TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN SIVUSTO
PÄIVITETTY 2015/12/17
ETUSIVU


ETUSIVU

EVOLUUTIOVÄÄRENNÖKSET
 • Johdanto
 • Ernst Haeckel
 • Propaganda
 • Vertailua
 • Ihmisen evoluutio
 • Tuoreet

  DAWKINSIN LUENTO

  MAKROEVOLUUTIOTEORIAN RISTIRIITOJA

  AAMUNKOITON LOHIKÄÄRMEET

  EVOLUUTIOKAISLIKOSSA PUHISEE

  GEOLOGIA

  NOOA

  GEENI

  ELÄMÄN RESEPTI

  NEANDERTALILAISET

  JÄÄKAUSI

  MAMMUTIT

  SURKASTUMAT

  AVARUUS

  LUONNONVAKIOISTA

  BIG BANG

  KUINKA VANHA MAA ON?

  SUKLAAN EVOLUUTIO

  TUNTEEKO HISTORIA JEESUKSEN?

  VIIKUNAPUUN MERKKI

  KLAUKKALAN OHITUSTIE

  FOSSIILIT

  DA VINCI -KOODI

  JUUDAKSEN EVANKELIUMI

  ISÄNPÄIVÄ

  LUCYN LAPSI?

  KOLMANNES EI USKO KEHITYSOPPIIN

  RADIOMETRINEN AJOITUS?

  PELON EVOLUUTIO

  HIIDENKIRNUT

  SUSILUOLA

  SILMÄYS NÄKÖAISTIIN

  PEDON MERKKI ?

  JEESUKSEN LUUT OVAT LÖYTYNEET?

  PÄIHTEET

  J. R. R. TOLKIEN

  SUOMEN HISTORIAA

  J. A. M.

  ELOKUVAT

  TV-SARJAT
 • Postimies Pate

  TV-7

  BODOM

  AUTOT

  KRONOLOGIA

  KOIRAELÄIMET

  KARTANONKOSKI KUVINA

  VANTAA KUVINA

  HOUSE

  ARKKITEHTUURI

  EGYPTIN KRONOLOGIAT ?

  KIRJAT

  RADIO 3 v. 1987-1996

  TYYSTIN SEKALAISET KUVAT

  TIEDE-LEHDEN ID ARTIKKELISTA...

