TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  Ilppa pitkäaikaistyötön

  Ilppa on aivan tavallinen pitkäaikaistyötön. Ilpalla on toki monia tulevaisuuden suunnitelmia kuten monilla suomalaisilla. Ilppa on ammatiltaan miltei valmis pyöriäistarkkailija. Talvisin on aika vähän sen alan paikkoja auki, mutta toissakesänä Ilppa pääsi työhaastatteluun erääseen laivaan. Valitettavasti Ilppaa ei onnistanut sillä erää, koska Ilpan sijaan työhön otettiin eräs toinen, jolla oli ikää vähemmän mutta 120 vuoden työkokemus, ei lainkaan palkkatoivetta ja 20 000 sivuinen CV, joka vei voiton Ilpan puolen sivun mittaisesta.

  Lisäksi paikan saanut hakija oli samanaikaisesti 49 erilaisella täydennyskurssilla, jotka hän maksoi tietenkin itse. Euroopan sosiaalirahasto sekä merentarkkailuvirasto lähetti kuitenkin Ilpalle valokopion kalapinssistä ja toivotti mitä parhainta jatkoa valitsemallaan uralla.

  Ilppa asuu vanhassa pienessä varastossa, jossa on yksi ikkuna. Ilppa on suunnitellut sen pesua seuraavana keväänä. Nyt onneksi lumi peittää ikkunan.

  Ilppa antaa näkkileivän palan marsuilleen ja keskittyy lukemaan työvoimatoimistosta tullutta tiedonantoa. Kirjeessä sanotaan, että Ilpan on tultava kirkonkylän työvoimatoimistoon infotilaisuuteen.

  --

  Toimistolla Ilppa tapaa jälleen 62-vuotiaan palomiehen ja itsekseen lauleskelevan opettajattaren. Kylällä huhuttiin, että opettajatar alkoi laulattamaan oikein urakalla, kun hänen luokkaansa yhdistettiin kolmen naapurikunnan koulun luokat. Huhuttiin myös, että naisella oli heiveröiset hermot, kun ei kestänyt puolta lukukauttakaan 89 viidesluokkalaisen oppilaan ryhmässä.

  Pertti palomies oli rollaattoristaan, tahdistimestaan ja lonkkaviastaan huolimatta hyvässä kunnossa. Tosin hankala sairaus oli viennyt Pertin puhekyvyn. Happipullon kanssa ei tullut enää ongelmia kuin portaissa.

  Siinä Ilppa istui, kahden kohtalotoverin keskellä. Työvoimatoimiston nainen tuli sisälle ja napsautti auki powerpoint-näkymän laajalle kankaalle huoneen edessä. Slaidit olivat niitä samoja, joita kolmikko oli nähnyt viimeisen kahden kuukauden aikana yhdeksään kertaan. Nainen tosin oli uusi.

  Esitystä haittasi hieman se, että opettajatattaren laulu jumittui välillä ensimmäisiin sanoihin: Piippolan vaarilla, piippolan vaarilla, piippolan vaarilla, piippolan vaarilla... Puolivälissä esitystä työvoimatoimiston nainen napsautti slaidin, jossa luki: Kuinka haet töitä internetistä? Nainen näytti Windowsin työpöydällä olevaa internetin kuvaketta ja toisti painokkaasti, että hiiren kursori tulee vierittää kuvakkeen päälle ja kaksoisklikillä verkkomaailma avautuu. Koska Pertin oikea käsi oli halvaantunut ja toisella piti oikoa happiletkua, kesti hieman ennen kuin Pertti sai internetin auki.

  Työvoimatoimiston nainen osoitti Perttiä ja kysyi, onko hän päässyt MOL-sivustolle? No, näetkö siellä yhtään vapaata palomiehen paikkaa? Eikös vaan täällä ole ainakin kolme. Siinä viimeisessä on valmis sähköinen kaavakepohja. Täytäpä se ja paina sitten lähetä-painiketta. Eikös se ole paikka ole Perämetsälässä? Sinnehän on vain 180 kilometriä. Onko teillä omaa potkukelkkaa?

  Ja entäs te neiti Aapinen? Löysitkös saman kuin minä? Tässähän olisi teille juuri sopiva paikka. Kalmansuon erikoisnuorisovankilan opetusyksikkö. Työ kestää yli 24kk ja palkkaakin luvataan parittomilta päiviltä, jotka ovat merkitty TYKY-kalenteriin työvoimaopastusviikkojen 8-47 välille tai ainakin niille päiville, jotka on erikseen säädetty työvoimalain momentissa 68 pykälässä 3. Ja se tietenkin pätee vain niille, jotka ovat täyttäneet lomakkeen 3578966555-bb-222397 ennen astumistaan koulutukseen, joka voidaan kolmannen pykälän mukaan laskea 3/4 päivä koulutukseksi talviaikaan. Ja siis ehdothan käytiin läpi henkilökohtaisessa työnhaun kartoituksessa toissavuoden syyskussa. Mitäs sanot? Paikka näköjään avautui, kun edellinen opettaja katosi vankilan valutöiden yhteydessä. Hän ilmeisesti luisti tehtävistään.

  jatkuu...  Pari päivää myöhemmin Ilppa kutsutaan viidennen kerran henkilökohtaiseen tulevaisuuskartoitukseen. Seitsemän allekirjoitetun paperin jälkeen Ilpalle kerrotaan starttirahasta, jota pitkäaikaistyötön on mahdollisuus nauttia mikäli aikoo perustaa yritystoimintaa. Ilppa kertoo työvoimatoimiston virkailijalle aikeistaan ryhtyä tutkimaan pyöriäisiä paikallisella suolammella.

