TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  (Ateistinen julkilausuma evoluutiosta.) Jos linkki ei toimi, kopio se kenttään.  ”Escite toteaa, että luonnolliseen valintaan perustuvaa evoluutioteoriaa on tutkittu ja testattu perinpohjaisesti eri tieteenaloilla lukuisten riippumattomien empiiristen todistusten avulla, eikä yhdenkään ole osoitettu kumonneen sitä”


  Komeaa ryöpytystä, mutta absoluuttista valhetta ja älyttömyyttä. Kyöpelinvuori...korjaan... Ecsite on kuin jäänmurtaja evoluutiokulttuurin jäämeressä. Jos milloinkaan ”keisarin uudet vaattteet” -allegoria on paikallaan, niin nyt. Puolet yleisöstä näkee niukkapukeisen keisarin yllä jopa sellaisia värejä ja kankaita, joita ei ole olemassa. Ecsiten tekohurskaassa teesikokoelmassa sivuutetaan sellainen pienehkö yksityiskohta kuin mitä julkaisuja loppuen lopuksi vertaisarvioijat laskevat evoluutioportista julkaisusarjoihin. Entä aina niin ”avoimen” modernin tieteen rahoitus? Onko meillä uskomuksista ja kulttuurisista sidosryhmistä vapaita rahahanoja evoluutiotutkimukseen? Miten nämä seikat sitten istuvat siihen perinteiseen evolutistiseen puolustukseen, jossa seinissä kaikuu hokema: ”suurin osa tiedemiehistä uskoo evoluutioon”? Mahtaako se olla jotenkin merkillistä? Tuskin on, sillä lähihistoriasta löytyy melkoinen määrä tutkimusrahoituksien yllättäviä jäädyttämisiä, kun on paljastunut, että X tutkimuksen johto suhtautuu kehitysoppiin hieman skeptisesti. Ecsite on tuore esimerkki kehitysopin tilasta.
  Julistus puhuu itseään vastaan: ”Uskonnolliset uskomukset eivät kuulu tieteen piiriin”. Eivät niin, mutta ei myöskään kehitysopilliset uskomukset tuhansien miljoonien vuosien skaalassa. ”Puolustamme sananvapautta ja tarvetta laajaan kulttuuriseen keskusteluun yhteisössämme...”
  Totta, mikäli sananvapaus on sama asia kuin nykyinen signaliteettinen rasismi kategorioiden välillä. Monestiko ollaan nähty sekulaarisen puolen kertovan evoluutiotutkimuksen varjopuolesta esim. kulttuurisen keskustelun nimissä?
  Se, mitä sekulaarilähteet syöksevät tuuttiin, on parin kolmen erilaisen kehitysopillisen pilvilinnan esittämistä. Käytännössä suuri yleisö saa parhaimmillaankin ajatuspuntariinsa sen, onko ihminen polveutunut (anatomisesti) ”örkki-apinasta, mörkki-apinasta vai lörkki-apinasta”. Evolutiivisesti katsottuna kuitenkin esim. lepakko on geneettisesti lähempänä hevosta kuin vaikkapa lehmä. *(Bats and horses get strangely chummy, New Scientist 190 (2557): 23, 2006)
  Esciten julistus ”tutkimisesta ja testaamisesta” ei realimaailmassa päde evoluutioteoriaan liittyvissä kysymyksissä. Kabinettivetoinen ”vertaisarviointi” on bunkkeroitu turvallisen välimatkan päähän todellisesta vertaisarvioinnista. Esim. kuuluisan suomalaisen tutkimuskohteen Susiluolan näytteissä oli 134 000 vuoden luminenssi ajoitus-skaala / ristiriita. *(op. cit. Hirvas & Junger) + C-14 teoreettinen ylitys; *GTK 2008. Tästäkään ei juuri nähty otsikoita (avoimuutta silmällä pitäen), kuten nähtiin näennäisistä löydöistä eli kivenkappaleista.
  Kaiken kaikkiaan tieteelliseksi flopiksi muhinut kivikolo on tuottanut muutamalle tutkinnan kipparille ihan hauskaa puuhastelua, mutta asia ei liity edes kaukaisesti siihen, mihin tieteen nyt voisi edes alemmilla rappusilla odottavan kuuluvan. Kirveshän lyötiin kiveen jo ennen kaivauksen aloittamista, sillä hommaan sotkettiin nk. ihmisen evoluutio. Eli puuhastelu oli jo ennen ensimmäistä elettä tuomittu flopiksi.