  TIETEELLINEN KREATIONISMI RY

  ILMOITUSTAULU

  EVOLUUTIOON KRIITTISESTI SUHTAUTUVIA TIEDEMIEHIÄ

  PALAUTE

  LINNOJA

  TURKUA KUVINA

  PRISMA TV1 1.10.2007

  ILPPA

  VIHTIÄ KUVINA

  KATSAUS ATEISMIN HISTORIAAN

  HELSINKI MOTOR SHOW 2007

  MIELIPITEITÄ EVOLUUTIOFILOSOFIASTA

  LINKIT

  RHODOPUISTO

  JEESUS-MARSSI 2008

  TUUSULA KUVINA

  NURMIJÄRVEÄ KUVINA

  JULKILAUSUMA EVOLUUTIOSTA

  ESPOOTA KUVINA

  MAA KOLMANNESMITTAAN

  KOTIMAAN MITTAUSTA 375 VUOTTA

  JAAKKO JUTEINI 1781-1855

  DARWIN 200 RIEMUVUOSI

  ZEITGEIST ELOKUVA

  HAROLD LLOYD

  REKRY 09

  EI GAP-TEORIOILLE

  VANTAA KUVINA II

  UUSI ASELAKI PUHUTTAA

  KARKKILA KUVINA

  JÄRVENPÄÄ KUVINA

  NISSAN NOTEN AJOVALON VAIHTO

  WIKILEAKS

  Hikka Pemasen blogi

 • 


  Darwin riemuvuoden aloitukseksi sanottakoon, että esim.ihmisen ja simpanssin geneettinen ero on kasvanut jo perinteeksi muodostuneesta 1-4 prosentista 24-25 prosenttiin, ihmisen genomin avaustutkimuksen edetessä huimaa vauhtia. Evolutionistien kertomuksissa esiintyvä myyttinen hahmo - ihmisen ja simpanssin yhteinen kantaisä - on vaipunut syvemmälle satujen ihmeelliseen maailmaan. Lisäksi neandertalien jäänteistä eristetyt mitokondriaaliset DNA-näytteet sekoittavat vähäisetkin molekyylikelloteoriat ja bakteerimoottorit jaksavat tuoda vuosi vuodelta uutta palautumattoman monimutkaisuuden alueella. Myöskään 150 vuoden aikana tarkkailun alla syntyneet 73 000 bakteeripopulaatiota ei ole tuottanut todistetta lajista toiseen muuttumisesta, vaikka populaatiot on altistettu kaikelle mahdolliselle, niin fysikaalisille kuin kemiallisille mutageeneille. Plasmidien vuoksi bakteerit jos mitkä olisivat tuottaneet tulosta. Koska ei ole mitään todistusaineistoa lajimuutoksista yksisouluisten elämän kaikkien yksinkertaisimmissa muodoissa, ei esitumallistenkaan luonnollinen muutos aitotumallisiksi saa empiirisen teorian tukea. Tämä ei tietenkään estä opetusministeriön alaisia koulujamme opettamasta lapsille päinvastaista. Tosin tässäkään toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee, sillä heti seuraavassa mutkassa opetusala itkeä tihrustaa, kun ateismikyllästeisen koulumaailman ilmapiiri on niin kovin väkivaltainen ja hermoja repivä. Asiaa on alettu korjata surkuhupaisella keinolla, nimittäin nimikkokoulupoliisilla. Jokaiselle koululle on määrätty nimikkovirkamies poliisikunnasta.

  Ennen suureen ja ihmeelliseen länsimaiseen riemuvuoteen uppoutumista tahdon kiteyttää subjektiivisen valtaepookin ennen ja nyt.
  Ennen tieteellisen papiston ilmaantumista pelikentälle, meillä oli tiukasti vallankahvassa katolisen kirkon pikkutyrannit eli papisto. Valtaeliitti kukoisti ja valtakäsitystä kritisoivat kokivat grillimakkaran lauantaikohtalon. Itse asiassa vatikaaniseen lämpöön pääsi ihmisiä monelta alalta niin tieteen, taiteen kuin kylähassujenkin parista.
  Poliittisesti vaarallisimmat poltettiin kuumalla liekillä suu kapuloituna.
  Papiston tilalle astui 1800-luvun lopussa / 1900-luvun alussa "tieteellinen ylipapisto", jolla oli temaattisesti samat, joskin metaforallistuneet oikeudet toimittaa ”vääräuskoisia” pölkylle/ roviolle.
  Käytännön arjessa tämä on tarkoittanut esim. uran katkeamista, painostamista yms.
  Kymmenet tuhannet tutkijat ovat käytännössä pakotettuja tekemään uran alussa kehitysoppi-positiivisia väitöksiä ja myötäelämään tieteellisen papiston tahdon alla. Suomen AKAteeminen kultti, korjaan kulttuuri pitää tilannetta tieteellisenä ihanteena ja loistaa ainakin omasta ja äitinsä mielestä tieteen valona pimeässä pohjolassa. Aikoinaan papisto puhui tyhmälle kansalle latinaa ja palveluksetkin tuli pitää latinaksi. Tämä siksi, että tyhmä kansa ei olisi alkanut epäillä katolisen diktaruurin raamatullisuutta. Diktatuurin sisällä kuitenkin kyti epäilys. Teesit saatiin naulattua oveen ja loppu on historiaa. Mutta entä tänä päivänä, kun ”ovi” on tarkasti vartioitu?