  Ilppa sopii työvoimatoimiston kanssa työharjoittelujaksosta. Järjestelyissä menee kuitenkin niin paljon aikaa, että Ilppa ohjataan työnhaun tehoviikoille odotellessa. Tehoviikot tarjoaa tukea omatoimiseen työnhakuun, tarvittaessa työnhakutaitojen kehittämiseen ja ammattitaidon kartoittamiseen tai uusiin ammatteihin tutustumiseen. Työnhakija saa kutsun "palveluun", jos työttömyys jatkuu yli kolme kuukautta. Työnhaun tehoviikot alkaa kaikille yhteisellä 10 päivän koulutusjaksolla. Mahdollisen jatkon (toiset 10 päivää) asiakas suunnittelee yhteistyössä kouluttajan kanssa. Työnhakijalla on velvollisuus osallistua Työnhaun tehoviikoille (laki julkisesta työvoimapalvelusta 3 luku 9§). Perusteeton kieltäytyminen voi johtaa työttömyysturvan menettämiseen.
  (Työttömyysturvalain 2 luvun 16§.)

  Ennen kotimatkaa Ilppa poikkeaa paikallisessa tavaratalossa pitämään säätä. Tavaratalon kävelykadulla tulee vastaan Ilpan eräs tuttu, joka pääsi asiakaspalvelu hommiin joitakin kuukausia aikaisemmin.
  Kuulumisien vaihdon jälkeen Ilppa kysyy mitä Liisa oli löytänyt ostoskassiinsa.
  Liisa avaa pussinsuuta ja näyttää ostoksensa. Pussissa on kolme uutta tekohymyä ja kahdeksat polvisuojat. Tekohymyt ovat asiakkaita varten, polvisuojia puolestaan kuluu pomon mielistelyyn.
  Oli toki pussissa muutakin, kuten laihdutuskeksejä ja terveyssavukkeita.

  Liisa tietää kertoa, että tavaratalo ei enää pitkään ole paikoillaan sillä eräs ranskalainen yhtiö on ostanut sen ja monia muita tontteja ydinjätteen loppusijoitusmielessä. Kunnallispoliitikot olivat sitä mieltä, että se lisää työllisyyttä ainakin algoritmiennusteella.
  Liisan asunto puolestaan jää pian uraanikaivoksen alle. Alueella ei oltu koskaan tehty virallisia uraanin etsintä porauksia, koska lupaa ei ollut herunnut, mutta samainen yhtiö oli saannut hetkessä luvan malminetsintäkalliokairauksille.
  Sekin oli kuulemma lisäävä työllisyyttä. Tosin tähän mennessä se ei ollut lisännyt kuin kyläpoliisin tarvetta, sillä ranskalaisyhtiön kuorma-auto oli ajanut kunnanjohtajan vaimon koiran yli. Kylällä puhuttiin, että siihen taisi jäädä koko projektin kansantaloudellinen hyöty.

  Kun sää hieman parani, laittoi Ilppa erään ilmaislehden reppuunsa ja jatkoi kotia kohti.

  ...jatkuu


  Postimies Pat kaartoi Ilpan asumuksen pihalle ja toi llpan marsuille kuivikkeeksi uutta paperisilppua ruskeassa pahvilaatikossa. Laatikko oli suljettu teipillä jossa luki: "Tiitisen lista".
  Vanhat kuivikkeet joutivatkin jo pois. Postimies Pat oli tuonnut nekin.
  Kyse oli paperisilpusta jossa oli saksankielistä konekirjoitustekstiä.

  Vanhasen hallitus on ottanut kärpästä sarvista ja iskenyt tikarin suuren mörön, ilmaston lämpenemisen rintaan. Vanhasen hallitus pohdiskeli, että energiaveron nostaminen pistää hulttiot omakotiasujat kuriin, turha sähkön luttaamin saa loppua! Vuosikymmenet eivät ole koskaan kuluneet vaan kuluttaneet kansakunnan selkärankaa. Inhoittavat omakotiasujat ovat aiheuttaneet ilmastonlämpenemisen. Nyt on korkea aika puuttua tähän asiaan. Enää ei mokomat omakotihörhöt lämmitä talvisin 900 neliön poreammeitaan ihan ilmaiseksi!
  Vanhanen, sinä teit sen mihin Teräsmies, McGyver, Supernalle, James Bond, Hämähäkkimies, Super-Hessu, Varjo-Ankka, Teini-ikäiset mutanttikilpikonnat, Gismo-Duck eivät ole koskaan aivan yltäneet, olet pelastanut maailman ilmastonlämpenemiseltä!


  Ilpalla ei ole enää varaa pitää lukulamppua päällä. Mutta se on Ilpalle oikein. Mokoma sähköntursottaja. Aina ennen Ilppa jätti sähköhanan valumaan huoneeseen lähtiessään rellestämään kylälle.