus 2007 (The Camel Club)


  Jarkko Sipilä; Kylmä jälki. Gummerus Kustannus 2007.

  Kylmä jälki on Sipilän seitsemäs vauhdikas Takamäki-dekkari.
  Sipilän kirjoitustyyli muistuttaa sekoitusta, jossa on mukana Mcleanin, Bageleyn ja Matti Yrjänä Joensuun parhaat puolet.
  Dekkaripiireissä "Kylmä jälki" on rankattu Sipilän parhaaksi teokseksi.


  Simpsonit


  Uutuus: Tapio Puolimatka; USKO, TIEDE JA EVOLUUTIO
  ISBN 978-951-619-498-4. KUSTANNUS OY UUSI TIE, sivuja: 648
  SARJIKSET  Asterix antaa kyytiä itseriittoiselle Cesarille =)


  Lucky Luke, varjoaan nopeampi, uuden lännen vaatimaton lehmipoika.  Romaanit, yms...ihan mielenkiintoiset.


  -Jääasema "Zebra" (WSOY 1963) (Ice Station Zebra, Alistair McLean)
  -Pelko on aseeni (WSOY 1961) (Fear Is the Key,Alistair McLean )
  -Kultainen köli (The Golden Geel, ilmestyi 1963) Desmond Bagley
  -Sukelluslaivalla maapallon ympäri (Kapteeni Nemo) (1868) Jules Verne
  -Kapteeni Grantin lapset Jules Verne
  -Tsaarin kuriiri (Michel Strogoff 1876) Jules Verne
  -Robinson Crusoen elämä ja kummalliset seikkailut - The Life and Strange Surprising Adventures of Robinson Crusoe, (1719 Daniel Defoe)
  -Rauhanpiippu, romaani, WSOY (1956 Veikko Huovinen)
  -Hamsterit, WSOY 1957 (Veikko Huovinen) (Huovisen paras teos.)
  -Siintävät vuoret, WSOY 1959 (Veikko Huovinen)
  -Lampaansyöjät, WSOY 1970 (Veikko Huovinen)
  -Lentokone kadoksissa, (Leif Hamre)
  -Baskervillen koira, (1902 Sir Arthur Conan Doyle)
  -Otan sinut, äkäpussi, (Anni Polva 1952)
  -Rakkautta ja kaalintaimia, Anni Polva 1961)
  -Vihellä minulle, Viki, (Anni Polva 1973)
  -Hobitti (J.R.R. Tolkien)
  -Taru Sormusten Herrasta Trilogia. (J.R.R. Tolkien)
  -Tolkienin elämänkerta, Humphrey Carpenter)
  -Harjunpää ja kiusantekijät (Otava 1986, Matti Yrjänä Joensuu)
  -Albert Einsteinin elämänkerta (Albert Fölsing 1993, Terra Cognita 2000 Seppo Hyrkäs)
  -Hiroshiman portti (Ilkka Remes 2004)
  -Sinuhe egyptiläinen (Mika Waltari 1945)
  -Tuntematon sotilas (Väinö Linna 1954)
  -Neulansilmä (WSOY 1979) (Storm Island / Eye of the Needle, Ken Follet)
  -Ottakaa pankki kiinni., Alkuteos: Bank Shot, 1972. ( Donald E. Westlake)
  Suom. Kalevi Nyytäjä.
  -Mainio vuosi, Peter Mayle
  -Vuosi Provencessa, Peter Mayle (Maylen ehkä hauskin teos)
  -Suolaa Tryffeleille, Peter Mayle
  -Kuoleman Spiraali, Leena Lehtolainen
  -Tappava säde, Leena Lehtolainen
  -Jäniksen vuosi, Arto Paasilinna
  -Hurmaava joukkoitsemurha, Arto Paasilinna
  -Portugali : löytöretkeilijäin maa / Heli Ervi, Heikki Ervi (Paljon asiatietoa sisältävä katsaus maan historiaan, luontoon ja nyky kulttuuriin.)  Kapteeni Nemo oli aikaansa edellä  Hassuja ja erittäin suppeita (pienen putken läpi sihdattuja) ateistien kirjoittamia super myönteisiä kannanottoja kehitysopista...

  Evoluutio (What evolution is, 2001, suom. 2003, WSOY, ISBN 951-0-27897-1)

  Leakey, Richard: Ihmisen jäljillä. Helsinki: Kirjayhtymä, 1981.

  Leakey, Richard: Ihmisyyden synty. Helsinki: Otava, 1993.

  Ridley, Matt: Perimä: Ihmisen historia 23 kappaleessa. Valkoinen tiedekirjasarja. Helsinki: Art House, 2000.

  Tammisalo, Osmo: Rakkauden evoluutio - Ihmisen parinvalinnan biologiaa. Terra Cognita. Helsinki, 2005.

  Leakey, Richard E. (1995): Ihmiskunnan juuret. WSOY. ISBN 951-0-20039-5.

  Belsack, Marian; Peter De Gryse; Vincent Spincemaille; Lieven Vandelanotte (1999): Language competence in NHPs. An assement of the field in light of a ´universal grammar’ .

  Viitala, Jussi (2003) inhimillinen eläin, eläimellinen ihminen – Sosiaalisen käyttäytymisen avaimet. Atena

  Valste, Juha (2004): Apinasta ihmiseksi. WSOY

  Weiner, Jonathan: Darwinin linnut: Uutta tietoa evoluutiosta. Helsinki: Otava, 1997.

  Lieberman, Philip: Eeva puhui: Ihmisen kieli ja ihmisen evoluutio. Helsinki: Terra Cognita, 2000.

  Bergström, Matti & Jorma Sauvala: Aivot ja evoluutio. Porvoo: WSOY, 1986.

  Gould, Stephen Jay (Editor): The Book of Life: An Illustrated History of the Evolution of Life on Earth. New York: W.W. Norton & Company, 2001.

  Malik, Kenan: Man, Beast and Zombie: What Science Can and Cannot Tell Us About Human Nature. Weidenfeld & Nicholson, 2000.