  Vuosi 1809

  Suomen autonomian aika alkoi v. 1809. Ecuadori itsenäistyi, Napoleon löi Itävaltalaiset, Ruotsin kunkku Kustaa IV Adolf allekirjoitti kruunustaluopumisasiakirjan ja nosti kytkintä, paavi Pius VII pidätettiin, säveltäjä Joseph Haydn kuoli, kauhukirjailija Edgar Allan Poe syntyi. Samoin syntyivät pistekirjoituksen kehittäjä Louis Braille, säveltäjä Jakob Ludwig Felix Mendelssohn, Yhdysvaltain 16. presidentti Abraham Lincoln, saksalais-suomalainen säveltäjä Fredrik Pacius, venäläinen kirjailija Nikolai Gogol, rovasti ja saamen kielen kääntäjä Antti Andelin, kuuluisa kanadalainen senaatin jäsen Édouard-Louis-Antoine-Charles Juchereau Duchesnay, filologi Franz Heinrich Ludolf Ahrens, vietnamilainen runoiija Cao Bá Quát, ranskalainen matemaatikko Joseph Liouville, Ison-Britannian nelinkertainen pääministeri William Gladstone. Samana vuonna amerikkalainen keksijä (elonleikkuukoneen kehittäjä) Cyrus McCormick ja Robert Fulton patentoivat höyrylaivan sekä Mary Dixon Kies sai ensimmäisenä amerikkalaisena naisena patentin. Tämän ohella evolutionismi-/ateismifilosofian suuri legenda, englantilainen lääketieteen ja teologian opiskelija Charles Darwin syntyi. *Tieteenpäivillä saimme kuulla kuinka avoimesti yliopistot ovat ottaneet darwinismin jokaiseen tiedekuntaan. Lääketieteen on kuulemma kiittäminen darwinismia, samoin älykkään teknologian. Tosin arvon puhuja oli ilmeisesti vahingossa unohtanut sen pienen yksityiskohdan, että ilman darwinismin kausaaliteettista porsastelua ei tarvittaisi edes puolta nykyisistä lääkkeistä. Teknologia lääketieteen tai teollisuuden palveluksessa puolestaan on riippuvaista raaka-aineista, insinööritaidosta ja matematiikasta, ei brittiläisestä pummilla laivassa matkustaneesta teologian opiskelijasta.

  *"Tieteen päivien 2009" aiheena on "Evoluutio" Charles Darwinin syntymän 200-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja Lajien synnyn 150-vuotispäivien kunniaksi.

  7.1.2009 *12.00−14.00 CHARLES DARWIN 200 VUOTTA
  Päärakennus, sali 1 (2. krs.)
  Puheenjohtaja: emeritusprofessori Anto Leikola (Helsingin yliopisto)
  Emeritusprofessori Anto Leikola (Helsingin yliopisto): Mikä mies Darwin oli?
  Emeritusprofessori Petter Portin (Turun yliopisto): Darwin ja perinnöllisyys
  Professori Juha Tuomi (Oulun yliopisto): Mitä Darwinista on jäljellä?


  *15.00−17.00 DARWINISMI JA MAAILMANKUVAN MUUTOS

  Päärakennus, sali 13 (3. krs)
  Puheenjohtaja: kansleri, professori Ilkka Niiniluoto (Helsingin yliopisto)
  Tutkijatohtori Marja Jalava (Helsingin yliopisto): Darwinismin vaikutus suomalaiseen aatehistoriaan
  Kansleri, professori Ilkka Niiniluoto (Helsingin yliopisto): Darwinismi ja uskontokritiikki
  Professori Kari Lagerspetz (Turun yliopisto): Biologinen ihmiskäsitys.
  Evoluutiolla älykästä tekniikka
  Jarmo Alander klo 12:50-13:20


  Alander -evoluutiota voidaan hyödyntää tekniikassa-evoluutiolla älykästä tekniikkaa-geneettisestä algoritmista-Evoluutio on tietojenkäsittelyä 1.muisti on DNA 2.valinta :luonnossa erittäin kova valintaprosessi, 3.toisto eli iteraatio (koneet hyviä, PC:t)
  -äly vaatii luovuutta ja satunnaisuutta ja ties mitä, 4.rinnakkaisuus: valtavasti eliöitä rinnakkain - helppo toteuttaa tietokoneella, gen. algoritmi. Geneettinen algoritmi (GA)-teoria on vaikeaa, valintaprosessi on niin hankala epälineaarinen operaatio, että matem. analyysi on hankala, -mutta käytäntö helppo: jo IF-lauseella..-optimointiin ja etsintätyyppisiin-satunnaisuutta, että tulos ei ennakolta selvä, satunnaisuus stokastisuus on oleellinen asia luovassa toiminnassa).

  Alander jatkaa, että tulevaisuudessa evoluutiosysteemiä käyttävät kymmenet tuhannet tutkijat. NP-täydellisiä ongelmia ei ole tosin vieläkään ratkaistu (polynomiajassa) sen enempää deterministisillä algoritmeilla kuin probabilistisilla algoritmeilla (joiden osajoukko GA:t ovat). Tieteen päivien esim. tapauksessakaan "onnistumisvoima" tuskin johtuu GA:sta, vaan pikemminkin siitä, että suurimmalla osalla syötteistä ongelma ei niin vaikea olekaan. Algoritmin soveltajat suunnittelevat algoritmin sopivaksi ko. ongelmaansa ja ja siihen on syötettävä informaatiota juuri sopivissa muodoissa. Algorimiikalla ja todellisella geenitason luonnonvalinnalla suhteessa Alanderin toiveajatteluun ei ole yhteyttä.Mutta ei sen väliä, tärkeintä on, että saadaan kaikki mukaan avoimeen ennalta lukittuun tieteelliseen keskusteluun fiktiivisen kehitysopin faktuaalisesta todenperäisyydestä.
  *Matemaatikko ja lääk. tri. professori Marcel-Paul Schützenberg toteaa darwinismin olevan käsitteellisessä vararikossa suhteessa ihmeenomaisiin ja satumaisiin mutaatioihin.
  “Ihme on tapahtuma, jonka tulisi näyttää mahdottomalta darwinistin näkökulmasta, koska se on niin täysin epätodennäköinen hänen oman teoriansa viitekehyksessä. Makromutaatioista puheen ollen kiinnittäisin huomiota siihen, että elefantin tuottamiseen ei riitä, että se varustetaan kärsällä. Kärsää rakennettaessa on muokattava toista täydentävää järjestelmää – pikkuaivoja, jotta elefantti pystyy käyttämään kärsäänsä. Nämä makromutaatiot on koordinoitava sikiön kehitystä ohjaavien geenien järjestelmän kanssa. Evoluution historiassa on oletettava tuhansia ihmeitä, itse asiassa loputtomasti ihmeitä. Sen enempää asteittaisen kehityksen kuin kehityshyppäyksiin uskovat evolutionistit eivät pysty tekemään selkoa näistä ihmeistä.
  Sen enempää asteittaiseen kehitykseen kuin hyppäyksenomaiseen kehitykseen uskovat evolutionistit eivät pysty tarjoamaan vakuuttavaa selitystä niiden lähes samanaikaisten biologisten järjestelmien ilmaantumiselle, jotka erottavat ihmiset korkeimmista kädellisistä: kahdella jalalla kävely ja sen kanssa samanaikainen muutos lantiossa ja pikkuaivoissa; paljon kätevämpi käsi, jossa sormenpäät tarjoavat hienovaraisen kostetusaisti; nielun muokkautumisen niin, että äänteiden muodostus on mahdollista; ja keskushermoston muokkaus erityisesti ajallisen lohkojen osalta niin, että puheen tunnistaminen on mahdollista. Sikiön kehityksen näkökulmasta nämä anatomiset järjestelmät ovat täysin erilaisia toistensa kanssa… Näiden kysymysten edessä darwinistinen paradigma on käsitteellisessä vararikossa”.
  *Marcel-Paul Schützenberger (1920-1996) Professor of the Faculty of Sciences at the University of Paris and a member of the Academy of Sciences.

  Darwinismi tarkoittaa suomeksi yhteen toimivaa funktionaalista maailmankaikkeutta kaikkine eliöineen, joka nyt sattumoisin on syntynyt 13,8 miljardia vuotta sitten alkuräjähdyksessä. Salonkikelpoisissa kylddyyri-yhteyksissä nämä asiat halutaan painaa villaisella ja keskustelu pirstotaan kuin herkkuosaston näyteikkunaan sopiviksi kauniiksi annoksiksi. Tällä evolutionistit ja heidän vanavedessään laahautuvat kirkon pyrkyrit saavat kulttuurillista hyväksyntää. Virallisissa yhteyksissä tämän sanominen tuottaisi välittömän roviolle polttamisen. Sytytysnestettä rovion puihin tuotaisiin useasta suunnasta. Halusimmepa kulttuurista tai kulttuurisidonnaista akateemista tuutu-lauluhyväksyntää tai emme, niin Universumin hienosäätöä ja evoluutioteorian saduksi paljastavia fysiikan lakeja emme pääse pakenemaan. Moni toivoisi tämän seikan olevan pelkkää sanahelinää, mutta menkää YLE:n web-arkistoon ja katsokaa aluksi vaikka 400 akateemisen viinin ja juuston maustamaa keskusteluohjelmaa. Kaikissa on sama idea. Joku ryhmästä paloittelee valikoivasti ensin universumin atomin osiin, toinen heittää kehiin kaikki “kulttuuriset ovet” avaavan seksuaalipallon, kolmas päivittelee naispappeutta ikään kuin viattomasti, neljäs luistelee kädellisten maailmalla ja lausuu vieläpä turhaan biologisten entiteettien suuren nimen - Dawkinsin. Herman Dooyeweerd painottaa teksteissään osuvasti, että mikään erityistiede tai filosofia ei voi paeta teoreettista kokonaisnäkemystä todellisuudesta.
  S. Hawkings kirjoitti mm. alkuräjähdyksestä: “Jos laajenemisnopeus olisi ollut sekunnin kuluttua alkuräjähdyksestä prosentin miljardisosan miljoonasosan verran pienempi, maailmankaikkeus olisi luhistunut kasaan, ennen kuin se olisi saavuttanut nykyisen kokonsa.”
  Ringin eny belss... vai liekö samaa satumaista sokeaa sattumankauppaa, jota ymmärtävät vain korkeimmissa viroissa olevat evolutionistit ja kenties muutama itsekäs biomolekyyli?
  Robin Collins kuvaa luonnonlakien hienösäätöä seuraavasti: “Oletetaan, että koko tunnetun universumin pituisella liukusäädöllä voidaan säätää painovoiman arvoa nollasta vahvimman tunnetun perusvoiman vahvuuden arvoon. Painovoiman hienosäätö tarkoittaa sitä, että elämä on mahdollista vain, jos painovoiman säätöarvo ei muutu kahta senttimetriä enempää koko tunnetun universumin mittaisessa säätötaulussa”. Gravitaation vahvuudesta riippuu esim. tähtien ydinreaktion lämpötila. Jos painovoimaa säädetään Collinsin metaforallisesta säätimestä pienemmälle, niin fuusiota ei syntyisi lainkaan tähtiin. Jos taas säätäisimme samaa hanikkaa kovemmalle, niin liian suuri gravitaatio kiihdyttäisi fuusiota liikaa. Aurinko siis palaisi loppuun ja olisi liian pieni monimutkaisen elämän ylläpitoon. Sähkömagneettinen voima, joka pitää atomit koossa ja sitoo ne toisiinsa molekyylien muodostumista varten, ei myöskään sovi olla muuta kuin mitä se nyt on. Mikäli taas vahva ydinvoima olisi heikompi, protonit ja neutronit eivät liittyisi atomi-ytimiksi. Jo 0.5 prosentin muutos vahvan ydinvoiman vahvuudessa lopettaisi hiilen ja hapen tuoton tähdissä. Heikko ydinvoima kontrolloi neutronien hajoamista ja protoni-protoni -fuusiota. Jos heikko ydinvoima olisi heikompi, liian vähän neutroneita olisi hajonnut proteneiksi eikä vetyä olisi riittävästi. Sähkömagneettisen voiman vahvuuden suhde painovoiman vahvuuteen on 10^36
  (1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000.)

  J. Barham toteaa darwinismista:

  ”Darwinistit vihaavat kriitikkojensa väitteitä, että heidän uskomusjärjestelmänsä täyttää uskonnon tuntomerkit. Länsimaissa uskonto on tavallisesti sisältänyt uskon tuonpuoleiseen Olentoon, jonka olemassaolosta darwinistit haluavat kaikkein vahvimmin kieltää. Mutta kaikki uskonnot eivät edellytä tällaista uskoa, eikä uskoa yliluonnolliseen voida pitää uskontoa määrittelevänä piirteenä. Uskonto ilmenee monissa eri muodoissa, mutta niille on yhteistä ainakin yksi asia – voimakas tunteenomainen kiintymys kaikkikäsittävään maailmankatsomukseen, joka ylittää käytettävissä olevan empiirisen todistusaineiston. Ainakin tämän määritelmän pohjalta on ilmeistä, että metafyysinen darwinismi toimii monille tämän päivän ihmisille uskonnon asemassa.”

  KIRKON ROOLI DARWINISTISESSA KULTTUURISSA

  Kirkko, niin katolinen kuin protestanttinenkin, on ollut vahvasti mukana modernin darwinismin ja sen piilomuotojen ilmentymissä. Kuva ei tietenkään ihan ole näin mustavalkoinen, sillä lasken mukaan monta sellaista tekoa, joiden piilofunktio on edistää Raamatun vesittämistä. Jotta Raamatun mukainen antikristuksen kirkko saadaan aikaan, on Raamattu poistettava kirkosta. Kirkko on löytänyt itselleen darwinismista hyvän liittolaisen tähän aktiiviseen toimintaan. Muutos on ollut veden keittämistä sammakolle. Kirkon toimitsijat aloittivat varovasti ns. repimällä vain muutaman sivun sieltä täältä, mutta 80-luvulle tultaessa sivuja alettiin repiä talkoilla. ”Syrjintää” alettiin nähdä jopa painomittojen selityksissä. Useimmat tietävät asian yksityiskohdat kirkkohistorian lähimenneisyydestä, eikä niitä ole luultavasti edes sallittua kirjoittaa syyllistymättä jonkin ”syrjintään”. Kirkolliskokouksen jäsenistä kristittyjä on vain piirun yli puolet.
  Kirkon ruosteista tilaa voidaan ehkä kaikuluodata
  esim. teologisesta tiedekunnasta, joka on 99,999 %:sti darwinistinen.
  Darwinistinen media-rakkikoira on ottanut hommasta kieron ilon irti. Toimittajat tekevät toinen toistaan kornimpia ohjelmia, joissa perätään ikään kuin viattomasti kirkon kristillistä ykseyttä. Nämä ohjelmat ovat luonteeltaan puhtaasti darwinistisia, sillä jos ohjelmaan sattuu osumaan uskovainen pappi ja jos sattuu niin hassusti, että tämä uskovainen miespappi sanoo sanan synti, tuomio tai vihjaa, että ”mene, äläkä enää syntiä tekemällä tee”, niin hommasta seuraa määräaikainen erottaminen tehtävistä.
  Kirkko saa tietenkin syyttää tästä kaikesta itseään, mutta samalla on huomattava, että asia ei hetkauta kirkon leipäpappeja ja eliittileipäpiispoja lainkaan. Korkeintaan nauravat partaansa muiden ateistienkanssa.